تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۹ ساعت ۰۸:۱۱
در حالی بیماران دیابتی سیستان وبلوچستان از کمبود انسولین قلمی گلایه دارند که با وجود مراجعه مکرر به داروخانه‌ها نمی‌توانند داروی مورد نیاز حیات خود را تأمین کنند.
کام تلخ دیابتی های سیستان وبلوچستان در نبود انسولین/ نایابی داروی حیات بیماران را کلافه کرد
به گزارش عصرهامون، پس از گلایه بیماران هموفیلی از کمبود دارو این بار نوبت به دیابتی ها رسید.

دیابتی هایی که داروی حیات بخش آنان از زمان شیوع ویروس کرونا نایاب شد و کام آنان در تهیه یک تا سه قلم انسولین ماه هاست که تلخ است اگر چه به اعتقاد برخی از مسئولان امر در کنار جنگ با کرونا با جنگی دیگر به نام تحریم‌های آمریکا مواجه هستیم و یا با شیوع ویروس منحوس کووید-19برخی از کشورهای تولیدکننده اقلام دارویی مرزهای ورودی و خروجی خود را بستند و همین باعث ایجاد وقفه در صادرات برخی اقلام دارویی از جمله انسولین‎های قلمی شد.

در این میان در روزهایی که همه حواس ها به سمت کرونا نشانه رفته است اما بیماران خاصی هم هستند که برای زیستن با مشکلاتی از جمله نبود یا کمبود دارو مواجه شده‌ و گلایه‌مندی‌هایی دارند.

جهان زاده یکی از بیماران دیابتی ساکن در زاهدان در تماسی که با این پایگاه خبری داشت، از معطلی سه ماهه برای دریافت چند عدد قلم انسولین خبر داد و گفت: برای کنترل قند باید روزانه دو وعده انسولین تزریق کنم که علیرغم مراجعات مختلفی که به داروخانه های سطح شهر داشتم هر بار دست خالی به خانه برمی گشته ام.

وی بیان کرد: پانزده سال است که سابقه دیابت دارم، مسئولان باید چاره ای اندیشیده و مشکل بیماران را حل کنند زیرا نبود انسولین به کلیه، چشم و سایر اعضای بدن ما آسیب وارد می کند و اگر قند بدنمان کنترل نشود احتمال قطع دست و پا برای ما وجود دارد.

سرگزی یکی دیگر از شهروندان ادامه داد: بیماران دیابتی مشکلات زیادی دارند از سهمیه ای کردن آمپول ها تا نبود قلم انسولین؛ در شرایطی که مردم با ویروس کرونا دست و پنجه نرم می‌کنند بیماران دیابتی باید روزانه تمام داروخانه ها را بررسی کنند تا شاید بخت یارشان شد و گره ای از مشکلاتشان که این گشت و گذار خود عامل مهمی در انتقال ویروس کرونا به این بیماران که حساسیت بیشتری دارند، می باشد.
 
حسینی دیگر شهروندی که از ایرانشهر برای تهیه انسولین به زاهدان سفر کرده بود، گفت: نبود انسولین سیستم ایمنی بدنم را دچار اختلال کرده از کمسو شدن نور چشماهایم تا مشکلاتی که در بحث کلیه و زخم انگشتانم ایجاد کرده؛ مسئولان امر باید فکری به حال معطلی بیماران دیابتی بردارند؛ برخی از مسئولان در پاسخ به گلایه ها می گویند انسولین ایرانی مصرف کنیم چگونه؟ وقتی دکترها با هزینه های گزافی که برای هربار مراجعه از بیماران دریافت می کنند و دست آخر همان قلم قبلی را تجویز می کنند از کجا باید این نوع انسولین را تهیه کرد.

با این تفاسیر در حالی توزیع متناوب و محدود انسولین، شلوغی و معطلی مردم را به دنبال داشته که مراجعه به پزشک برای نسخه نویسی و هزینه‌های مربوط به آن و نگرانی و اضطراب مردم با توجه به توزیع قطره چکانی از دیگر مشکلات مردم برای تهیه انسولین به شمار می رود.

انسولین دارویی وارداتی است

در همین راستا قاسم میری علی آباد، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در پاسخ به سوال خبرنگار ما مبنی بر اینکه بیماران دیابتی با کمبود انسولین مواجه هستند، گفت: کمبود مسئله مزمنی است که مربوط به هفته های اخیر نیست در تمام سطح کشور این مشکل وجود دارد و احتمالا در آینده هم خواهد بود.

وی بیان کرد: انسولین دارویی وارداتی است؛ بیمارانی که واقعا مشکل دارند باید با مراجعه به پزشک و مشورت با وی، از انسولین ایرانی که دسترسی آن هم راحت تر است استفاده کنند.

 انسولین قلمی در داروخانه های منتخب زاهدان سیزدهم خرداد توزیع شده است 
 
فرزانه فرجیان، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان هم در ادامه با بیان اینکه سهمیه خردادماه انسولین قلمی، سیزدهم در بین داروخانه های خصوصی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان توزیع شده است، افزود: مطابق سیاستگذاری انجام شده توسط سازمان غذا و دارو با هدف مدیریت توزیع و مصرف دارو، برخی اقلام دارویی وارداتی مانند انسولین، بصورت سهمیه بندی شده و در بازه های زمانی معین در اختیار استان ها قرار می گیرند.

وی با تاکید بر اینکه در رابطه با تهیه انسولین های معمولی نظیر NPH و رگولار هم اکنون مشکلی در سطح استان وجود ندارد، گفت: صرفا سهولت در مصرف، باعث شده است رغبت بیماران بیشتر به سمت استفاده از انسولین های قلمی باشد.

فرجیان در رابطه با کمبودهای دارویی نیز گفت: متاسفانه به دلیل تحریم های ظالمانه و محدودیت های بین المللی بوجود آمده، گاها واردات اقلام دارویی، با مشکلاتی مواجه می شود که این موضوع سبب بروز کمبودهای مقطعی در سراسر کشور می شود و مختص یک استان و یا منطقه جغرافیایی خاص نیست.

انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcg3n9qtak9xq4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها