تاریخ انتشار :شنبه ۱۷ خرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۱۰
حمیدرضا نصیری، معاون آبزی پروری اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان گفت: تا سال ۱۴۰۰ بیش از هزار هکتار سطح زیر کشت و تولید بیش از 2 هزار و 500 تن قابل برآورد می باشد و به نوعی جهش تولید، سکوی پرتاب صنعت میگوپروری است.
جهش تولید، سکوی پرتاب صنعت میگوپروری است /پرورش آبزیان دریایی؛ شاه کلید رونق اشتغال در سیستان و بلوچستان
به گزارش عصرهامون، جهش تولید عنوانی است که رهبر معظم انقلاب برای امسال برگزیده اند و به فرموده ایشان تحقق این نام نیازمند برنامه‌ریزی است و بخش های مختلف باید در این برنامه‌ریزی‌ها شرکت کنند.

در این میان وجود دریای عمان و ظرفیت های بی نظیر سیستان و بلوچستان درصنعت آبزی پروری می تواند در تحقق شعار امسال بسیار موثر باشد و علاوه بر رونق اقتصادی زمینه را برای اشتغال جوانان منطقه فراهم می کند.

پرورش و تولد میگو در جنوب سیستان و بلوچستان ظرفیتی است که در سال های اخیر توجه زیادی به آن شده و هنگامی که بیشترین بازدهی را داشته باشد می تواند سبب جهش تولید و ارزآوری گسترده شود و سکوی پرتاب برای صادرات باشد.
 


اشتغالزایی؛ ظرفیت بالقوه در سیستان وبلوچستان

مجید هاتفی پژوهشگر پسادکتری دانشگاه تهران در این خصوص بیان کرد: جهش تولید همانطور که از نامش پیداست به معنی تولید بیشتر و فرار از وضعیت رکود کنونی بوده، لازمه تولید بیشتر نیز استفاده بیش از پیش از نیروی کار است، بنابراین جهش تولید می‌تواند موجب افزایش تقاضا برای نیروی کار و در نتیجه کاهش بیکاری شود.
 
وی گفت: جنگ اقتصادی شرایط تحقق جهش تولید را پیچیده تر کرده و در شرایطی که واردات بسیاری از اقلام مورد نیاز کشور تحت تاثیر تحریم با مشکل رو‌به‌رو است، فرصتی برای بازگشت به تولیدات داخلی فراهم شده، بنابراین باید از این فرصت در جهت تقویت و رونق تولید داخل استفاده کرد.
 
این کارشناس مسائل اقتصادی ادامه داد: سیستان و بلوچستان با توجه به وسعت و مرزهای آبی و خاکی گسترده با کشورهای همسایه، دسترسی به آب های آزاد بین المللی، ظرفیت های زیادی برای اشتغالزایی دارد که از این ظرفیت ها به خوبی استفاده نشده است.
 


برآورد تولید 2 هزار و 500 تن میگو در سال 1400

حمیدرضا نصیری، معاون آبزی پروری اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان در این خصوص به خبرنگار ما گفت: برای جهش تولید الزامات و پیش نیازهای آن شناسایی و مشخص شده است.

وی بیان کرد: در حوزه پرورش میگو در گواتر،رودیک و گوردیم تلاش هایی توسط بخش خصوصی و دولتی در حال اقدام است که منجر به افزایش سطح فعالیت، اشتغال و تولید در سال ۱۴۰۰ خواهد شد.

به گفته این مقام مسئول، این تلاش ها و اقدامات برای سال ۱۴۰۰ به ثمر خواهد نشست، به طوری که بیش از هزار هکتار سطح زیر کشت و تولید بیش از 2 هزار و 500 تن قابل برآورد است.

نصیری ادامه داد: در سال 98 حدود 700 هکتار از مزارع پرورش میگو فعال و ذخیره سازی که از این تعداد هزار و 650 تن میگو برداشت شد.

معاون آبزی پروری اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان اضافه کرد: امسال به دلیل بروز سیلاب دی ماه ۹۸ و آسیب هایی که به زیر ساخت مجتمع و مزارع وارد شد و نیز شیوع بیماری کرونا در کشور و محدودیت و ممنوعیت های ایجاد شده، با تلاش های بخش خصوصی و دولتی بیش از ۸۰۰هکتار از مزارع نسبت به آماده سازی مزارع اقدام شد.

وی ادامه داد: در حال حاضر حدود ۲۵۰هکتار از مزارع گواتر زیر کشت قرار گرفته و در ادامه حدود ۴۰۰ تا ۴۵۰هکتار زیر کشت خواهند رفت.

به گفته این مقام مسئول، صادرات میگو پرورشی سال۹۸حدود ۸۳۶ تن بود که به کشورهای مالزی، امارات و هنگ کنگ صادر شد.

نصیری بیان کرد: اداره کل شیلات سیستان وبلوچستان با برنامه‌ریزی های دقیق برای آغاز فعالیت مزارع پس از باران های سیل آسا و تخریب برخی زیر ساخت ها و شرایط بحرانی شیوع بیماری کرونا در کشور و مخصوصا چابهار و در مورد فعالیت مجدد این مجموعه و ترمیم و آماده سازی و لایروبی کانال ها و زهکش ها اقداماتی در دستور کار قرار داده و شروع به کار کرده است.

انتهای پیام/
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcdok0fsyt0xf6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها