تاریخ انتشار :شنبه ۷ تير ۱۳۹۹ ساعت ۰۰:۰۰
در حالی این روزها شاهد بحران کرونا در جنوب شرق هستیم که محرومیت مردم پهناورترین استان کشور از اولین نیازهای زندگی بیداد می کند.
اینجا محرومیت بیداد می کند/ رقابت تنگاتنگ بحران بی آبی و کرونا در جنوب شرق کشور
به گزارش عصرهامون، با شروع فصل گرما و جولان بیشتر کرونا و کم آبی در مرکز سیستان و بلوچستان، گزارش های متعددی از دغدغه های مردم در این خصوص نوشتیم و جدی بودن این معضل را به گوش مسئولان امر رساندیم، اما گویا قرار نیست دولتیان در این خصوص اقدامی مثمر انجام دهند.
 
این در حالی است که به اعلام دانشگاه علوم پزشکی زاهدان آمار مبتلایان به کووید 19 همچنان سیر صعودی را طی می کند، به گونه ای که فقط در روز گذشته 250 بیمار کرونایی جدید در استان شناسایی شد و آمار مبتلایان به این بیماری به 6 هزار و 300 نفر رسید!
 
با توجه به این شرایط و نیاز مبرم به آب برای رعایت موازین بهداشتی، اما متاسفانه مردم پهناورترین استان کشور به ویژه در کلان شهر زاهدان با بحران جدی بی آبی مواجه هستند که بدون تردید تهدیدی است برای سلامتی این شهروندان، آن هم در شرایط این روزها که بیماری کرونا همه گیر شده است.

مشکل کمبود جدی آب
 
در گزارش های اخیر به اذعان مردم از قطعی 12 ساعته و حتی شبانه روزی آب نوشتیم، خیلی ها هم مطرح کردند که فقط نیمه های شب آب در سیستم لوله کشی منزلشان جریان پیدا می کند! وقتی هم موضوع را از شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان جویا شدیم اعلام کردند که با مشکل کمبود جدی آب در این شهر مواجه هستیم و مردم باید مدیریت کنند.
 
اما اعتقاد بسیاری از شهروندان این است که وقتی در شبکه آبی برای مصرف نداریم و از این نعمت بی بهره ایم، باید گفت که کار از مدیریت گذشته است.
 
اما طی روزهای اخیر همچنان شاهد دغدغه های مردمی و درخواست های آن ها برای پیگیری مجدد موضوع بودیم و به عنوان رسانه این را بر خود واجب دانستیم تا بار دیگر از این معضل بنویسیم تا شاید مسئولان امر چاره ای جدی برای رفع آن بینیدشند.
 
فقط 2 ساعت آب در شبانه روز!
 
یکی از شهروندان گفت: در روزهایی که بهداشت فردی مهمترین رکن حفظ سلامت جامعه است، با قطعی آب در مناطق مختلف شهر زاهدان مواجه هستیم، در حالی که با توجه به قرار گرفتن سیستان و بلوچستان و شهر زاهدان در لیست قرمز کرونا، رعایت بهداشت فردی توسط مردم مهمترین راه حل غلبه بر شرایط موجود و بهبود سلامت جامعه است.
 
خدری افزود: وضعیت آب در خیابان بدر خیلی خراب است، چراکه گاهی در طول روز فقط ۲ساعت آب داریم، در هیچ استانی مانند سیستان و بلوچستان مردم به خاطر نیازهای اولیه شامل آب و گاز گرفتاری ندارند، همه جا دغدغه مردم مسائلی بزرگتر و مطالبات جدیدتر است، اما اینجا هنوز شهروندان با مشکلاتی نظیر قطع آب دست و پنجه نرم می کنند.

آب در دسترس نیست

یکی دیگر از شهروندان بیان کرد: قطعی آب مناطق مختلف برای ساعات زیادی از روز در این شرایط بحرانی مشکلات مضاعفی را برای مردم و مشاغل به همراه دارد، در حالی که مردم  برای رعایت بهداشت به آب نیاز جدی دارند، قطعی آب در شرایط فعلی باعث شیوع هر چه بیشتر ویروس کرونا خواهد شد.
 
جعفری افزود: با توجه به مشکلات اقتصادی در کشور، توان تهیه و استفاده از محلول ها و مواد ضدعفونی برای مدت های طولانی برای مردم وجود ندارد و طبق گفته مسئولان وزارت بهداشت، رعایت بهداشت با آب و صابون از مهمترین راه های پیشگیری از این بیماری است که متاسفانه آب هم در دسترس مردم اکثر مناطق شهر نیست.

به گفته وی، در خیابان خرمشهر چندین روز است که آب از 11 تا 21 قطع و بعد هم با فشار کم وصل می شود، اداره آب هم که هیچ زمانی پاسخگو نیست، اگر هم جواب دهند می گویند که شما اشتباه می کنید آب قطع نیست فقط فشارش کم است.

قطعی آب بیش از 24 ساعت
 
شهروندی دیگر بیان کرد: با تدبیر مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان قطعی آب در برخی از مناطق شهر زاهدان به بیش از ۲۴ ساعت رسید، در منطقه زیباشهر به مدت 2 روز با این مشکل مواجه بودیم.
 
پودینه افزود: سامانه ۱۲۲ شرکت آب و فاضلاب هم بعد از چند دقیقه منتظر گذاشتن مردم به صورت خودکار قطع می شود، نمی دانیم با این بی آبی چه کنیم.

وی تصریح کرد: تنها پاسخ مسئولان این است که آب ذخیره کنید، اما خیلی ها مستاجر هستند و امکان خرید تانکر ندارند.  
اما این معضل فقط مختص این محلات نیست بلکه این روزها شاهد گلایه های زیادی از سوی ساکنان خیابان کریمپور، انقلاب، دانش، جانبازان، خیام، توحید، بهشتی، مهرشهر، دانشجو، جمهوری، پهلوانی، باقری و پرستار، بزرگمهر و دیگر نقاط شهر و حتی شهرك صنعتي زاهدان هستیم.
 
واکنش نمایندگان مردم در مجلس
 
فداحسین مالکی، نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی در این باره در توییت خود نوشت: گرماى ٤٠درجه و قطع آب در زاهدان امان مردم را بريده، در تماس با مسئولان ارشد وزارت نيرو و مديرعامل آبفای استان تأكيد كردم تأخير در رفع اين مشكل رنج مضاعف مردم است و پذيرفتنى نيست، با هماهنگى صورت گرفته، اميد به تسريع در حل مشكل داريم.
 
اما حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم زاهدان در این باره گفت: با قول مساعد مسئولان استانی، راه اندازی دستگاه جدید آب شیرین کن زاهدان در تابستان امسال، بخش زیادی از مشکل آب در این شهر را بر طرف خواهد کرد.
 
وی با اشاره به عدم تناسب سرعت گسترش شهر زاهدان و منابع آب موجود در این شهر افزود: متاسفانه در توسعه شهر زاهدان به هیچ وجه به موضوع مهم تامین آب به عنوان یکی از نیازهای اساسی مردم توجه نمی شود.

انتهای پیام/ 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcbf0b8grhb55p.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما