تاریخ انتشار :يکشنبه ۸ تير ۱۳۹۹ ساعت ۰۷:۵۴
در حالی که این روزها جامعه بشری تحت تاثیر شرایط ناشی از شیوع کرونا قرار گرفته که افزایش افسار گسیخته کالاهای اساسی رنح مضاعفی را بر آن ها تحمیل کرده است.
ماراتن گرانی در بازار مرغ و برنج/ این بار ارز نیمایی دست مردم را از خرید کوتاه کرد
به گزارش عصرهامون؛ چند سالی است که بازار کشور ثباتی ندارد و هر روز شاهد افزایش افسار گسیخته قیمت ها در کالایی خاص هستیم، مسئولان امر هم فقط اعلام می کنند که کمبودی در بازار وجود ندارد، در حالی که آنچه آزار دهنده شده قیمت های بالا است.

اما این روزها پس از از افزایش پلکانی قیمت مرغ که بگذریم، این روزها برنج به عنوان یکی دیگر از اقلام ضروری مردم، در ویترین گرانی‌ها قرار گرفت و به عبارتی شاهد ماراتن گرانی در بازار مرغ و برنج هستیم.

این افزایش قیمت ها به قدری مشهود است که برخی مصرف کنندگان پس از شنیدن قیمت نگاهی به موجودی حساب شان می اندازند و بعد برای خرید اقدام یا صرف نظر می کنند و این مسئله باعث نگرانی و گلایه شهروندان شده است.

به نظر می رسد، آنچه این آشفتگی را در بازار رقم می زند، بی توجهی مسئولان امر به مردم و نداشتن برنامه‌ریزی دقیق است، آن هم در روزهایی که شیوع منحوس کرونا بر معیشت همه اقشار به ویژه قشر ضعیف جامعه تاثیر شگرفی گذاشته است.

حذف کالاهای اساسی از سبد غذایی!

یکی از شهروندان در این باره اذعان کرد: دیگر امانمان از گرانی ها بریده است، تا کی باید شرمنده خانواده ام باشم و هر روز مجبور به حذف کالایی از سبد غذایی شان شوم؟ در حالی که این روزها مسئولان امر توصیه به تقویت سیستم ایمنی می کنند.

شیخی افزود: وقتی آنقدر در تنگنا قرار گرفته ایم که نمی توانیم اساسی ترین کالاها شامل مرغ و برنج را بخریم، چگونه می توانیم اجازه ندهیم فرزندانمان ضعیف نشوند، مسئولان امر که توانی در کمک کردن به مردم در این شرایط ندارند حداقل با گرانی نمک بر زخم های آن ها نپاشند.

افزایش 100 هزار تومانی قیمت برنج

شهروندی دیگر بیان کرد: مدت ها بود که برنج کمیاب شده بود، تا این که روز گذشته در یکی از فروشگاه های زنجیره ای که همیشه برنج تنظیم بازار عرضه می کند، دیدم چند کیسه در ویترین قرار دارد.

رشیدی ادامه داد: با خوشحالی خواستم برای خرید اقدام کنم، اما در کمال ناباوری شنیدم که قیمت هر کیسه 10 کیلویی به 170 هزار تومان رسیده است! در حالی که قبل کمیاب شدن به نرخ 70 هزار تومان به فروش می رسید، بنابراین با دست خالی و ذهنی شاکی از فروشگاه خارج شدم.

وی اضافه کرد: چگونه ممکن است قیمت یک کالا آن هم برنج که از نیازهای ضروری مردم است، به یکباره و به صورت افسار گسیخته بالا برود و 100 هزار تومان بالاتر عرضه شود.

این شهروند با بیان این که مرغ هم که به دلیل گرانی از سفره مردم پرکشید، گفت: گویا مسئولان امر عادت کرده اند در هر شرایطی که شده تیغ گرانی را بر گلوی مردم بگذارند، آن هم در حالی که بسیاری به دلیل بیماری خانه نشین شده اند و مشاغل زیادی هم تعطیل شده است.

تغییر نرخ ارز؛ دلیل گرانی

و اما محمد رفیع سلطانزاده، معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار ما علت گرانی برنج را تغییر نرخ ارز اعلام کرد و گفت: در گذشته برنج وارداتی با ارز دولتی 4200 تومانی خریداری می شد، اما اکنون ارز نیمایی جایگزین آن شده است.

وی ادامه داد: بنابراین با توجه به این که نرخ ارز برای خرید برنج تغییر کرده است شاهد گرانی این کالا هستیم، چراکه گرانتر خریداری و در بازار عرضه می شود.

این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که تدبیر مسئولان امر برای کاهش قیمت ها چیست و آیا مردم می توانند به بازگشت نرخ برنج به قیمت گذشته امیدوار باشند؟ بیان کرد: باید ببینیم که تصمیم گیرندگان در مرکز در این خصوص چه  تدبیری اتخاذ می کنند!

سلطانزاده افزود: در رابطه با مرغ نیز باید گفت: با توجه به وضعیت این روزهای بازار مرغ و پیش بینی های ستاد تنظیم بازار کشور توزیع 200 تن مرغ منجمد از روز گذشته با قیمت هر کیلوگرم 
13 هزار و 500 تومان برای مصرف کننده در سراسر استان آغاز شد.

انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcdf90fsyt0xs6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما