تاریخ انتشار :پنجشنبه ۸ خرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۴۶
علائم جدید ویروس کووید-19 را بشناسید؛

آسیب های پوستی از علائم احتمالی ابتلا به کرونا است

مجید سرتیپی، مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های مرکز بهداشت سیستان وبلوچستان گفت: بر اساس تحقیقات جدید محققان، ضایعات پوستی از جمله علائم ابتلا به ویروس کرونا است.
آسیب های پوستی از علائم احتمالی ابتلا به کرونا است
به گزارش عصرهامون،با افزایش شیوع ویروس کرونا و بازار گرمی برخی از افراد در فضای مجازی با شبهه پراکنی از علائم مبتلا، شماری از شهروندان با استرس و نگرانی بیش از حدی مواجه شدند.

بیماری هراس‌آور کرونا که مدت‌ها پشت مرزهای کشور کمین کرده بود از بهمن ماه سال گذشته در استان قم خودنمایی کرد و اکنون با همه گیر شدن این بیماری طبق آخرین اخبار از طرف وزارت بهداشت و درمان، آمار مبتلایان قطعی به این ویروس در ایران به۱۴۱ هزار و ۵۹۱ تن و تعداد افراد فوت شده به هفت هزار و ۵۶۴ نفر و به تبع آن در سیستان و بلوچستان نیز به هزار و 764 تن با 91 مورد فوتی رسید.

در این میان اگر چه گفته می شود علائمی مانند تب، احساس خستگی، سرفه خشک از دست دادن حس بویایی و چشایی و مشکلات تنفسی نقش اصلی را در ابتلا به کرونا دارند اما طی هفته های اخیر شبهاتی توسط برخی کاربران در شبکه های اجتماعی مبنی بر وجود علائم جدید در کودکان و بزرگسالان منتشر شده که نگرانی ها را به خصوص در ایام بازگشایی مدارس و دانشگاه های برای برگزاری امتحانات دوچندان کرده است.

علائم جدید ویروس کرونا

مجید سرتیپی، مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های مرکز بهداشت سیستان وبلوچستان در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون با اشاره به اینکه دوران کمون بیماری کووید19- تا چهارده روز طول می کشد، گفت: به طور متوسط در طی 4-5 روز پس از تماس، علائم آشکار و طیفی از بیماری از بی علامت تا پنومونی شدید، سندروم دیسترس حاد تنفسی( ARDS ) و مرگ ممکن است ایجاد شود.
 
وی با بیان اینکه حدود 80 درصد موارد بیماران مبتلا به کووید 19 به صورت بی علامت، علائم خفیف تا متوسط دارند و حدود 15 درصد آنان با علائم شدید و نیاز به بستری مراجعه می کنند، ادامه داد: پنج درصد موارد شرایط بیمار بحرانی شده وممکن است نیازمند بستری در ICU داشته باشد.
 
این مقام مسئول از دست دادن حس بویایی و چشایی را یکی از علائم موجود در بیماران مبتلا به ویروس کرونا دانست و گفت: علائم گوارشی نظیر بی اشتهایی دل درد، تهوع، استفراغ و اسهال از دیگر مشخصه ها می باشد.

وی با اشاره به بررسی محققان استرالیایی مبنی بر وجود پنج عارضه پوستی در بیماران ادامه داد: در 19 درصد موارد علائمی شبیه به سرمازدگی مشاهده شده که پوست ناحیه دستها و پاها درگیر می شوند.

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های مرکز بهداشت استان در تکمیل مطلب فوق تصریح کرد: در 9 در صد موارد بثورات وزیکولار مشاهده شده که دراین عار ضه پو ستی تاول های کوچک که معمولا باخارش همراه هستند روی پوست ظاهر می شوند .

وی بیان کرد: در 19 درصد موارد ضایعات پوستی به رنگ سفید یا صورتی مشاهده شده که معمولا با نام کهیر شناخته می شوند و این ضایعات همراه با خارش است و می تواند در سراسر بدن پخش شود.

سرتیپی افزود: در 47 در صد بثورات پو ستی ماکولوپاپولر شن سایی شده که با برآمدگی های قرمز رنگ و کوچک روی پوست شناخته می شود.

وی ادامه داد: محققان تاکید کرده اند که بثورات پوستی ماکولوپاپولر و کهیر عارضه های شایعی هستند و ممکن است بر اثر عوامل مختلفی ظاهر شوند، به همین دلیل نمی توانند در تشتتخیص بیماری OVID-19 کمک کننده باشند .

این مقام مسئول با بیان اینکه در 6 درصد موارد عارضه نکروز تشخیص داده شده است، افزود: این عارضه زمانی ایجاد می شود که گردش خون در رگ های خونی پوست دچار اختلال شود، نکروز نشان دهنده مرگ زودهنگام بافت پوست بوده و اغلب در بیماران سالخورده با موارد شدید COVID-19 مشاهده شده اگرچه علائم بیماری در این گروه سنی نیز متفاوت بوده است.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcbzab8arhb50p.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما