کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

کبریت در انبار باروت؛

بیش از 8 هزار صدمه دیده به ادارات پزشکی قانونی سیستان و بلوچستان مراجعه کردند/خشم ؛جرقه ای در دامان آتش نزاع و درگیری

11 خرداد 1399 ساعت 14:34

رضا عبدی، مدیرکل پزشکی قانونی سیستان و بلوچستان گفت: هشت هزار و 937 نفر در سال گذشته به دلیل صدمات ناشی از نزاع به ادارات پزشکی قانونی استان مراجعه کردند.


به گزارش عصرهامون، برای پارک خودرویش در کنار خیابان مجبور به جابه جایی موانعی شده بود که توسط یکی از مغازه ها سد معبر می کرد، مغازه دار که این صحنه را دید با عصبانیت از مغازه بیرون آمد و شروع به دعوا کرد و گفت: اینجا پارک نکن، نمی خواهم جلوی مغازه ام خودرو باشد، در حالی که راننده در محل پارک آزاد این کار را انجام داده بود ولی مغازه دار به این موضوع توجهی نداشت و اصرار می کرد که جلوی مغازه من پارک نکنید، سرانجام راننده برای این که از دعوا جلوگیری کند خودرویش را در جای دیگری پارک کرد.

نزاع خیابانی دلایل متعددی دارد، گاهی برای جای پارک، گاهی به دلیل رانندگی بد و فحاشی و در برخی موارد هم به علت جوابگو نبودن افراد و تعدی به حقوق دیگران رخ می دهد و اغلب افرادی که توانایی کنترل خشم خود را ندارند درگیر نزاع خیابانی می شوند و به دیگران آسیب می رسانند و پس از طرح شکایت وارد محاکم قضایی می شوند.

یادگیری خشم از محیط

یک دکترای روانشناسی در این خصوص به خبرنگار ما گفت: نزاع خیابانی می تواند از نشانه های یک بیماری مانند خشونت، دیگر آزاری و خود آزاری و یا رفتارهای پرخطر باشد و علل آن را می توان از زوایای مختلف بررسی کرد.

علی عرب بیان کرد: رفتار انسان تابع متغیرهای زیادی است و عوامل اقتصادی، جغرافیایی، فرهنگی و ... نقش موثری در بروز خشم دارند. محیط در برخی موارد باعث می شود فرد نزاع و پرخاشگری را یاد بگیرد، زیرا رفتار انسان آموختنی است و در رفتارگرایی یاد گیری مشاهده ای بسیار مهم است.

وی ادامه داد: برای کنترل خشم در جامعه می توان کارگاه ها و سخنرانی هایی برگزار کرد و به شکل علمی در این زمینه کار شود، زیرا سخنرانی ها کمترین تاثیر را در این باره دارد، به علاوه در کنترل خشم تغییر موقیعت و جایگاه شمارش از یک تا ده و خروج از آن موقعیت که محرک پرخاش دارد می تواند موثر باشد.

به گفته این روانشناس، در برخی دیدگاه های روانشناسی اگر انسان یک موجود بالقوه و دارای پتانسیل انسانی باشد جامعه باید امکان شکوفا شدن این استعدادها داشته باشد و اگر فراهم نکند باعث می شود افراد خشن شوند، بر این اساس خشونت نتیجه جامعه ای است که انسان را شکوفا نمی کند.

مراجعه 8937 نفر بر اثر نزاع خیابانی

رضا عبدی، مدیرکل پزشکی قانونی سیستان و بلوچستان در این خصوص گفت: هشت هزار و 937 نفر در سال گذشته به دلیل صدمات ناشی از نزاع به ادارات پزشکی قانونی استان مراجعه کردند و این رقم در سال 97 که برابر با 9هزار و253 نفر بود که سه درصد کاهش یافته است.

 ادامه داد: از کل مراجعان نزاع در این مدت 6هزار و858 نفر مرد و 2هزار و79 نفر زن بودند و در اسفند ماه 98 نیز آمار مراجعان نزاع با چهار درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال قبل به645 نفر رسید که از این تعداد 504 نفر مرد و 141 نفر زن بودند.

وی بیان کرد: کل مراجعان مدعی صدمات نزاع در سال 97 به ادارات پزشکی قانونی استان برابر با 9هزار و253 نفر بود که از این تعداد 7هزار و 268 نفر مرد و هزار و 985 نفر زن بودند.

انتهای پیام/
 
 


کد مطلب: 124858

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/report/124858/بیش-8-هزار-صدمه-دیده-ادارات-پزشکی-قانونی-سیستان-بلوچستان-مراجعه-کردند-خشم-جرقه-دامان-آتش-نزاع-درگیری

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir