تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۱ تير ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۰۸
عادله صفت گل، روانشناس بالینی گفت: اعتیاد بانوان تاثیرات زیادی در دلبستگی والد و کودک به جا می گذارد، کودکانی که به واسطه اعتیاد، خشونت و سردی عاطفی مادر را می بینند در آینده افرادی با دلبستگی ناایمن، مضطرب، پرهراس و بی اعتماد به نفس خواهند شد.
اعتیاد بانوان، در هم شکننده کیان خانواده/ فرزندان قربانیان اصلی والدین معتاد هستند
به گزارش عصرهامون، زنگ در خانه را زد و تقاضای مقداری پول کرد، دلش پرغصه بود و چشمانش اشکبار، در حالی که با حسرت به عکس فرزندانش نگاه می کرد گفت: هیچ گاه فکر نمی کردم زندگی ام این گونه از هم بپاشد.

همه چیز از دندان درد شروع شد، می گفت: بعد از به دنیا آمدن فرزند دومم دندان درد شدیدی گرفتم، آن روزها همسرم پولی نداشت و با درمان خانگی سعی در تسکین آن داشتم، یک بار خانم همسایه به خانه آمد و وقتی فهمید دندانم درد می کند مرا به منزلش برد و کنار بساط خانمان سوزش نشاند.

با اولین مصرف درد دندانم تسکین یافت و آرام شدم، هر گاه دندان درد به سراغم می آمد ناخودآگاه به خانه همسایه می رفتم و مهمانش می شدم تا این که سرانجام معتاد شدم و تمام وجودم تریاک را می خواست.

همسرم وقتی این موضوع را فهمید تلاش کرد مرا ترک دهد، اما من دیگر آن زن سابق نبودم، هرگاه زمان مصرفم دیر می شد خود را به در و دیوار می زدم، خانم همسایه هم از این موضوع سوءاستفاده می کرد و از من پول می خواست.

سرانجام تریاک خانه امنم را ویران کرد، همسرم طلاقم داد و فرزندان را نزد خود نگه داشت. او دوباره ازدواج کرد و من آواره خیابان ها هستم و از رهگذران تقاضای کمک می کنم.

اعتیاد بانوان ساختار خانواده را متلاشی می کند

عادله صفت گل، روانشناس بالینی در این خصوص به خبرنگار ما گفت: نداشتن یک حامی مناسب در خانواده و داشتن الگوی نامتناسب مثل پدر، مادر، خواهر و یا برادر معتاد باعث اعتیاد بانوان می شود و از لحاظ اجتماعی افسردگی، انزوا، دور شدن از جامعه و اجتماعات خانوادگی را در پی دارد.

وی بیان کرد: کمبود اعتماد به نفس، نداشتن قدرت نه گفتن به خواسته های نامعقول اطرافیان، رهایی از غم و غصه باعث ایجاد اعتیاد می شود، از آنجایی که ستون و محور اصلی خانواده در دستان زنان و مادران است اعتیاد آن ها برای دیگر اعضای خانواده نیز اثرات منفی دارد.

به گفته این روانشناس بالینی، اعتیاد بانوان باعث متلاشی شدن ساختار خانواده می شود، اثرات منفی تربیتی و روحی و روانی  بر روی فرزندان دارد، احتمال سقط جنین و یا به دنیا آمدن فرزندان معتاد را بیشتر می‌کند و شکاف عاطفی بین همسران، طرد شدگی از سمت خانواده، از دست دادن شان و شخصیت و جایگاه اجتماعی و مادری، انجام اعمال محرمانه همه از اثرات اعتیاد مادران و بانوان است.

صفت گل ادامه داد: مادر جزئی از چرخ دنده های اساسی خانواده محسوب می‌شود اعتیاد وی تاثیرات زیادی در دلبستگی والد و کودک به جا می گذارد، کودکانی که به واسطه اعتیاد، خشونت و یا سردی عاطفی مادر را می بینند در آینده افرادی با دلبستگی ناایمن، مضطرب، پرهراس و بی اعتماد به نفسی خواهند شد.

اعتیاد مادران، آسیب فرزندان را در پی دارد

فریبا برنایی بجد، مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری سیستان و بلوچستان در این خصوص به خبرنگار ما گفت: مادر محور اصلی خانواده است، اعتیاد پدر کیان خانواده را خیلی در معرض خطر قرار نمی دهد، اما هنگامی که مادر دچار اعتیاد ‌شود وضعیت وخیم است و فرزندان در معرض آسیب قرار می گیرند.

وی بیان کرد: آمار اعتیاد خانم‌ها نسبت به آقایان بسیار کمتر است، اما آسیب‌های اجتماعی ما در سطح جامعه رو به گسترش است که یکی از دلایل آن فضای مجازی است که در اختیار همه قرار گرفته، از طرف دیگر رسانه‌های معاند نیز در این زمینه دخیل هستند.

به گفته این مقام مسئول، به علاوه سیستان و بلوچستان در مرز دو کشور با آسیب های زیاد و در مسیر ترانزیت مواد مخدر قرار دارد، بنابراین در معرض خطر بیشتری است و خانم‌های ما نیز به نسبت به بقیه کشور بیشتر در معرض آسیب هستند.

مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری سیستان و بلوچستان ادامه داد: البته افکار سنتی در استان ما به شکلی است که به نهاد خانواده توجه می شود و به طوری که در سطح کشور کمترین میزان طلاق و بالاترین آمار ازدواج را داریم و نشان می دهد در سیستان و بلوچستان کانون خانواده نسبت به دیگر استان‌ها اولویت بالاتری دارد و رتبه یک کشور را داریم، بانوان سیستان و بلوچستان به اعتیاد و مواد مخدر کمتر روی می آورند، اما قابل انکار نیست که بانوی معتاد وجود دارد.

انتهای پیام/ 
https://www.asrehamoon.ir/vdcfxvdyjw6d0ta.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما