تاریخ انتشار :دوشنبه ۲ تير ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۰۲
شماری از مرغداران سیستان وبلوچستان گفتند: در پی ارائه نظرات غیرکارشناسانه مدیران استان در سالی که با عنوان جهش تولید نامگذاری شده است شاهد تعطیلی مرغداری ها، بیکاری مشاغل وابسته به این صنعت و از همه مهمتر افزایش بی رویه قیمت مرغ در دورترین استان کشور هستیم.
ورود بی رویه مرغ به سیستان وبلوچستان مرغداری های استان را به تعطیلی کشاند/ قیمت مرغ به مرز 20 هزار تومان رسید
به گزارش عصرهامون، جهش معکوس صنعت مرغداری در این روزها نه تنها به نفع تولیدکنندگان نیست بلکه امکان دارد با بی‌تدبیری مسئولان، سبب نابودی این صنعت مهم در سیستان وبلوچستان باشیم، استانی که از حیث وجود کارخانجات کمترین آمار را در سطح کشور به خود اختصاص داده و با تعطیلی این صنعت نیز باید شاهد بیکاری، فقر و... دوچندان در اقصی نقاط آن باشیم.

از رونق تولید تا جهش تولید، دو شعاری که به فاصله ۱۲ ماه بیان شدند و هریک بیانگر توصیه‌های ارزشمندی هستند که مقام معظم رهبری در سال‌ها ۹۸ و ۹۹ بیان کردند. ایشان در بخشی از سخنان خود در سخنرانی نوروزی ضمن نام‌گذاری سال جدید به نام جهش تولید فرمودند: جهش تولید هم که بنده امسال مطرح کردم، در واقع از ابزارهای قدرت است. تولید [باید] جهش پیدا بکند؛ نه فقط رونق تولید که سال گذشته گفتیم. رونق تولید یعنی در تولید یک حرکتی به وجود بیاید که این انجام گرفته است امّا این کافی نیست.

نفس صنعت مرغداری ها در جنوب شرق به شماره افتاد

اما در حالی سه ماه از سال جدید زمان سپری نشده است که از یک سو معدوم سازی میلیون ها جوجه دل مردم را به درد آورد و از سوی دیگر با افزایش ناگهانی قیمت مرغ، این کالای اساسی نیز از سفره ها پر کشید و گلایه های زیادی را به دنبال داشت و باید گفت این اوامر نه تنها شعار رونق تولید را خدشه‌دار کرد بلکه سبب نادیده گرفته شدن شعار جهش تولید نیز شد.

در همین راستا طی تماس هایی که شماری از تولیدکنندگان مرغ و واحدهای مرغداری فعال در استان با این پایگاه خبری داشتند از اهمال کاری مدیران در سال جهش تولید و ارائه نظرات غیرکارشناسانه آنان ابراز گلایه کرده و خواستار رسیدگی به این موضوع از اصحاب رسانه شدند.

به گفته این افراد؛ مسئولان امر سیستان وبلوچستان مرغ را از خراسان جنوبی وارد کرده تا قیمت این کالای اساسی در دو ماه اخیر پایین باشد البته دلال سود خود را برده است اما نکته مهم این بود که مرغداری در استان تضعیف و نهاده به آن نرسید از سوی دیگر مرغدار دلسرد شد و جوجه ریزی انجام نداد تا اینکه نه تنها مرغداری های استان به تعطیلی کشانده شد بلکه قریب به چهار هزار نفر که در این صنعت مشغول به فعالیت و کسب درآمد بودند نیز با مشکلات فراوان روبرو شدند.

مرغداران در ادامه بیان کردند: عرضه مرغ از روز گذشته در استان کم و در برخی از شهرها به مثل ایرانشهر به صفر رسید از سوی دیگر استان های کرمان و خراسان جنوبی دستور عدم ارسال مرغ به سایر استان ها و افزایش قیمت را در برنامه کاری خود گنجانده و امروز مرغ در سیستان وبلوچستان به مرز 20 هزار تومان رسید که این افزایش قیمت طی 10 روز آینده به 25 هزار تومان خواهد رسید.

عدم حمایت مسئولین اجرایی علت تعطیلی مرغداری ها و افزایش قیمت مرغ

این افراد عدم حمایت مسئولین اجرایی را علت افزایش این کالای اساسی دانسته و ادامه دادند: عدم تامین نهاده ذرت و سویا از یک سو و ماندن مرغ روی دست مرغدار در سه ماه گذشته به دلیل ورود غیرقانونی مرغ به زاهدان و آزاد کردن مرغ به استان و عدم ثبات قیمت ها از سوی دیگر باعث دلسردی مرغداران استان برای جوجه ریزی شد و نتیجه اینکه؛ علاوه بر تعطیلی مرغداری ها مردم نیز مرغ را با این قیمت بالا خریداری کنند.
 
فعالان مرغداری استان در ادامه با تاکید بر این مطلب که ویروس کرونا مصرف مرغ در استان را پایین و تاثیر زیادی بر مرغداری های گذاشته است، گفتند: با این وجود نباید مشکلی در این عرصه وجود می داشت اما عدم اصلی تامین 50 درصد نهاده توسط دولت و جهاد کشاورزی طی چند ماه گذشته و دلیل بعد باز کردن راه مرغ زنده از خراسان جنوبی و وارد کردن به طور غیرقانونی بدون مجوز دامپزشکی بود که همه این اقدامات باعث شد مرغ بر روی دست مرغداران استان بماند و مرغ را با قیمت زیر قیمت خراسان جنوبی بفروشند و اکنون به هر مرغدار بین 80 تا 100 میلیون تومان خسارت وارد شد.

اعلام خطر دامپزشکی به دستگاه های متولی برای ورود کامیون های حمل بار مرغ زنده به استان

در پی تماسی که خبرنگار ما با مهدی حسینی، مدیر کل دامپزشکی استان داشت، وی گفت: بارها این موضوع را اعلام و مکاتبه کرده ایم هم با دادستانی و فرمانداری زاهدان و هم با معاونت اقتصادی استانداری درخصوص برخورد با کامیون های غیر مجاز مرغ زنده که وارد استان می شوند.

وی بیان کرد: اخیراً هم همان طور که مرغداران احساس نگرانی کرده‌اند این رویه افزایش پیدا کرده و به دلیل عدم برخورد دستگاه‌های متولی طبق ماده ۳۸۷ اعلام خطر کرده ایم زیرا این ورود بی رویه و عدم برخورد باعث شده ۱۵ درصد ورودی مرغ منجمد و ۳۵ درصد ورودی مرغ کشتار روز کاهش پیدا کند و این مهم یعنی وقتی مرغ زنده فراوان شود مصرف کننده به همین سمت و سو می آید و بازار کشتار مرغ زنده نیز در سطح شهر افزایش پیدا می کند.

انتقال ویروس کرونا با ورود مرغ زنده به سیستان وبلوچستان

مدیرکل دامپزشکی استان در تکمیل مطلب فوق تصریح کرد: تداوم این اقدام منجر به آلودگی‌های زیست محیطی و انتقال عوامل بیماری زا مثل آنفولانزا و بیماری های طیور می شود، همچنین با توجه به شرایط حساس امکان انتقال ویروس کرونا نیز از طریق همین سبد و ورود مرغ زنده وجود دارد به این نحو که اگر در مسیر راه راننده یا کارگری که مرغ ها را جابجا می کندآلوده به کووید 19 باشد می تواند از طریق همین کامیون ها، قفس و سبدها بیماری را انتقال دهد؛ این مخاطرات را اعلام کرده‌ایم ولی متاسفانه هنوز برخوردی با این موضوع نشده و همچنان مسیر برای افراد باز است و از جاده اصلی ورود پیدا می‌کند. نیروی انتظامی هم کتباً گفته به ما اعلام شده که با آنها برخورد نکنیم که این جای تاسف دارد.

گفتنی است با این تفاسیر اگر دولت به پشتیبانی از این صنعت برنخیزد، شاهد خواهیم بود که اتفاقات ناگواری برای مرغداری کشور به ویژه سیستان وبلوچستان خواهد افتاد.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdccpeqss2bqix8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها