کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

طرح پرورش ماهی در قفس اواخر امسال افتتاح می شود؛

سواحل جنوب شرق گنجینه اشتغال و جهش تولید/ سیستان و بلوچستان بهشت آبزی پروری است

10 تير 1399 ساعت 9:17

حمیدرضا نصیری، معاون آبزی پروری اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان (آب های ساحلی و دریایی) اظهار کرد: فعال سازی ظرفیت‌های آبزی پروری ماهیان دریایی منجر به افزایش تولید و اشتغال زایی می شود و ظرفیت مطالعه شده منطقه بیش از ۴۵ هزار تن ماهی و اشتغال بیش از پنج هزار نفر در این حوزه است.


به گزارش عصرهامون، نعمت های خدادادی در سیستان و بلوچستان از شمال تا جنوب استان را فراگرفته است، ظرفیت هایی که می تواند رونق اشتغال و جهش تولید را در این استان در پی داشته باشد. در این میان چابهار تنها بندر اقیانوسی ایران نگین جنوب شرق است و می تواند نقش موثری در تامین نیازهای کشور داشته باشد.

نوارساحلی این بندر استراتژیک قابلیت آبزی پروری گسترده ای دارد، مزارع میگو و قفس های پرورش ماهی در سواحل سیستان و بلوچستان می تواند این نقطه را به قطب تولید آبزیان کشور تبدیل کند. پرورش ماهی در قفس صنعت نوپایی است که با حفظ ملاحظات زیست محیطی می تواند رونق اشتغال و جهش تولید را در جنوب شرق کشور رقم بزند. 

سیستان و بلوچستان پیشانی اقنصاد دریامحور ایران

سروش کیانی قلعه سرد، دکترای اقتصاد در این خصوص به خبرنگار ما گفت: اقتصاد دریامحور یکی از راهبردهای توسعه اقتصادی ایران محسوب می شود که در آینده اقتصادی کشور تاثیر بسیار مهم و تعیین کننده ای دارد.

به گفته این کارشناس مسائل اقتصادی، در این میان سیستان و بلوچستان به عنوان تنها دروازه اقیانوسی کشور پیشانی اقتصاد دریامحور ایران است و در این اقتصاد یکی از مهم ترین بخش ها پرورش آبزیان است که پرورش در قفس نقش ویژه در این زمینه دارد.

وی بیان کرد: آمار فزاینده به کارگیری این روش در میان کشورهای دارای اقتصاد شیلاتی نشان دهنده توجه جدی این کشورها به این صنعت سودآور و اشتغال زا است.

به گفته این کارشناس مسائل اقتصادی، از این رو توسعه پرورش ماهی در قفس می تواند علاوه بر ایجاد اشتغال جدید و پایدار در حوزه شیلات، به افزایش درآمد، تکمیل زنجیره ارزش شیلات، ارز آوری، کاهش هزینه های تولید و افزایش بهره وری منجر شود.

کیانی قلعه سرد اظهار کرد: این روش به طور مستقیم و غیرمستقیم معیشت و اشتغال را تحت تاثیر خود قرار خواهد داد و با ارزش افزوده ای که ایجاد خواهد کرد به رشد سایر بخش های اقتصادی نیز کمک شایانی می کند.

پرورش ماهی در قفس؛ توسعه نوار ساحلی و استان

وی ادامه داد: از این رو توسعه این صنعت در چابهار با ظرفیت هایی که ایجاد می کند می تواند علاوه بر تاثیرگذاری جدی در تحقق اهداف اشتغالی و جهش تولید، موتور محرکه ای برای توسعه نوار ساحلی و دست یابی به اهداف توسعه ای منطقه آزاد چابهار و استان باشد. 

به گفته این کارشناس مسائل اقتصادی، رشد و گسترش این صنعت در نقش آفرینی سیستان و بلوچستان در تامین امنیت غذایی، افزایش صادرات و توسعه اشتغال کشور بسیار اثرگذار است.

کیانی قلعه سرد ادامه داد: باتوجه به روند رو به رشد این صنعت در جهان و لزوم توسعه آن در استان رویکرد مدیریتی در این زمینه می طلبد علاوه بر بسترسازی و تشویق فعالان عرصه شیلات به پرورش آبزیان به ویژه پرورش ماهی در قفس علاوه بر آموزش در زمینه انتخاب محل استقرار سایت پرورش، انتخاب نوع سازه، مدیریت تولید، انتخاب نوع سازه و بازاریابی به متقاضیان مشاوره و راهنمایی لازم انجام شود.

وی گفت: در چنین شرایطی می توان نسبت به آینده این صنعت و اثرگذاری مثبت آن در اقتصاد سیستان و بلوچستان و کشور امیدوار بود.

سیستان و بلوچستان بهشت آبزی پروری 

حمیدرضا نصیری، معاون آبزی پروری اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان (آب های ساحلی و دریایی) در این خصوص به خبرنگار ما گفت: آبزی پروری در دنیا به عنوان یکی از ظرفیت‌های کم نظیر و با قابلیت بالا برای تامین پروتئین با کیفیت، امنیت غذایی و ایجاد اشتغال پایدار است.

وی بیان کرد:  در۳۰ سال اخیر آبزی پروری از رشد قابل توجهی در دنیا برخوردار شده است، در گذشته بخش قابل توجهی از تامین آبزیان سهم صید و صیادی بود و اکنون بیش از ۵۰ درصد آبزیان دنیا از طریق آبزی پروری تامین می شوند. 

به گفته این مقام مسئول، فشارهای ناشی از صیادی به منابع دریایی، افزایش جمعیت و تقاضا برای آبزیان باعث شد برای تامین آن به آبزی پروری روی آورده شود .

معاون آبزی پروری اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان (آب های ساحلی و دریایی) اظهار کرد: نوار ساحلی جنوب سیستان و بلوچستان نیز خصوصیت و ویژگی های کم نظیری را به لحاظ شرایط اقلیمی و گونه های آبزی با ارزش تجاری بالا در کنار فاکتورهای انسانی و اجتماعی دارد که جمع متخصصان این منطقه را بهشت آبزی پروری می نامند.

نصیری ادامه داد: می توان شیلات و به ویژه صنعت آبزی پروری را به عنوان یکی از محورهای اصلی توسعه نوار ساحلی جنوب استان مد نظر قرار داد، پرورش ماهیان دریایی در اراضی ساحلی و در قفس در دریا از جمله مزیت ها و فرصت های منطقه است.

ظرفیت تولید ۴۵ هزار تن ماهی و اشتغال پنج هزار نفر

وی تصریح کرد: بر اساس مطالعاتی که توسط شرکت مشاور برای ظرفیت های مستعد پرورش ماهی در دریا صورت گرفته قابلیت بیش از ۴۵ هزار تن تولید ماهی وجود دارد که این مناطق در شرق و غرب چابهار قرار دارند.

معاون آبزی پروری اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان (آب های ساحلی و دریایی) گفت: تاکنون متقاضیان مختلفی برای سرمایه گذاری در این حوزه درحال پیگیری اخذ مجوزها لازم هستند و امید است اواخر سال جاری و اوایل سال آتی بهره برداری شود و قفسهای پرورش ماهیان دریایی در آب های ساحلی جنوب استان استقرار یابد.

نصیری گفت: پرورش ماهی در دریا در کشور ما یک صنعت نوپا محسوب می شود و توسعه آن باید به صورت هوشمندانه و با شناخت از وضعیت اکولوژی دریای هر منطقه و توانمندی های مالی و مدیریتی متقاضیان به صورت کاملاً کنترل شده و مرحله به مرحله توسعه پیدا  کند.

وی بیان کرد: خصوصیت آب های دریای عمان با خلیج فارس و آب های ساحلی هرمزگان و بوشهر متفاوت است و سازه های قفسی که برای این منطقه قابلیت استفاده دارد باید به صورت هوشمندانه و متناسب با واقعیت های دریایی انتخاب و مستقر شود تا بتوان انتظار نتایج موفقیت آمیز را داشت .

معاون آبزی پروری اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان (آب های ساحلی و دریایی) اظهار کرد: فعال سازی ظرفیت‌های آبزی پروری ماهیان دریایی کمک شایانی به موضوعات استراتژیک امنیت غذایی و ایجاد اشتغال می کند و منجر به افزایش تولید و اشتغال زایی می شود و ظرفیت مطالعه شده منطقه بیش از ۴۵ هزار تن ماهی و اشتغال بیش از پنج هزار نفر در این حوزه است.

انتهای پیام/


کد مطلب: 126437

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/report/126437/سواحل-جنوب-شرق-گنجینه-اشتغال-جهش-تولید-سیستان-بلوچستان-بهشت-آبزی-پروری

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir