تاریخ انتشار :سه شنبه ۳ تير ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۲۹
مصطفی نوروزی، کارشناس مدیریت مصرف برق دو زاهدان گفت: کمترین دما ۱۶ یا ۱۸ درجه سانتی گراد در اسپیلت است که می‌تواند مصرف برق را بالا ببرد و ترموستات فعال باشد و موتور کار کند.
سیستان و بلوچستان یک قدم  تا خاموشی فاصله دارد/ صرفه جویی راهگشای مدیریت مصرف برق در جنوب شرق کشور
به گزارش عصرهامون، با آغاز تابستان و گرمای هوا، مصرف آب و برق نیز به شدت افزایش می یابد، از این رو اول تا هفتم تیرماه در تقویم، هفته صرفه‌جویی در مصرف آب نام گذاری شده است که امسال با توجه به لزوم صرفه‌جویی در مصرف برق این هفته را هفته صرفه جویی در مصرف آب و برق می خوانند.

تابستان در سیستان و بلوچستان گرمتر از دیگر نقاط کشور است و مردم برای فرار از این گرما، از خنکای کولرهای گازی و آبی استفاده می کنند، اما استفاده بیش از اندازه و نداشتن صرفه جویی گاهی می تواند سبب افت ولتاژ در برخی از شهرستان های استان شود و گرما را برای ساکنان آن جا غیر قابل تحمل کند.

در این میان صرفه جویی می تواند کلید راه گشای کاهش افت ولتاژ باشد و راه را برای استفاده تمام هم استانی ها از نعمت برق هموار کند، بر این اساس مشترکین خانگی، اداری، صنعتی و کشاورزی باید با رعایت اصول صرفه جویی، مصرف برق خود را بهینه کنند.

راهکارهای کاهش مصرف برق

مصطفی نوروزی، کارشناس مدیریت مصرف برق دو زاهدان در این خصوص به خبرنگار ما گفت:مشترکین شامل اداری، خانگی، صنعتی و کشاورزی هستند که برای کاهش مصرف برق در هر قسمت راهکارهای عملیاتی وجود دارد.

وی ادامه داد: در قسمت اداری هر سال با مکاتباتی که از طریق شرکت توزیع نیروی برق سیستان و بلوچستان به مسئولان استانداری انجام می‌شود با ادارات دولتی هماهنگی و ساعت کاری تغییر می یابد.

به گفته این مقام مسئول، مردم برای مدیریت مصرف برق در محل کار می توانند وسایل سرمایشی را دوره ای سرویس کنند و فیلترهای هوا هر دو هفته تعویض شود تا بهره‌وری آن افزایش یابد.

این کارشناس اظهار کرد: مردم درجه وسایل سرمایشی را روی دمای آسایش قرار نمی‌دهند و معمولاً از حداقل دما برای تنظیم سیستم های سرمایشی استفاده می‌کنند، کمترین دما ۱۶ یا ۱۸ درجه سانتی گراد در اسپیلت است که می‌تواند مصرف برق را بالا ببرد و ترموستات فعال باشد و موتور کار کند.

نوروزی گفت: دمای آسایش ۲۴ تا ۲۷ درجه سانتیگراد است که کمپرسور دائم روشن نیست و کاهش مصرف برق و هزینه ها را برای اسپیلت در پی دارد.

وی ادامه داد: به علاوه در محل هایی که تردد کمتر است می توان از سنسورهای حساس به حرکت استفاده کرد، از روشنایی طبیعی نور خورشید در طول روز بهره برد تا مصرف برق کاهش یابد.

کارشناس مدیریت مصرف برق دو زاهدان اظهار کرد: مشترکین خانگی نیز برای مدیریت مصرف باید سیستم های سرمایشی خود را تنظیم کنند و اسپلیت ها سرویس دوره ای و تمیز شوند، در زمان پیک مصرف از دور کند کولرهای آبی استفاده و پوشال کولر را تعویض کنند تا تهویه هوا بهتر انجام شود.

نوروزی بیان کرد: در استان ما با توجه به این که محدودیت آب هم وجود دارد با روشن کردن کولرهای آبی و استفاده از آب پمپ ها هم کار می کنند که افزایش مصرف برق را در پی دارد، در صورتی که سیستم‌های کولرهای آبی مخزنی دائمی داشته باشند با روشن شدن کولر نیاز به پمپ آب نیست.

وی ادامه داد: استفاده از وسایل پرمصرف مثل جارو برقی، اتو، ماشین ظرفشویی و لباسشویی به صورت همزمان باعث تحمیل بار زیاد به شبکه می شود که در این زمینه خانم های خانه دار می‌توانند کمک کنند و چند دستگاه به صورت همزمان استفاده نکنند و استفاده از آن ها به ساعات پایانی شب یا ابتدای صبح منتقل شود.

استفاده در زمان پیک هزینه بیشتری دارد

این مقام مسئول گفت: مشترکین بخش کشاورزی دامپروری و مرغداری ها که جزو مشترکان پرمصرف هستند که می‌توانند پمپ های کشاورزی را در ساعات غیر پیک استفاده کنند که از نظر محاسبه هزینه مصرف بسیار تاثیرگذار است.

نوروزی گفت: با توجه به این که اکثر کنتورهای موجود در مجموعه های پرمصرف اداری، صنعتی، کشاورزی و بسیاری از مشترکین خانگی دیجیتالی و سه زمانه است استفاده در ساعات اوج مصرف برق سبب می شود هزینه با تعرفه بالا برای آن ها در نظر گرفته شود واستفاده در ساعت میان باری و کم باری هزینه کمتری را در پی دارد.

این مقام مسئول بیان کرد: با مدیریت مصرف برق، مکان هایی که افت فشار و ولتاژ وجود دارد از نعمت برق برخوردار می شوند و امیدواریم امسال با همکاری مردم از دوره اوج مصرف گذر کنیم.

انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcc0eqss2bqis8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما