کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

تمام بسترهایی که زمینه قتل دختر تالشی را فراهم کرد؛

حادثه قتل رومینا اشرفی در پی زنجیره ای از آسیب ها رخ داد/ والدین در شکل گیری شخصیت فرزندان نقش به سزایی دارند

11 خرداد 1399 ساعت 11:25

خانواده ها می توانند با تعامل بیشتر و گفت و گو مداوم، صحیح با فرزندانشان که بستر امید، نشاط را درخانه فراهم آورند و دیگر شاهد ناهنجاری هایی مثل روابط خارج از عرف، فرار از منزل و قتل نباشیم.


به گزارش عصرهامون به نقل از پهره؛ طی روزهای اخیر خبر تلخ و هولناکی مبنی بر قتل دختری 14 ساله به نام رومینا اشرفی توسط پدرش در یکی از استان های شمالی کشور منتشر شد.  

ماجرای قتل این دختر نوجوان که در خواب توسط پدرش به قتل رسید، از این قرار بود که وی دلباخته یکی از پسرهای همشهری خود شده بود، به گفته محلی ها مخالفت های شدید پدر دختر با ازدواج این دو به دلیل تفاوت های فرهنگی، آن ها را به فکر فرار از منزل وا داشت.  

پیگیری های خانواده ها به دستگیری آنها توسط پلیس منجر شد و رومینا که به دلیل حفظ امنیت جانی خود و آشنایی با خلقیات پدرش تمایل به بازگشت به خانه نداشت، تا این که به ناچار و طبق قوانین به پدر خانواده تحویل و به دست پدرش در خواب سر بریده شد.

در این راستا صادق رازی؛ کارشناس ارشد روانشناسی در گفت و گو با خبرنگار پهره بیان کرد: «کارن هورنای»، یکی از روان‌ تحلیل گران، سال‌های اولیه کودکی را در شکل‌گیری شخصیت انسان بسیار مهم می‌داند و معتقد است، کمبود محبت در این دوران، اضطراب و خصومت را پرورش می‌دهد.

محبت ابزار اساسی رشد شخصیت

 وی در تکمیل مطلب فوق؛ افزود: وقتی کودک احساس عدم امنیت و فقدان ترس کند، در تعیین بهنجار بودن رشد شخصیت او با اهمیت است.

کارشناس ارشد روانشناسی ادامه داد: نیروهای اجتماعی در کودکی بر رشد شخصیت تأثیر دارند نه نیروهای زیستی بلکه مردم به وسیله نیاز به ایمنی و محبت برانگیخته می‌شوند.

وی عنوان کرد: اضطراب پایه و اساس روان رنجوری ها می باشد و گرایش های روان رنجورانه مثل شخصیت مطیع در شکل گیری رفتارهای خارج از عرف و بزهکارانه در دوران بزرگسالی تاثیرگذار می باشد که باتوجه به اتفاقاتی که‌ در چند روز گذشته درخصوص قتل خانم اشرفی توسط پدرش انجام گرفت لازم است که خانواده ها ویژگی های شخصیتی فرزندان خود را بشناسند.

رازی اضافه کرد: مهم‌ترین ویژگی اختلال شخصیت وابسته، نداشتن اطمینان به خود، وابستگی کامل به دیگران، رفتار تسلیم‌جویانه، کم رویی، تردید و پرهیز از مسئولیت‌ها می باشد.

وی در ادامه گفت: نیاز بیش از حد شخصیت وابسته برای این که تحت حمایت و حراست افراد دیگر قرار بگیرد، سبب می‌شود تسلط دیگران را به راحتی بپذیرد.

این کارشناس ارشد روانشناسی تصریح کرد: ترس از جدایی بین برخی افراد موجب می‌شود رفتاری تسلیم‌ جویانه در برابر دیگران پیش گیرد. این رفتارها از ابتدای جوانی ظاهر می‌شود و در زمینه‌های گوناگون تجلی پیدا می‌کند.

قدرت نه گفتن قبل از صدمه خوردن

مشاور زندان شهرستان ایرانشهر خاطر نشان کرد: شخصیت وابسته در تصمیم‌گیری‌های معمولی روزانه هم مشکل دارد، قادر به «نه» گفتن نیست و در هیچ مورد نمی‌تواند مخالفت خود را با نظر دیگران بیان کند. در واقع این افراد دیدی منفی، بدبینانه و مردد نسبت به خویش دارند و توانایی‌های خود و حتی آن چه را که مالک آن هستند را ناچیز می‌شمارند و روابط اجتماعی آن ها محدود به افراد معدودی می‌شود که فرد فقط به آن ها وابسته است.

وی در ادامه گفت: این افراد معمولاً به یک شخصیت سلطه‌گر (دوست یا همسر) نیاز دارند که آن ها را سرپرستی، راهنمایی و حفاظت کند و همچنین برای رسیدن به اهدافشان مقابل دیگران مخصوصاً والدین به‌گونه‌ای رفتار می‌کنند که دیگران این اشخاص را جالب یا دلنشین بیابند.

رازی اذعان کرد: درصورت پایان یافتن یک رابطه نزدیک، افراد مبتلا به اختلال شخصیت وابسته ممکن است به سرعت در پی رابطه دیگری باشند که این مسئله می تواند نیاز به مراقبت و حمایت آن ها را ترغیب کند.

وی بیان کرد: اعتقاد افراد مبتلا به اختلال شخصیت وابسته مبنی بر این که قادر نیستند در غیاب رابطه‌ای نزدیک، کارکرد مناسبی داشته باشند، موجب می‌شود به سرعت به شخص دیگری دلبسته شوند. این اختلال در زنان بیشتر از مردان است. همچنین در فرزندان کوچک‌تر خانواده، احتمال آسیب‌پذیری بیشتری به ابتلا این اختلال ها وجود دارد.

این کارشناس ارشد روانشناسی گفت: امید است که خانواده ها با تعامل بیشتر و گفت و گو مداوم وصحیح با فرزندانشان که بستر امید، نشاط را درخانه فراهم آورند و دیگر شاهد ناهنجاری هایی مثل روابط خارج از عرف، فرار از منزل و قتل نباشیم.


انتهای پیام/


کد مطلب: 124844

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/report/124844/حادثه-قتل-رومینا-اشرفی-پی-زنجیره-آسیب-رخ-والدین-شکل-گیری-شخصیت-فرزندان-نقش-سزایی

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir