تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۱۴:۵۰
مهدی جهانزاده مسئول سازمان بسیج عشایری سپاه سلمان سیستان وبلوچستان گفت: 20 گروه جهادی عشایری در این برهه از زمان به ندای رهبر معظم انقلاب لییک گفته و در شکست ویروس کرونا مشارکت داشتند.
جهاد خدمت عشایر از مبارزه با کرونا تا کمک های مومنانه/ برقرسانی به چادر عشایر سیستان وبلوچستان اولویت کار است
به گزارش عصرهامون، عشایر همواره از مهم‌ترین و تأثیرگذارترین اقشار جامعه در زمینه‌های مختلفِ دفاع از مرزها، تأمین بسیاری از مایحتاج از جمله گوشت و لبنیات و گلیم و... هستند. اگر چه در این برهه از زمان هم از غافله عقب نمانده و دوشادوش سایر ارگان ها و سازمان ها پا در میدان مبارزه با ویروس کرونا گذاشته و با تشکیل گروه های جهادی یاری‌رسان نظام در لحظات حساس شدند.

در این میان سیستان وبلوچستان پس از استان های فارس و چهارمحال بختیاری با 102 هزار نفر عشایر بیشترین جمعیت عشایری را به خود اختصاص داده است.

سایه روشن زندگی در سیاه چادر ها

در دامنه كوههای سرسبز و دشت های پهناور تفتان در شهرستان خاش ،مراتع حاشيه درياچه هامون در شهرستان هامون ،منطقه فضل الهی در شهرستان قصرقند و گرگان در شهرستان نيک شهر ، زندگی كوچ نشينان عشاير با طبیعت یکی شده است. طبیعتی که آدمی را به اوج آسایس و آرامش دعوت می کند دیدن چادرهای سفید و مشکی که در دوردست ترین نقطه ها علم شده و تماشای زنان و مردانی که در آنها اتراق کرده ومشغول کارو تلاش وزندگی هستند، صدای گوسفندان و بزغاله های ایل که توسط نوای زنگوله ها و صدای خلخال پای زنان عشایر به گوش می رسد همچون موسیقی دلنشینی به دل و جان بینندگان نفوذ پیدا می کند. این آرامش آنها گویای زندگی بی دغدغه آنان به نظر می رسد اما طبیعت همیشه هم با آسودگی همراه نیست سرتاسر زندگی مردم عشایر یک دنیای هیجان، انگیز و درعین حال پرمشقت است و گهگاهی هم پیش می آید که طبیعت با طوفان، سیل، آتش سوزی و خشکسالی اسباب نارضایتی این قوم را فراهم می کند.
 
از اهدای 2 هزار بسته بهداشتی تا توزیع 1500 بسته معیشتی کمک مومنانه
 
مهدی جهانزاده، مسئول سازمان بسیج عشایری سپاه سلمان سیستان وبلوچستان در این خصوص به خبرنگار ما گفت: همانطور که در دوران هشت سال دفاع مقدس عشایر پا به پای سایر بسیجیان در جبهه های حق علیه باطل حضور یافته و در مقابل ایادی استکبار سینه سپر کردند هم اکنون نیز در بحث ویروس کرونا در خط مقدم مقابله با این بیماری قرار گرفته به گونه ای که با همکاری بسیج سازندگی؛ 20 گروه جهادی عشایری در این برهه از زمان به ندای رهبر معظم انقلاب لییک گفته و مشارکت داشتند.

وی با بیان اینکه عشایر مهمترین نقش را در راستای اجرای فرامین رهبر انقلاب بر عهده دارند، افزود: با آغاز رزمایش کمک مومنانه تاکنون 2 هزار بسته بهداشتی شامل ماسک، دستکش و مواد ضدعفونی کننده در مناطق عشایری استان توزیع شده است.

این مقام مسئول ادامه داد: توزیع هزار و500 بسته معیشتی شامل برنج، گوشت، رب،حبوبات، روغن، چای و قند دیگر اقدام صورت گرفته در بحث حمایت از اقشار در این رزمایش است.

جهانزاده خاطر نشان کرد: در راستای حمایت از این قشر زحمتکش اقدام به توزیع 80 چادر برزنتی برای عشایر کرده ایم، همچنین در مناطق کم برخوردار عشایری چندین تخته پتو نیز بین عشایر اهدا شده است.
 
 وی افزود: برق رسانی به مناطق عشایری یکی از برنامه های مهم در دستور کار است تا با استفاده از ظرفیت انرژی خورشیدی برق را به چادر عشایر برسانیم.

مسئول سازمان بسیج عشایری سپاه سلمان استان ادامه داد: در همین راستا با همکاری بسیج سازندگی اقدام به ساخت آغل آبخوری شده، همچنین مرمت ایستگاه های نمازخانه ای عشایر نیز در دستور کار قرار دارد.

وی با تاکید بر این مطلب که تاکنون هیچ موردی از ابتلای عشایر استان به ویروس کووید ۱۹ گزارش نشده است، افزود: در حوزه پیشگیری اقدامات ما شامل فعالیت‌های ارشادی با بهره گیری از ظرفیت پایگاه‌های مقاومت بسیج عشایری بوده که آموزش ها لازم در راستای پیشگیری نیز ارائه شده و عشایر تا شکست زنجیره انتقال ویروس کرونا همچنان در صحنه حضوری پررنگ دارند.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcfjjdyvw6d0ya.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما