تاریخ انتشار :پنجشنبه ۵ تير ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۰۴
مهر اصالت یونسکو و نشان مرغوبیت صنایع دستی می تواند سبب معرفی یک اثر به عنوان یک نشان و برند شود و دریافت یکی از این دو نشان یا هر دو برای یک صنعتگر حکم تایید صنایع دستی او را دارد.
جان تازه به بازار صنایع دستی سیستان و بلوچستان/ آثار صنعتگران منتخب در اولویت فروش قرار می گیرد
به گزارش عصرهامون، مهر اصالت یونسکو، گواهینامه ای است که از طرف دفترهای منطقه ای یونسکو به صنایع دستی اصیل و با کیفیت هنرمندان و صنعتگران تعلق می گیرد.

اعطای آن برای صنایع دستی برای اولین بار در سال 2000 میلادی توسط یونسکو و انجمن توسعه و ترویج صنایع دستی پایه گذاری و در سال 2001 اجرا شد و بعد از آن، در سراسر دنیا گسترش یافت و هدف آن کمک به صلح و امنیت در جهان از طریق همکاری بین المللی در زمینه های آموزشی، علمی و فرهنگی برای افزایش احترام به عدالت، قانون مداری و حقوق بشر بر پایه منشور سازمان ملل متحد است.

دیگر هدف آن حفظ، احیا و تداوم ارزش های بومی و سنتی هر منطقه ای است، به طوری که آثار هنرمندان و صنعتگرانی که مهر اصالت یونسکو دریافت می کنند با اسم و امضای هنرمند در جهان شناخته می شود و امکان عرضه کالا در بازارهای جهانی را به وی می دهد.

نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی هم می تواند آثار هنرمند و صنعتگر را به برندی برای صنایع دستی تبدیل کند، زیرا اگر آثار صنایع دستی اصالت داشته باشد و در ساخت آن از مواد طبیعی استفاده شود و فرم و تکنیک ساختشان منحصر به فرد باشد، می تواند نشان ملی مرغوبیت را ازآن خود کند و به یک برند تبدیل شود.

هر اثری که این نشان را دریافت کند می تواند به برند تبدیل شود. هر سال صنایع دستی زیادی از سراسر کشور برای دریافت نشان ملی مرغوبیت انتخاب می شود.
 

25 اثر دارای نشان ملی مرغوبیت و 7 اثر دارای مهر اصالت یونسکو

بهروز عیسی زهی معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان در این خصوص به خبرنگار ما گفت: سال گذشته ۲۵ اثر صنایع دستی استان در رشته های خامه دوزی، سیاه دوزی، سوزن دوزی، البسه محلی و پریوار دوزی نشان ملی مرغوبیت گرفتند.

وی بیان کرد: امسال از میان آثاری که سال گذشته نشان ملی مرغوبیت دریافت کردند تعدادی برای مهر اصالت یونسکو کاندید می شوند و زمان برگزاری جلسه اعطای مهر اصالت یونسکو هنوز مشخص نشده است.

به گفته این مقام مسئول، مهر اصالت یونسکو برای تبلیغ، ثبت و معرفی اثر و هویت منطقه موثر است و در سایت یونسکو نیز تبلیغات انجام می شود و هنر منطقه را معرفی می‌کند.

عیسی زهی ادامه داد: نوآوری، حفظ اصالت منطقه ومحصول، استفاده از مواد اولیه ارگانیک و طبیعی، بازاریابی اولویت دریافت نشان ملی مرغوبیت و مهر اصالت یونسکو است.

معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان گفت: هنرمندانی که موفق به دریافت مهر اصالت یونسکو و نشان ملی مرغوبیت دارند برای شرکت در برنامه ها، نمایشگاه ها، تبلیغات در اولویت قرار می گیرند.

وی بیان کرد: در سال 97، سه اثر صنایع دستی استان مهر اصالت یونسکو را دریافت کردند که شامل سوزن دوزی از حوربی بی جمال زهی، سوزن دوزی از فرنگیز جمال زهی و خامه دوزی از مریم قادری است.

به گفته این مقام مسئول، در سال 91 نیز دو اثر سفال کلپورگان از مروارید دهواری، خامه دوزی از شهین شهرکی و سوزن دوزی از زرخاتون عظیمی مهر اصالت یونسکو را دریافت کردند.

انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcf1vdy1w6d0ya.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما