تاریخ انتشار :چهارشنبه ۴ تير ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۲۶
در پی کاهش آب ورودی و افزایش دمای هوا رخ داد؛

تکرار تراژدی غم بار مرگ ماهی ها در تالاب هامون

مرگ ماهی ها در هامون، خبری است که هر سال با آغاز تابستان، کاهش میزان آب ورودی به سیستان و خشکی تالاب را یادآور می شود.
تکرار تراژدی غم بار مرگ ماهی ها در تالاب هامون
به گزارش عصرهامون، 20 سال قبل شاید کسی گمان نمی کرد سیستان آخرین روزهای پرآبی تالاب هامون را شاهد باشد، روزهایی که سخاوت دریاچه کیانسه تورهای صیادان را مملو از ماهی می کرد و زندگی در سرزمین اساطیری اوشیدا رنگ و بوی طراوات و تازگی داشت.

خشکسالی، تغییرات اقلیمی و سدسازی های کشور همسایه حالا تالاب دائمی هامون را به یک دریاچه فصلی تبدیل کرده است که فقط در انتهای زمستان و بهار روح سیستان را نوازش می دهد.

تبخیر زیاد و کاهش ورودی آب به هامون

وحید پورمردان مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان در این خصوص به خبرنگار ما گفت: امسال پهنه وسیعی از تالاب هامون نسبت به سال گذشته آبگیری شد، اما با توجه به تبخیر زیاد و کاهش ورودی آب اتفاقاتی مانند مرگ ماهیان رخ می دهد.

وی ادامه داد: با توجه به تصاویر ماهواره ای و پیش بینی های صورت گرفته مکاتبات لازم از اردیبهشت ماه با مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان (آب های داخلی) انجام شد.

به گفته این مقام مسئول، ماهیانی که در این فصل تلف می شوند هرز ماهی است وارزش اقتصادی آن فقط در تهیه پودر ماهی می باشد و هر سال سبب بروز تنش شده است.

پورمردان تصریح کرد: طرح مدیریت جامع تالاب هامون تهیه و در آن وظایف هر دستگاه مشخص و حتی سناریوهای مختلف هم در نظر گرفته شده است، در خصوص مرگ ماهیان در تالاب هامون هم شیلات سیستان و بلوچستان (آب های داخلی) متولی است، اما صیادی هم در منطقه رونق داشته است.

وضعیت آب تالاب رصد می شود

عیسی میرانی شاهرودی، مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان (آب های داخلی) در این زمینه به خبرنگار ما گفت: وضعیت آب تالاب هامون توسط ادارات شیلات مستقر و تعاونی های صیادی در منطقه سیستان برای اقدام به موقع جهت جلوگیری از تلف شدن ماهیان مداوم رصد می شود.

وی ادامه داد: در زمان بروز بحران برای شناسایی ماهیان غیرهرز جهت صید یا پرورش در استخرهای پرورشی و جلوگیری از اتلاف ماهی در تالاب هامون به صیادان ارائه خدمات می شود.

به گفته این مقام مسئول، با تشکل های صیادی برای صید ماهیان درشت جهت مصارف خوراکی در صورت بروز بحران، انتقال بچه ماهیان کوچک به منابع آبی و یا تحویل به آبزی پروری برنامه‌ریزی آموزشی و هماهنگی شده است.

مدیرکل شیلات سیستان وبلوچستان (آب های داخلی) بیان کرد: در صورت بروز تلفات نسبت به جمع آوری ماهیان خشک و انتقال آن ها به کارخانه‌ پودر ماهی اقدام و صید و انتقال بچه ماهی به صورت زنده آموزش داده می شود.

ماهیان تلف شده ارزش غذایی ندارند

میرانی شاهرودی در خصوص انتشار تصاویر مرگ میلیون ها بچه ماهی در تالاب هامون در گفت و گو با یکی از رسانه ها گفت: بعضی از ماهی‌هایی که در تالاب تلف شدند ارزش غذایی و اقتصادی ندارند.

به گفته این مقام مسئول، بیشتر ماهیان گرفتار شده کوچک و هرز هستند و ماهیان درشت و غیرهرز توسط صیادان و اهالی روستاهای اطراف نهراب صید می شوند.

میرانی شاهرودی افزود: در 27 خرداد امسال با کاهش آب ورودی و افزایش دمای هوا تعدادی از ماهیان هرز در این گودال‌ها گرفتار و تلف  شدند که با جاری شدن آب لاشه‌های آن‌ها در کنار روستای ده دراز دپو که توسط صیادان جهت خشک کردن و ارسال به کارخانه‌های پودر ماهی جمع آوری شد.

این مقام مسئول اضافه کرد: پیرو این اتفاق، بازدید میدانی با مدیرکل محیط زیست استان انجام و مقرر شد حق آبه تالاب در روز‌هایی که دمای هوا افزایش و آب ورودی کاهش می‌یابد در رودخانه جاری  شود تا ماهیان تلف نشوند.

انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcc4eqsm2bqis8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما