تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۰۷
بهروز عیسی زهی، معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان گفت: امید است با شرایط خوب تالاب هامون در سال های اخیر خولک بافی هم مانند گذشته در منطقه رونق داشته باشد.
آبگیری هامون نفس آخر خلک بافی سیستان را التیام بخشید/ شیخ نشین های خلیج فارس؛ مشتری پر و پا قرص پرده های حصیری ایران
به گزارش عصرهامون، در حیاط خانه پرده های حصیری روی هم چیده بود، پیرمرد با صبر و حوصله نی ها را یکی یکی کنار هم قرار داد و خولک می بافت، در محله زندگی آن ها فقط او و همسرش به خولک بافی مشغول بودند و به گفته خودشان مشتری های زیادی هم داشتند.

مشتری هایی که در کشورهای حاشیه خلیج فارس زندگی می کنند و هر از چند گاهی به آن ها سفارش پرده های حصیری یا در اصطلاح محلی خولک را می دهند.

خولک ها ارمغان خوان گسترده هامون هستند، در گذشته های دور که تالاب کیانسه پرآب بود حصیربافی هم در منطقه جریان داشت، اما در سال های اخیر که دست طبیعت تازیانه های خشکسالی را بر پیکر سیستان می زد خلک بافی هم از این ضربه ها مصون نماند و از رونق افتاد.

حالا در روزهایی که هامون دوباره آغوش باز خود را به روی مردمان سیستان گشوده است، پرده های حصیری هم جان تازه گرفته اند و رونق به خانه های حصیربافان برگشته است و این هنر که هدیه مادر طبیعت است به ساکنان دیار رستم دستان، دوباره جای خود را در کنار دیگر رشته های صنایع دستی سیستان و بلوچستان باز کرده است.


امید به رونق دوباره خولک بافی

بهروز عیسی زهی، معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان در این خصوص به خبرنگار ما گفت: در گذشته نه چندان دور با توجه به وضعیت خوب تالاب هامون و به دلیل وجود مواد اولیه مورد نیاز برای ساخت پرده های حصیری که در اصطلاح محلی به آن خولک گفته می شود، زمینه برای تولید این صنایع دستی فراهم بود.

وی بیان کرد: اما خشکسالی های طولانی مدت و چند ساله سبب شد این رشته از رونق بیفتد، ولی به طور کامل از بین نرود، اما بسیاری از صنعتگرانی که در این رشته فعالیت داشتند تغییر شغل دادند.

به گفته این مقام مسئول، البته صنعتگرانی هم بودند که مواد اولیه را از افغانستان یا استان های شمال کشور فراهم کرده و به بقای این رشته کمک می کردند.

 

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان اظهار کرد: امید است با شرایط خوب تالاب هامون در سال های اخیر و رشد نیزارهای هامون که ماده اصلی این رشته است، خولک بافی مانند گذشته در منطقه رونق داشته باشد و صنعتگران ما تولیدات بیشتری داشته باشند.

عیسی زهی بیان کرد: به علاوه کسانی که در گذشته شاغل به این رشته بودند و به مشاغل دیگر روی آوردند دوباره به سمت این شغل بازگردند، زیرا این نوع از صنایع دستی بازارپسندی بسیار خوبی دارد.

به گفته این مقام مسئول، با توجه به بحران بیکاری در سیستان و بلوچستان و دیگر استان ها امید است مردم دوباره به سمت صنایع دستی بیایند و خولک بافی رونق گذشته را باز یابد.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان ادامه داد: صنعتگران این رشته بیشتر در اطراف رودخانه هیرمند، تخت عدالت و شهرک علی اکبر هامون حضور دارند.

وی تصریح کرد: صادرات خولک به صورت سفارشی است و آمار دقیقی از آن در دست نداریم، اما می دانیم این محصولات از طریق استان های جنوبی مانند فارس و هرمزگان به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر می‌شود که مشتری های بسیار خوبی هم دارد.

انتهای پیام/
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcj8ievyuqe88z.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما