کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

رحلت امام خمینی(ره) در آیینه خاطرات مردم سیستان وبلوچستان؛

داغ رحلت امام در قلب ها باقی است/ نرسیدن به مراسم تشییع امام خمینی(ره) بزرگترین حسرت زندگی بود

15 خرداد 1399 ساعت 2:56

شماری از فعالان فرهنگی و انقلابی شیعه و سنی در سیستان وبلوچستان با بیان اینکه ارتحال بنیانگذار انقلاب دردناک ترین خبر قرن بود، گفتند: فاصله مسافتی تا تهران به قدری زیاد بود که نرسیدن به مراسم تشییع امام خمینی(ره) بزرگترین حسرت زندگی مان به شمار می رود.


به گزارش عصرهامون، سی و یک سال از رحلت امام می‌گذرد؛ امامی که با رفتنش گویی تکه‌ای از جان و نفس تک‌تک امتش را با خود به آسمان‌ها برد.

در نیمه خرداد ماه سال 68خبری جان‌کاهی دل مردم ایران را به درد آورد و آنان را سیه‌پوش کرد چه آنان که در تهران بودند چه افرادی که کیلومترها فاصله داشتند؛ مردمی که پیر خود را از دست داده بودند در غم از دست دادن ایشان به خیابان‌ها ریختند و بر سر و سینه زدند؛ ملت ایران در آن روزها، بزرگ‌ترین تشییع قرن را انجام دادند و معمار کبیر انقلاب را به سمت خانه ابدی مشایعت کردند.

شاید ۱۴خرداد برای جوانانی که انقلاب و در ادامه آن دهه ۶۰ را درک نکرده‌اند آشنا نباشد؛ برای آگاهی از آن روزها سراغ چند تن از فعالان فرهنگی و انقلابی شیعه و سنی در سیستان وبلوچستان رفتیم که از آن روزهای کشور و استان بیشتر بدانیم.

چند روایت از غمی سنگین بر دل یک ملت
 
عبدالنبی کرد، سرطایفه کرد تمین در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون افزود: امام خمینی(ره) باشخصیتی قاطع ومحکم محورانقلاب اسلامی ایران بود، ایشان بادرایت وصلابت درموضوعات مختلف مواضع انقلابی رابه صحیح ترین شکل تبیین می کردند.

وی رمز ماندگاری انقلاب را مردمی بودن آن دانست و ادامه داد: خوب به یاد دارم رادیو روشن بود تا اخبار پخش شود که ناگهان بااعلام خبری از سوی مجری مبنی بر اینکه "روح ملکوتی بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران ورهبرمستضعفین جهان به ملکوت اعلی پیوست" در بهت فرو رفتم.

کرد گفت: اگر چه فاصله مسافتی سیستان وبلوچستان تا تهران بسیرا زیاد بود اما عشق و محبت مردم به معمار کبیر انقلاب مسافت نمی شناخت؛ آ« موقع در زاهدان بودم حال و هوای مردم عجیب بود همه دربهت وماتم فرو رفته بودند. مردم باناراحتی خبررابرای یکدیگرنقل میکردند، دعا و فاتحه و مراسم خودجوش مردمی برپابود.

وی ادامه داد: بسیاری از مردم به خاطرنبودن وسایل نقلیه وکمبوداتوبوس،باچشم گریان ازگاراژ قدیم زاهدان برمی گشتند،هرچند که به علت بعدمسافت اگروسیله هم بود به مراسم تشییع و تدفین نمی رسیدند.
 
سرطایفه کرد تمین با بیان اینکه آن روزها روستائیان وعشایر از نقاط مختلف استان به زاهدان آمده بودند و در مراسمات سوگواری امام راحل شرکت می کردند، افزود: با انتخاب حضرت آیت الله خامنه ای مدظله العالی به عنوان رهبر انقلاب اسلامی؛ ناراحتی ملت تا حدی تسکین یافت و مردم با حضورپرشوردرمسجدجامع زاهدان با موافقت خود را برای بیعت با مقام معظم رهبری اعلام می کردند.
 
روز ارتحال امام خمینی(ره) یکی از غم انگیزترین روزهای زندگیم بود

خداداد خدایار یکی از شهروندان زاهدانی در گفت وگو با خبرنگار ما بیان کرد: امام راحل در رفتار و منش بسیار شبیه به معصومین بود و بنابراین مردم جذب شخصیت بی نظیر ایشان شدند و همین باعث شد تا امروز تفکر امام خمینی در اقصی نقاط عالم گسترش یافته است و مریدان ایشان در نقاط مختلف دنیا علیه دیکتاتوری های جهان قیام می کنند و جبهه مقاومت را علیه دشمنان اسلام ایجاد کردند.
 
وی با اشاره به ویژگی های شخصیتی امام خمینی(ره)، تاکید کرد: امام راحل مجموعه فضایل بود خصوصیت ویژه ایشان جامعیت بود یعنی هم عالمی دینی، فقیه و مرجع تقلیدبود و هم اهل فلسفه، منطق و کلام و عارفی خدایی، سیاستمداری بزرگ که برای رضای خداوند قدم برمی داشت، اعلمیت، معنویت و عارف بودن، قداست و قاطعیت، دشمن شناسی  و در عین حال سادگی، زهد ایشان باعث شد تا مردم دنیا گمشده خود را در شخصیت ایشان ببینند.

وی ادامه داد: بنده قبل از سال 57 با توجه به اینکه در روستایی کوچک زندگی می کردیم اطلاعات چندانی درباره امام خمینی(ره) نداشتم در زمان تبعید ایشان چند بار اسم امام را در مجله دیدم وروحانی منطقه نیزاطلاعاتی در این باره به ما می داد.

خدایار افزود: با شروع تظاهرات ها در سال 56 در دانشگاه اطلاعات نسبی نسبت به قیام امام خمینی پیدا کردیم و در سال 57 بیشتر دراین زمینه ورود پیدا کرده و در تظاهرات ها شرکت می کردیم، در اولین تظاهرات اولین شعاری که شنیدم این بود که «برای حفظ قرآن مردم به ما ملحق شوید» و عکس امام را محرمانه توزیع می کردند که با چند واسطه عکسی از امام پیدا کردم که با اقتداربر علیه دشمنان دین مشت گره کرده بود و آن عکس و شعر زیر عکس برای من که جوان بودم بسیار تاثیر گذار بود.

وی با اشاره به روز ارتحال امام خمینی(ره) گفت: روزی که خبر ارتحال امام را شنیدم بسیارمتاثر شدم و فریاد آه و فغانم بلند شد و بدترین حالاتی بود که در زندگی داشتم ، آن زمان معلمی در شهرستان زابل بودم وهمراه عده ای از همشهریان در مصلی زابل جمع شدیم و مردم با نوحه و گریه بر سر و سینه می زدند و روز رحلت امام خمینی(ره) یکی از غم انگیزترین روزهای زندگیم بود.

وی عنوان کرد: آنچه غم از دست دادن امام خمینی(ره) را تسکین می داد این بود که مشاهده می کردیم  قیام و نهضت ایشان زنده است و جانشین امام راحل یعنی مقام معظم رهبری که فرزند خلف ایشان است توانستند مجموعه ارزش های الهی را  حفظ و انقلاب را تداوم ببخشند و جانشینی بر حق برای امام راحل هستند.
 
نرسیدن به مراسم تشییع امام خمینی(ره) بزرگترین حسرت زندگی
 
رستم بامری یکی از اهالی منطقه دلگان در گفتگو با خبرنگار ما بیان کرد: شنیدن خبر ارتحال مرجع دینی و بنیان گذار انقلاب اسلامی برای همه در سراسر ایران اسلامی بسیار تلخ و دردناک بود.
 
وی ادامه داد: برای اولین بار خبر ارتحال امام خمینی (ره) را از رادیو شنیدم، تا چندین ساعت در بهت و سردرگمی این خبر حزن آلود و ناراحت کننده به سر می‌بردم.
 
بامری عنوان کرد: بعد از شنیدن این خبر، به همراه چند نفر از دوستانم دنبال رفتن به تهران و شرکت در مراسم تشییع و خاکسپاری بنیان گذار انقلاب اسلامی بودیم.
 
وی ادامه داد: با توجه به اینکه در آن سال ها وسیله نقلیه برای تهران بسیار کم و کمیاب بود، روز بعد با اتوبوس ایرانشهر را به مقصد تهران ترک کردیم اما زمانی رسیدیم که مراسم تشییع و خاکسپاری انجام شده بود.
 
بامری گفت: بزرگترین حسرت در زندگیم همین نرسیدن به مراسم تشییع و خاکسپاری امام خمینی (ره ) بود، گرچه پس از آن تا هفتمین روز مراسم بنیان گذار انقلاب اسلامی در تهران بودیم.
 
وی افزود: هم در مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) شرکت کردم و از آن به بعد سعی کرده ام تا در تمامی مراسماتی که در سالروز ارتحال ایشان برگزار می شود، حضور داشته باشم.
 
بامری خاطرنشان کرد: این دومین حسرتی است که امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا نمی توانم در مراسم سالگرد امام خمینی (ره) در تهران حضور داشته باشم.
 
روز ارتحال امام خمینی حتی در پاکستان هم عزاداری برپابود
 
مولوی عبدالرحیم ریگیان پور، امام جمعه اهل سنت میرجاوه نیز در این خصوص به خبرنگار ما گفت: در زمان رحلت امام در خارج از کشورزندگی و تحصیل می کردم روزنامه های پاکستانی از امام به عنوان مردی بزرگ در جهان یاد می کردند و سیاسیون پاکستان همواره سعی داشتند از انقلاب ایران اسلامی به عنوان الگو بهره ببرند.

وی بیان کرد: مذهبیون آن کشور نیز رفتار و سلوک حضرت امام را الگو قرار داده بودند و امام خمینی(ره) همهمه ای در جهان ایجاد کرده بود و خبر ارتحال ایشان داغی بزرگ بر قلب تمام مسلمانان بود و حتی مسلمانان پاکستانی نیز در این غم عزاداری می کردند.

همسرم ساعت ها در کنار عکس امام گریه می کرد

مهرعلی سرحدی یکی از انقلابیون منطقه سیستان است که بیشر از ۶۰ سال سن دارد،گفت: در آن دوران خبر رحلت امام (ره) را چند ساعت بعد از فوت ایشان مطلع شدیم. در محله ای که زندگی می کردیم تنها چند خانواده تلویزیون داشتند که از این طریق توانستیم اطلاع پیدا کنیم.

وی بیان کرد: باور اینکه امام برای همیشه ملت ایران را ترک کرده باشد سخت بود، یادم می آید که همسرم ساعت ها در کنار عکس امام گریه می کرد.


این شهروند سیستانی ادامه داد: مردم ایران تعصب بسیاری بر روی حضرت امام داشتند،در بسیاری از روستاهای منطقه سیستان که بروید هنوز پیرمردهایشان می گویند که خمینی برای ما آب و برق آورد، انقلاب اسلامی ثمره ایمان راسخ حضرت امام بود که همان ایمان باعث شد مردم همراه و هم صدا با ایشان بپا خیزند.

وی گفت: پس از رحلت امام و معرفی آیت الله خامنه ای به عنوان رهبر انقلاب اسلامی دلها گرم و قرص و محکم شد، انتخاب ایشان به عنوان رهبر انقلاب خواست خدا بود که این انقلاب بزرگ به دست عالمی فهیم و رهرو خط امام بیفتد.

عباس پودینه یکی دیگر از انقلابیون منطقه سیستان گفت: امام (ره) شخصیتی بزرگ بودند که برای هدفی خاص دوران سختی را گذراند.

وی افزود: تبعید، دستگیری و اسارت هم نتوانست رو به روی هدف والای امام بایستد و با اتحاد و یکپارچگی ملت ایران ظلم را در کشور ریشه کن کرد.

پودینه خاطرنشان کرد: با قدرت امروز انقلاب ریشه کنی ظلم باید فراتر از مرزها گسترش یابد تا در کل جهان برکات انقلاب اسلامی به ثمر برسد.

رحلت امام راحل برای ملت ایران گران تمام شد

موسی سجادی، یکی از اهالی شهر ایرانشهر در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: در زمان ارتحال حضرت امام خمینی رحمت الله علیه بنده دانشجو دانشگاه فرهنگیان زاهدان بودم و در روز ۱۴ خرداد سال ۶۸ ناگهان صدای ضجه دانشجویان در سالن و کلاس ها بلند شد، ماجرا را از دوستانم جویا شدم، گریه و ناله آنان به نحوی بود که نمی توانستند موضوع را بیان کنند و حرف بزنند.
 
وی افزود: در روز چهاردهم خرداد سال ۶۸ دانشگاه فرهنگیان سیستان و بلوچستان یکپارچه عزا شد و بسیاری از دانشجویان جهت شرکت در تشییع جنازه از زاهدان به تهران رفتند.
 
سجادی ادامه داد: در آن زمان رحلت امام راحل برای هرکدام از ما به گونه‌ای بود که انگار عزیزترین کس خود را از دست داده ایم، هرچند با از دست دادن ایشان فکر، اندیشه و مسیرشان فراموش نشد  و راه ایشان توسط مقام معظم رهبری ادامه یافت.

سرپرست دفتر شورای نگهبان ایرانشهر با اشاره به این که رحلت امام خمینی(ره) برای مردم ایران بسیار سخت و گران تمام شد؛ تصریح کرد: در زمان رژیم منحوس طاغوت ارزش انسان ها به انسانیت نبود بلکه مسائل مادی گرایی و لیبرالی گرایی مهم بود و مد نظر قرار می گرفت.

وی گفت: امام خمینی(ره) با کمترین تجهیزات و به موقع توانست مقابل دشمنان ایران بایستد و با آنان مقابله کند و اقدامات امام راحل به ثمر بنشیند و انقلاب اسلامی به تمام دنیا صادر شود که صدور این انقلاب با فکر و اندیشه ایشان و پیروانش چون امام خامنه ای میسر شد.

سجادی در ادامه تصریح کرد: در روزهای قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ابرقدرت آمریکا بود اما امروزه این کشور ذلیل است که سیاهپوستان در کاخ پرچم آنان را به آتش می کشند‌.

این مقام مسئول با اشاره به این که افکار و اندیشه امام راحل و خون شهدا بستر ایجاد انقلاب اسلامی بود، خاطر نشان کرد: در دنیای امروز ابر قدرت ایران است و راه و مسیر انقلاب اسلامی همچنان با حضور رهبری حکیمانه امام خامنه ای ادامه دارد.

انتهای پیام/


کد مطلب: 125089

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/report/125089/داغ-رحلت-امام-قلب-باقی-نرسیدن-مراسم-تشییع-خمینی-ره-بزرگترین-حسرت-زندگی

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir