تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۴۱
در حالی این روزها حساسیت بخش زیادی از مردم نسبت به خطر بیماری کرونا کاهش چشمگیری داشته که آمارها نشان از سیر صعودی روند ابتلا به کرونا درسیستان وبلوچستان دارد.
عکس از اینترنت
عکس از اینترنت
به گزارش عصرهامون، در پی افزایش بی سابقه مبتلایان به کرونا در سیستان وبلوچستان موجی از نگرانی در بین برخی از شهروندان به ویژه کارمندان شاغل در ادارات به وجود آمد.

براساس اعلام گزارش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در روز یکشنبه 25خردادماه جاری آمار مبتلایان به این بیماری در استان به 240 مورد ابتلای جدید رسید که از این تعداد ۱۱۶ مورد آن در حوزه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، ۱۰۸ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر و ۱۶مورد هم در حوزه دانشگاه عوم پزشکی زابل می باشد که 6 مورد از این تعداد بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را ازدست دادند.

در این میان جمعیت زیادی از شهروندان به اصول بهداشتی و رعایت پروتکل ها و یا فاصله گذاری اجتماعی پایبند نیستند و کماکان شاهد تجمع مردم در پارک ها، میادین و دورهمی های چندین نفره هستیم که عدم سختگیری و بازگشایی برخی صنوف یا بوستان ها و... زمینه ابتلای افراد به این بیماری را دوچندان کرده است.

در همین راستا صبح امروز شماری از پرسنل ادارات مختلف استان در طی تماس های مکرری که با دفتر این پایگاه خبری داشتند، گفتند: علیرغم افزایش بیماری کرونا در استان و داشتن سابقه بیماری در بین برخی از پرسنل که در بین آنها حتی جانبازان شیمیایی هم وجود دارند اما مدیریت های ادارات همکاری نکرده و اجازه دورکاری
به بیماران را نمی دهند که این مورد خود عاملی برای تهدید سلامتی آنان و ابتلای به این بیماری است.

به گفته برخی از کارمندان، اصول بهداشتی و پروتکل های اولیه به طور دقیق توسط مجموعه های اداری آنها رعایت نمی شود و ضدعفونی ادارات همچون گذشته صورت نمی گیرد که این خود عامل افزایش ابتلا به بیماری در کارمندان و ارباب رجوع ها به ادارات است.

همچنین برخی از بانوان شاغل از عدم رعایت پروتکل های بهداشتی در برخی ادارات گلایه کرده و گفتند: مادران شاغلی که باردار هستند یا دارای بیماری زمینه ای به ویژه در بانک ها یا بیمارستان ها و شبکه بهداشت مجبور به حضور در ادارات هستند این در حالیست که در دوماه گذشته قوانین بهداشتی به سختی اعمال می شد و کمتر نگرانی و استرس در این خصوص وجود داشت.

رعایت پروتکل های اجتماعی باید همگانی شود

در طی تماسی که خبرنگار ما با محمد هادی عباسی، مسئول روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان داشت، وی گفت: در زمینه بیماری مانند کرونا یک وظیفه بسیار پر رنگ اجتماعی برعهده داریم و آن رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی است، چراکه وقتی کسی خودش رعایت نکند، فقط خودش بیمار نمی شود بلکه آسیبش به اطرافیان هم وارد خواهد شد، اطرافیانی که هیچ نسبتی ندارند و در جامعه زندگی می کنند.

وی بیان کرد: شخصی که کارمند است باید روال اداری را انجام دهند؛ اگر تشخیص پزشک به این باشد که فردی بیماری مزمن دارد یا بارداراست و نباید در محل حضور داشته باشد مسئولین آنها موظف به همکاری با وی هستند.

۷۰ درصد کل موارد کرونا و ۶۰ درصد فوتی ها در خرداد ماه بوده است

همچنین قاسم میری علی آباد، سرپرست معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز گفت: در ابتدای شیوع بیماری در استان، فاصله گذاری فیزیکی
و اجتماعی با بیشترین شدت اجرا و کلیه مردم جامعه و همچنین کسبه همکاری و مشارکت بسیار مطلوبی داشتند.

وی ادامه داد: تا زمانی که نسبت به توصیه های پزشکی و پروتکل های اجتماعی بی توجه باشیم قطعاً کرونا قربانی می‌گیرد و خسارت و عواقب ناگواری بر ما خواهد گذاشت همانطور که در اخبار و آمارها اعلام شده روز گذشته بالاترین تعداد مبتلایان طی چهار ماه گذشته در سیستان و بلوچستان را داشتیم.

سرپرست معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بیان کرد: از ابتدای خرداد ماه تاکنون تعداد بستری های بیمارستان که نتیجه آنها مثبت و قطعی بود سه برابر و فوتی‌ها 2.5 برابر شده؛ یعنی ۷۰ درصد کل موارد کرونا و ۶۰ درصد فوتی ها در خرداد ماه بوده است.

وی تصریح کرد: برخی مواقع گفته می شود کرونا ضعیف یا موارد آن کم شده و یا مرگ و میر ندارد این ادعا به هیچ وجه صحت ندارد؛ هم اکنون با آمار و ارقام صحبت می کنیم در یکی دو ماه اول که این بیماری شیوع پیدا کرد قوانین و مقررات سفت و سختی در کشور اجرا شد و مردم هم هراس بیشتری داشتند اکنون نه، بی تفاوت شده اند و این خود باعث شده کرونا همچنان بتازد و خانواده‌های بسیار زیادی را مبتلا کند که این خسارتی جبران ناپذیر است.

میری علی آباد ادامه داد:  تا زمانی که به این نتیجه نرسیم و پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاریا جتماعی را رعایت نکنیم با این مشکل دست و پنجه نرم کرده چون کرونا واقعیتی است که وجود دارد و باید با اصول رعایت بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی با آن کنار بیاییم.

این مقام مسئول افزود: فاصله گذاری اجتماعی دستورالعمل جهانی و بهداشتی است که در صورت رعایت آن به مهمترین اهدافمان در زمینه پیشگیری از کووید 19 خواهیم رسید.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در ادامه با بیان اینکه کلینیک های تخصصی و آزمایشگاه های تشخیص طبی در زمره پر ازدحام ترین بخش های ارائه خدمات بهداشت و درمان هستند، گفت: رعایت فاصله ایمن با دیگران و استفاده از اقلام‌ حفاظت فردی باید بصورت جدی در واحدهای ارائه خدمات رعایت شود.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdch-mnzw23niqd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها