> شکار غیرمجاز، ضربه سهمگین است بر پیکر طبیعت آینده خوبی برای چرخه زیستی حیات وحش کشور قابل تصور نیست | عصر هامون
تاریخ انتشار :جمعه ۱۶ خرداد ۱۳۹۹ ساعت ۰۰:۰۰
وحید پورمردان، مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: جریمه شکار جانوران مختلف بنا بر حساسیت زیستی و جایگاه رتبه‌ای از لحاظ لیست قرمز IUCN تعیین شده است.
شکار غیرمجاز، ضربه سهمگین است بر پیکر طبیعت/ آینده خوبی برای چرخه زیستی حیات وحش کشور قابل تصور نیست
به گزارش عصرهامون، "شکارچی غیرمجاز دستگیر شد" خبری که گاه در میان اخبار می شنویم و ممکن است از کنار آن به سادگی عبور کنیم، شکارچیانی که با سلاح های خود به طبیعت دست درازی می کنند و با صید گونه های وحشی تنوع زیستی منطقه را هدف قرار می دهند.

سیستان و بلوچستان سرزمین تنوع زیستی است، از شمال تا جنوب آن گونه های جانوری مختلفی زندگی می کنند که برخی از آن ها در جهان نادر هستند، در این استان نیز شکارچیان غیرمجازی وجود دارند که زندگی را در طبیعت هدف قرار دادند و گاهی گونه های وحشی و نادر را از بین می برند.

در پشت پرده این شکارها می تواند اهداف مالی و یا تفریح و خوش گذرانی باشد، اما هدف هرچه هست جان مادر طبیعت به خطر افتاده است.

روزشمار تقویم که به 16 خرداد ماه و روز جهانی محیط زیست می رسد تلنگری می شود برای مردمان تا اندکی بیشتر به زیستگاه اطراف خود بیاندیشند و برای حفاظت از آن گامی هر چند کوچک بردارند.



سلاح غیرمجاز؛ بی شمار در استان

وحید پورمردان مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان در این خصوص به خبرنگار ما گفت: حفاظت از حیات وحش یکی از دغدغه‌ها و مشکلات بزرگ استان است، متاسفانه اسلحه های مجاز و غیرمجاز زیادی در استان وجود دارد و برخی از افراد به نام همسر و فرزندان نیز سلاح شکاری دارند و در یک خانواده ممکن است به تعداد تمام اعضای خانواده اسلحه وجود داشته باشد.

وی افزود: اگرچه شکارچیان قانونمند هم داریم که بر مبنای قانون کار خود را انجام می‌دهند و منتظر صدور پروانه شکار از طرف اداره کل حفاظت محیط زیست می مانند، اما عده ای که تعدادشان روز به روز در حال افزایش است شکار را حق خود می‌دانند و سبب فشار به منطقه می شوند که این افراد مخرب محیط زیست هستند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان ادامه داد: شکارچیان قانونمندی که مجوز حمل سلاح و شکار دارند به ما مراجعه و پروانه شکار دریافت می کنند و می‌توانند شکار خود را در همان مقیاسی که تعیین شده است انجام دهند.

به گفته این مقام مسئول، شکارچیانی که به صورت غیرقانونی به منطقه می روند در صورت رویت شروع به شکار توسط محیط بانان مناطق حساس و شکار ممنوع همراه با اسلحه به مقام قضایی معرفی می‌شوند.



جریمه ها 100 درصد افزایش یافت

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان با بیان این که موارد مبنی بر شکار صورت جلسه می‌شود ادامه داد: جریمه ها تا دو سال گذشته مبلغ بسیار پایینی داشت و برای شکارچیان دارای صرفه اقتصادی بود، اما از دو سال پیش تقریباً ۱۰۰ درصد افزایش پیدا کرد، به طوری که در حال حاضر جریمه شکار چهارپایانی مانند قوچ، میش، کل و بز ده میلیون تومان است.

پورمردان گفت: جریمه شکار جانوران مختلف بنا بر حساسیت زیستی و جایگاه رتبه‌ای از لحاظ لیست قرمز IUCN تعیین شده است.

وی افزود: به محض دریافت تصاویری از شکارچیان در فضای مجازی توسط تیم یگان حفاظت محیط زیست با هماهنگی فرماندهی پلیس فتا پرونده تشکیل و به پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات معرفی و پس از شناسایی به مقام قضایی ارجاع داده می شود، چون ما ضابطین خاص دادگستری هستیم.

به گفته این مقام مسئول، موارد بسیار زیادی از عکس با شکار در فضای مجازی داشتیم و در این زمینه جزو سه استان برتر کشور هستیم و توانستیم پرونده‌های زیادی را به ثمر برسانیم.

وی ادامه داد: این عکس ها ممکن است به صورت یادگاری با یک شکار باشد که حتی خود فرد این کار را انجام نداده است، اما با این وجود عین مبالغ شکار از متخلف اخذ می‌شود.



سیستان و بلوچستان سرزمین تنوع زیستی است

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان بیان کرد: در سراسر استان چرخه کامل زیستی وجود دارد، به طوری که بیش از ۱۸۳ گونه پرنده در سیستان شناسایی شده است و برخی منحصربه ‌فرد در دنیا هستند.

به گفته این مقام مسئول، کریدورهای مهاجرت پرندگان در سیستان وجود دارد که خشکسالی ها باعث شد برخی از این کریدورها از بین برود، اما امسال شاهد لانه گزینی و مهاجرت پرندگان در این منطقه هستیم.

پورمردان تصریح کرد: در بلوچستان زیستگاه‌های بسیار متنوعی وجود دارد، گاندو، سنجاب راه راه بلوچی، دلفین، لاک پشت، خرس سیاه بلوچی نشان می دهد این استان از نظر تنوع زیستی بسیار غنی است، اما با این وجود کارشناسان محیط زیست استان آینده خوبی برای چرخه زیستی حیات وحش متصور نیستند، زیرا امروزه انسان اکوسیستم را دستکاری می کند.

وی با اشاره به این که هفته حفاظت محیط زیست از ۱۶ تا ۲۲ خرداد ماه و شعار امسال جهش تولید، حفظ محیط زیست برای توسعه پایدار است ادامه داد: برای حفاظت از گونه های زیستی هیچ چیز بازدارنده تر از آموزش نیست، جوانان و نوجوانان روشن‌ و دلسوز هستند و عاقلانه تر تصمیم گیری می کنند.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdce7n8zvjh8wzi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها