تاریخ انتشار :يکشنبه ۸ تير ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۱۰
چند ماه است که برخی کسب و کارهای جنوب شرق با شیوع ویروس کرونا در شرایط سختی قرار گرفته و هنوز هم بسیاری از آن ها نتوانسته اند مسیر عادی خود را طی کنند و نا امید از بسته های حمایتی دولت این روزهای بحرانی را سپری می کنند.
جنگ نابرابر کرونا با کسب و کارها در جنوب شرق کشور ادامه دارد/مسیر حمایت های دولتی؛ همچنان پرپیچ و خم
به گزارش عصرهامون، با شیوع ویروس کرونا، کاهش تقاضا و افزایش هزینه ها گریبان بسیاری از کسب و کارها را گرفته است. کسب و کارهایی که تاکنون تمایلی به حضور در فضای مجازی نداشته اند اما به اجبار با تغییرات پیش آمده نه تنها نتوانسته اند خود را به روز رسانی کنند بلکه وارد گود جدیدی شده اند که می تواند آینده شغلی آن ها را تهدید کند.
هر سال تابستان که فرا می رسید، بازار کالاهای مختلف جان تازه ای می گرفت و رونق خاصی داشت، اما از بهار امسال کسب و کار بیشتر صنف ها شامل پوشاک، آرایشگاه ها، تالارها، رستوران ها و دیگر مشاغل به هم ریخته است و این روزها هم شرایط سخت تری را سپری می کند.

این کسب و کارها تا حدی تحت تاثیر شرایط این روزها قرار گرفته که فعالیت بسیاری از مشاغل به دلیل کاهش تقاضا، رو به کاهش است و خیلی ها مانده اند با بدهی هایشان چه کنند.

4 ماه انتظار بی حاصل

عرفانی فر، یکی از آرایشگران زاهدانی در این باره به خبرنگار ما گفت: بیش از 4 ماه است که به دلیل شیوع کرونا، آرایشگاه را تعطیل کرده ام، چراکه گفته های دولت برای حمایت از کسب و کارهای آسیب دیده به گونه ای بود که دغدغه بازگشایی و تداوم فعالیت ام را نداشتم.

 وی ادامه داد: اما مدت این آسودگی خیال، بسیار کم بود، چراکه برای اندک تسهیلات دولتی باید مسیرهای پر پیچ و خمی را طی کنیم، در حالی که می شد محدودیت ها را برای ارائه بسته های حمایتی برداشت.

این شهروند اضافه کرد: از طرفی برای پرداخت تسهیلات هم شرایط بسیار سختی در نظر گرفته شده است که شامل بسیاری از کسب و کارها در این استان نمی شود.

وعده های توخالی دولت
 
جان آبادی، یکی از کاسبان نیز بیان کرد: پس از 4 ماه انتظار بسته های حمایتی دولت اعلام شد و با وجود شرایط سخت مالی اما به امید بهبودی وضعیت کسب و کارم سراغ آن رفتم، اما گویا با توجه به شرایط سختی که این تسهیلات دارد، بسیاری از کسبه استان مشمول دریافت آن نمی شوند.

وی اضافه کرد: این شرایط امان مردم را بریده است، به گونه ای که دیگر حتی توان خرید نانی برای فرزندانمان نداریم، متاسفانه دولت نیز هیچ گاه قدم مثمری برای حمایت از قشرهای آسیب پذیر برنداشت و  انگار نباید به وعده های توخالی مسئولان دل خوش کرد. 
 
 509 میلیارد تومان برای حمایت از 30 هزار آسیب دیده

 مهرداد جهاندیده، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان در این باره به خبرنگار ما گفت: در راستای حمایت از کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا، 509 میلیارد تومان به سیستان و بلوچستان اختصاص یافته است.

به گفته وی، تاکنون  هزار و 59 طرح اقتصادی در سامانه کارا ثبت نام کرده اند که پس از بررسی شرایط متقاضیان، بنگاه های مشمول برای پیگیری ادامه مراحل دریافت تسهیلات معرفی می شوند.

ارائه تسهیلات مشروط به تاییده دستگاه ها

وی تعداد نیروی کار شاغل در این طرح ها را 29 هزار و 246 نفر اعلام و اذعان کرد: این تسهیلات به 14 رسته شغلی و حدود 500 زیر رسته دستگاه های مربوطه، پرداخت می شود.

این مقام مسئول در ادامه از تسهیل روند پرداخت این تسهیلات خبر داد و تصریح کرد: طبق مصوبه کارگروه مقابله با پیامدهای اقتصادی ناشی از شیوع کرونا نرخ سود تسهیلات 12 درصد است و بازپرداخت این تسهیلات بعد از 2 ‌ماه تنفس و از مهرماه شروع می‌شود و دوره آن 24 ماهه خواهد بود.

جهاندیده اضافه کرد: در گذشته قرار بود به واحدهایی که نیروی کار آنها از مقرری بیمه بیکاری استفاده کرده اند، تسهیلات تعلق نگیرد که با اصلاح این روند در صورتی که تعدادی از بیمه شدگان کارگاه از بیمه بیکاری استفاده کرده باشند، کارگران باقی مانده در کارگاه که بیمه بیکاری استفاده نکرده اند می توانند از تسهیلات استفاده کنند.

12 بانک مجری طرح 

وی افزود: 12 بانک عامل برای اجرای این طرح در استان تعیین شده است که متقاضیان پس از دریافت پیامک و طی کردن فرایند ثبت نام در سامانه کارا، از طریق دستگاه های بخشی به این بانک ها برای دریافت تسهیلات معرفی می شوند.

به گفته مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان، این تسهیلات برای شاغلین در واحدهای کسب و کار با تعداد کمتر از 50 نفر به ازای هر شاغل 120 میلیون ریال اختصاص خواهد یافت.

جهاندیده ادامه داد: همچنین این تسهیلات برای کسب و کارهایی که از شیوع این بیماری بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا تعطیل شده‌اند، به ازای هر شاغل 160 میلیون ریال واریز می شود.

60 میلیون ریال برای رانندگان

وی گفت: انتظار می رود واحدهای تولیدی و صنفی آسیب دیده از شیوع کرونا هرچه زودتر و در موعد باقی مانده برای ثبت نام دریافت تسهیلات اقدام کنند.

جهاندیده حاطرنشان کرد: برای رانندگان مسافربر برون و درون شهری هم به میزان 60 میلیون ریال تسهیلات پرداخت می شود که در فرایند پیش بینی شده برای این افراد، درخواست تسهیلات آنها نیاز به تایید دستگاه اجرایی ندارد و مستقیم به بانک های عامل معرفی می شوند.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcjtmevauqe8tz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما