کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

دغدغه کودکان کار جنوب شرق کشور؛

پنجه در پنجه کرونا برای تامین هزینه های زندگی/ بسته های بهداشتی جلوگیری از شیوع کرونا میان کودکان کار توزیع شد

1 خرداد 1399 ساعت 8:31

از ابتدای شیوع کرونا در کشور 93 روز می گذرد در این مدت اگرچه تعداد زیادی از کودکان در قرنطینه بودند اما کووید 19 کودکان کار را چندان پایبند خانه ها نکرد و آن ها همچنان در خیابان ها، چهار راه ها و پشت چراغ های قرمز با چشمان نگران و اضطراب معصومانه جویای کارند.


به گزارش عصرهامون؛ این روزها که کرونا در کوچه خیابان های سیستان و بلوچستان پرسه می زند سلامت افراد هم بیشتر تهدید می شود. در این میان تعداد کودکان کار هر روز بیشتر می شود.

کودکان بدون دستکش و ماسک

میلاد یکی از این کودکان که ترازویی داشت و در خیابان در انتظار مشتری بود گفت: در روزهای تعطیلی بازارها و پاساژها مشتری نداشتیم. اگرچه از صبح به خیابان می آمدم، اما مشتری نداشتم. این روزها که دوباره بازارها شلوغ شده است من هم می توانم کار کنم.

یکی دیگر از کودکان کار که دستمال کاغذی می فروخت بیان کرد: شش بسته دستمال کاغذی را 20 هزار تومان می فروشم.  دستکش و ماسک ندارم، اما یک بار در خیابان تعدادی دستکش و ماسک به ما دادند و خیلی خوشحال شدم. از کرونا می ترسم اما نمی توانم در خانه بمانم، زیرا چیزی برای خوردن نداریم.
 

آموزش های کرونایی به کودکان کار

حمیدرضا برات پور، معاون موسسات غیر دولتی و مشارکت های اداره کل بهزیستی سیستان و بلوچستان در این خصوص به خبرنگار ما گفت: در 15 شهر استان مرکز کودکان خیابانی داریم که  کودکان در این مراکز مجمتع می شوند و آموزش می بینند. همچنین لوازم بهداشتی در میان آن ها توزیع می شود که با خانواده مصرف کنند.

وی بیان کرد: در این روزهای کرونایی در خیابان هم مداخله داشتیم و بسته های بهداشتی برای جلوگیری از شیوع این بیماری میان کودکان حاضر در خیابان،  حاشیه های شهر و خود مراکز بهزیستی توزیع شد.

به گفته این مقام مسئول مورد کرونایی در مراکز شبانه روزی توانبخشی بیمار روانی و سالمندان، مراکز شبانه روزی امور اجتماعی مربوط به ایتام و مراکز کودکان خیابانی هیچ مورد کرونایی ثبت نشده است. این مراکز از ابتدای شیوع کرونا قرنطینه بودند و رفت و آمد ها کنترل شد و کسی حق ورود نداشت.
 
 
 


دستورالعمل های ستاد ملی مبارزه با کرونا همسطح شورای عالی امنیت ملی

غلامرضا باغ شیرین، رئیس اداره پیشگیری‌های امنیتی انتظامی دادگستری سیستان و بلوچستان در این خصوص به خبرنگار ما گفت: کودکان کار سه دسته هستند. دسته اول کودکان اتباع بیگانه که فاقد برگ تردد در استان هستند و عمده آن ها را شامل می شود.

وی ادامه داد: دسته دوم کودکان اتباع بیگانه مجاز هستند که والدین آن ها وارد اشتغال نشدند و یا والدین بدسرپرست و بی سر پرست دارند که در مشاغل زیر زمینی یا تکدی گری در چهارراه ها و دیگر مشاغل مشغول به کار هستند.

به گفته این مقام مسئول، دسته سوم کودکانی هستند که به واسطه سوءمصرف و اعتیاد والدین مجبور به کار شدند. اگر این کودکان زیر مجموعه متکدیان در نظر بگیریم، ستاد جمع آوری و ساماندهی متکدیان وابسته به شهرداری زاهدان که نظارت راهبردی آن زیر نظر فرمانداری است وظیفه جمع آوری آن ها را بر عهده دارد.

وی تصریح کرد: دستورالعمل های ستاد ملی مبارزه با کرونا همسطح شورای عالی امنیت ملی است که به نوعی ضمانت اجرایی در این سطح را دارد. در صورتی که این کودکان کار اتباع بیگانه باشند  رد مرز آن ها مدنظر است که مرتبط با اداره کل اتباع و امور مهاجرین خارجی سیستان و بلوچستان است.

انتهای پیام/
 
 
 


کد مطلب: 124312

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/report/124312/پنجه-کرونا-تامین-هزینه-های-زندگی-بسته-بهداشتی-جلوگیری-شیوع-میان-کودکان-کار-توزیع

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir