کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

مهمانی خدا در عصر اضطراب؛

روزه داری بهترین درمان برای كاهش فشارهای روحی است/اثرات شگفت‌انگیز رمضان بر مغز و روان

1 خرداد 1399 ساعت 1:15

به اعتقاد بسیاری از روانشناسان روزه داری به ویژه در عصر اضطراب شایسته‏ ترین درمان برای فشارهای روحی و بیماری‏ های روانی دانسته شده است.


به گزارش عصرهامون، یکی از بیماری های رایج که در ادبیات روانشناسی امروز، از اختلالات اضطرابی به شمار می آید، وسواس فکری و عملی است، اندیشه ها، تکانه ها و عقایدی ناخواسته و مداوم که شخص احساس می کند، نمی تواند از آن دوری کند.

اما در این میان دینداری می تواند اثرات مفیدی بر سلامت روان داشته باشد که روزه‌داری به عنوان یکی از فرایض مهم دین اسلام در خودسازی و ایجاد آرامش روحی و روانی انسان می تواند نقش مهمی ایفا کند.

نقش روزه در سلامتی روان و طهارت روح، به مراتب افزون‏ تر از نقش آن در سلامتی جسم است، زیرا گرفتن روزه باعث کاهش بیماری‏‌های روانی و تقویت، پاکی و بزرگی روح می‌شود.

به همین منظور با رضا وردانی، یکی از روانشناسان شخصیت گفت و گویی انجام شده است که تقدیم مخاطبان می شود.

تاثیرات روانشناختی

این کارشناس ارشد بیان کرد: برای روزه داری تأثیرات روانشناختی برشمرده اند که درمیان فهرستی از این تأثیرات مثبت می توان به آرامش روزه داران، تقویت صبر در آنان، به حداقل رسیدن رویکردهای خصمانه در فرد و کاهش جرم و جنایت اشاره کرد.

به گفته وی، این تأثیرات مثبت روانشناسی را می توان به ثبات قند خون در زمان روزه داری نیز نسبت داد، در نهایت این مسأله عادی است که در هفته اول ماه رمضان احساس خستگی می کنیم.

این مشاور تصریح کرد: این امر نشان می دهد که بدن برای انطباق خود با شرایط جدید به زمان نیاز دارد.

وردانی ادامه داد: پرهیز از فعالیت جسمانی شدید در ماه رمضان از جمله توصیه های صورت گرفته توسط پزشکان است که البته نباید در آن چون هر رویکرد دیگری افراط کرد.

وی با بیان این که افزایش احساس خستگی ممکن است در نتیجه کمبود خواب یا اختلال در الگوهای عادی خواب باشد، گفت: رژیم غذایی مناسب و اصلاح وضعیت خواب و زمان بندی کاری می تواند هر تأثیری را بر عملکرد بدن به حداقل برساند و حتی حذف کند.

این کارشناس اضافه کرد: به سادگی می توان استدلال کرد که روزه داری نه تنها به عملکرد بدن و شرایط جسمی صدمه نمی زند بلکه به سلامت جسم کمک های شایانی خواهد داشت.

وردانی تصریح کرد: بدون شک حافظه نقش بسیار مهمى در پیشرفت و ترقى انسان ایفا می کند، افرادى که از حافظه قوى برخوردارند، موفق ترهستند.

تقویت حافظه

به گفته وی، روان شناسان عصر حاضر براى تقویت حافظه روش‏ ها و تمرینات مختلفى را ارائه داده‏ اند، اما کسانى که روزه می گیرند علاوه بر این که از برکات معنوى، برخوردار می شوند، حافظه آنان نیز تقویت می شود،  زیرا یکى از فواید روزه، تقویت حافظه است.

این روانشناس افزود: امروزه میلیون‏ ها انسان در دنیا به ویژه در کشور‏های توسعه یافته و متمدن از بیماری‏ های روانی و نبود آرامگاه روحی به شدت رنج می‏ برند و ده‌‏ها انسان در روز در سرتاسر جهان به خاطر اضطراب‌‏های روحی و فقدان پناه‏گاه معنوی، پوچ انگاری این عالم و به بن‏بست دیدن این جهان طبیعت، دست به خودکشی می‏ زنند.

وردانی تصریح کرد: همچنین به گفته روان شناسان توجه به مسائل عبادی و امور ماوراء طبیعی بهترین درمان این بیماری‏ ها است و روزه که از مهمترین عبادات الهی و از اساسی‏ ترین فرایض دینی به شمار می‏ رود، شایسته‏ ترین درمان برای فشارهای روحی و بیماری‏ های روانی دانسته شده است.

وی ادامه داد: انسان روزه‏ دار، خود را در جهانی می‏ بیند که از خود حساب و کتاب دقیق دارد و گرداننده آن، نیرویی است که فناپذیری و نیستی در وجودش راه ندارد.

به گفته این مشاور، شاید در بسیاری از شرایط زندگی، نه گفتن سخت باشد، اما اگر عادت كنیم كه با خواسته خود یا دیگران موافقت كنیم، روزی فرا می‌رسد كه دیگر به مزاحمت‌های فكری خود و خواسته‌های نگران‌كننده دوستان و اطرافیان هم نمی‌توانیم نه بگوییم.

وردانی گفت: اما در روزهای پرفیض ماه رمضان تمرین می‌كنیم كه با دلیل و منطق، خواسته‌ها را به زمان خاص خودش موكول كنیم و در مقابل آشامیدن و خوردن بگوییم باشد تا زمان افطار.

انتهای پیام/


کد مطلب: 124319

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/report/124319/روزه-داری-بهترین-درمان-كاهش-فشارهای-روحی-اثرات-شگفت-انگیز-رمضان-مغز-روان

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir