تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۳۲
قاسم میری علی آباد، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بیان اینکه تمامی خدمات اورژانس پیش بیمارستانی و بیمارستان برای اتباع بیگانه رایگان است، گفت: تاکنون به 220 بیمار افغانستانی مشکوک به کرونا خدمات بستری رایگان ارائه شده است.
خدمات سلامت مرز نمی شناسد/ از بستری 220 بیمار افغان مشکوک به کرونا تا بهره ‏مندی از بسته های درمانی رایگان
به گزارش عصرهامون، در حالی روابط ایران و افغانستان بسیار خوب و رو به گسترش است که عناصرضدانقلاب و البته بازی کردن سلبریتی ها در زمین دشمن با انتشار مطالب و تصاویری در خصوص اتهام نژادپرستی به ایران در مورد مهاجران افغان سعی برای دور کردن این دو کشور از یکدیگر دارد و این در حالیست که دوستی و برادری و ارتباط ایران و افغانستان با یکدیگر سابقه چند ساله دارد و حتی این اخبار خلاف واقع نمی‌تواند برای آن‌ها مشکل آفرین باشد.

در این زمینه بیان این نکته حائز اهمیت است که سال‌هاست مهاجران افغانستانی در کشور ایران مانند شهروندان ایرانی زندگی می‌کنند و مردم و مسئولان به آن‌ها نگاهی مثبت دارند. حتی در شرایطی که ایران خود درگیر شدیدترین تحریم‌های بین المللی است و شهروندان ایرانی خود مشکلات متعددی دارند، اما در همین شرایط و با وجود مشکلات فراوان ایران از این اتباع استقبال کرده و همانند شهروندان خود با اتباع کشور افغانستان رفتار می‌کند.

خدمات سلامت مرز نمی شناسد

همچنین خدمات شایانی که توسط نظام جمهوری اسلامی ایران در بحث بهداشت و درمان به این افراد ارائه می شود که همه اینها در کنار یکدیگر نشان از مهمان نوازی و انسان دوستی ایران و ایرانی فارق از هرگونه نژاد و قومیت دارد.

در این میان سیستان و بلوچستان به سبب وجود مرزهای طولانی آبی و خاکی با کشورهای همجوار، نقش خطیری در حفاظت از سلامت شهروندان خود و هم میهنان ساکن در سایر نقاط کشور دارد. نظام سلامت در این استان همچنین با توجه به ترددهای فراوان اتباع بیگانه چه به صورت غیر مجاز و چه در قالب کاروان های زائران اربعین حسینی، زائرین جماران، زائرین حام امام رضا(ع) مقدس و حرم حضرت معصومه (س) مفتخر به ارائه خدمات پایه بهداشتی، پزشکی و دارویی به اتباع دیگر کشورها نیز می باشد.

هرچند ورود غیر قانونی اتباع خارجی به استان علاوه بر حوادث جاده ای، تبعات فراوانی هم برای خودشان وهم برای شهروندان به همراه دارد که از جمله آن می توان به انتقال بیماری های عفونی و معضلات فرهنگی اشاره کرد، اما از آنجا که جنگ و تفرقه و دخالت بیگانگان عرصه را بر برادران و خواهران در کشور افغانستان تنگ کرده و این افراد در جستجوی راهی برای کسب روزی در شهرها و روستاهای کشور هستند. نظام جمهوری اسلامی نیز با حفظ کرامت انسانی خدمات ارزشمندی به این مهمانان ارائه کرده است.
 
تمامی خدمات اورژانس پیش بیمارستانی و بیمارستان برای اتباع بیگانه رایگان است

قاسم میری علی آباد، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون با بیان اینکه تمامی خدمات اورژانس پیش بیمارستانی و بیمارستان برای اتباع بیگانه هم به مانند ایرانی ها کاملا رایگان است، گفت: در سال 98 تعداد 11هزار و 984 نفر از اتباع خارجی و ایرانیان فاقد مدارک هویتی و پوشش بیمه ای به بیمارستان های مراجعه کردند و با توجه به اینکه این افراد توان پرداخت هزینه های بیمارستان را ندارند بیش از 136 میلیارد ریال هزینه بدون بازگشت را به بیمارستان ها تحمیل کرده اند.

وی افزود: از این تعداد،  125 بیمار تالاسمی و هموفیلی و 188 بیمار دیالیزی و خاص از خدمات درمانی بهره مند شدند. 

به گفته این مقام مسئول؛ از آنجا که بیماران خاص ساکن در استان رایگان خدمات دریافت می کنند، برخی از خانواده های غیر ایرانی صرفا به دلیل استفاده از این خدمات ساکن استان می شوند.

ارائه خدمات بستری به 220 بیمار افغانستانی مشکوک به کرونا

 میری علی آباد، در ادامه به ارائه خدمات به بیماران کرونایی در اتباع بیگانه اشاره کرد و افزود: تمامی اتباع کشورهای افغانستان و پاکستان که از طریق مرزهای سراوان و میرجاوه وارد کشور می شوند در بدو ورود مورد غربالگری سلامت قرار می گیرند و در صورت مشاهده هرگونه مورد مشکوکی در بیمارستانها بستری می شوند.

وی بیان کرد: در این مدت با بستری 209 مورد از اتباع افغانستانی مشکوک به کرونا تعداد  20 مورد مثبت قطعی کرونا شناسایی شده که پس از دریافت خدمات بستری ودرمانی رایگان از بیمارستانها ترخیص شده اند.

این مقام مسئول خاطر نشان کرد: هیچ کدام از اتباع افغانستانی مبتلا به کرونا در بیمارستانها  فوت نشده اند.
 
 ایمن سازی و واکسیناسیون، بزرگ‌ترین اقدام برای ورود مهاجران غیر قانونی

مهدی طباطبایی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز با اشاره به ارائه خدمات به اتباع غیر ایرانی بیان کرد: ایمن سازی و واکسیناسیون یکی از بزرگترین و مهمترین خدماتی است که در حوزه پیشگیری برای اتباع بیگانه انجام می شود.

وی ادامه داد: در سال گذشته تعداد 238 هزار 371 نفر اتباع غیر مجاز در حوزه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان خدمات بهداشتی با هزینه ای بیش از 10میلیارد ریال را به صورت رایگان دریافت کردند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به کنترل وضعیت مادران باردار اتباع غیرایرانی برای زایمانی ایمن،گفت: مادران باردار اتباع غیرمجاز هم به صورت مستمر مراقبت های مورد نیاز را دریافت می کنند و با هدایت به زایشگاه‌ها از زایمانی امن بهره‌مند می شوند. 

وی افزود: در سال جاری در پی آن هستیم تا بین اتباع هر اردوگاه، تعداد زیادی رابط یا سفیر سلامت آموزش دهیم تا در زمان حضور در اردوگاه و یا در کشور خودشان، پیام های بهداشتی و خدمات دریافت کنند.
 
هیچ گونه محدودیتی در خصوص ارائه خدمات اورژانسی به اتباع بیگانه وجود ندارد

فریبرز راشدی، رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان هم در خصوص عدم محدودیت به اتباع بیگانه در ارائه خدمات اورژانسی، افزود: به هنگام برقراری تماس با مرکز اورژانس 115،  اپراتور هیچ گاه ملیت بیمار را نمی پرسد بلکه بدون فوت وقت در صحنه حاضر و خدمات فوریت های پزشکی را ارائه می دهند.

وی با اشاره به وقوع فراوان حوادث جاده ای ناشی از تردد خودروهای حامل اتباع بیگانه در حوزه سه دانشگاه زاهدان- زابل و ایرانشهر بیان کرد: سال گذشته در حوزه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تعداد تصادفات حامل اتباع بیگانه فاقد مدارک هویتی 27 مورد بوده است که 397 نفر مجروح و به بیمارستان های زیرمجموعه اعزام شدند.

این مقام مسئول خاطر نشان کرد: در حوزه دانشگاه علوم پزشکی زابل نیز در 6 ماهه اول سال 98، یک مورد تصادف حامل اتباع بیگانه رخ داده است.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان همچنین تعداد تصادفات حامل اتباع بیگانه در دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر در 6 ماهه اول سال 98  سه فقره و اعزام 23 نفر مجروح به بیمارستان عنوان کرد.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdceon8zvjh8wwi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما