تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۵ تير ۱۳۹۹ ساعت ۱۴:۲۹
در حالی شاهد افزایش روزانه آمار مبتلایان به ویروس کرونا در سیستان وبلوچستان هستیم که برخی از شهروندان استفاده از ماسک را جدی نگرفته و اهمیتی به سلامتی دیگران نمی دهند.
جدال با کرونا بدون ماسک امکان پذیر نیست/ از افزایش آمار فوتی ها تا عدم حضور در تجمعات غیرضروری
به گزارش عصرهامون، دقایقی قبل دانشگاه علوم پزشکی زاهدان از افزایش 208 مورد جدید مثبت کرونا در سیستان و بلوچستان طی شبانه روز گذشته خبر داد که با این آمار تعداد مبتلایان در این خطه از کشور به هفت هزار و 959 مورد رسید.

آمارها نشان می‌دهد که با شروع فصل تابستان، تعداد مبتلایان به ویروس کووید19 نه تنها کاهش نیافته بلکه به اوج خود رسیده و برخلاف اینکه تصور می‌شد شاید گرما به یاری کنترل بیماری بیاید اما روند شیوع کرونا در فصل تابستان تشدید شد به گونه ای که از بین مبتلایان به این بیماری در استان تاکنون 306 نفر جان خود را از دست داده اند.

در این میان اما کم‌توجهی برخی از شهروندان به پروتکل‌های بهداشتی علت اصلی افزایش آمار مبتلا به کرونا محسوب می شود به گونه ای که تعداد مبتلایان و جانباختگان در مقایسه با ماه گذشته روندی افزایشی پیدا کرد.

 اما این پروتکل‌ها چه بود که علیرغم توصیه های مکرر پزشکان و اعضای ستاد ملی کرونا باز هم برخی از شهروندان آن را نادیده گرفته و این چنین جامعه را در میدان مبارزه با ویروس دست خالی و زحمات مدافعان سلامت، گروه های جهادی و سایر مسئولان را برباد دادند.

عدم برگزاری مراسمات ترحیم و شرکت در تدفین اموات، استفاد از ماسک و دستکش، شست و شوی مدام دست ها با آب و صابون، رعایت فاصله گذاری اجتماعی، عدم تردد در مکان های پرازدحام، پرهیز از سفرهای غیرضرور و خودداری از برگزاری مراسم عروسی و ... عمده سفارش پزشکان به مردم بود که با رعایت آن می توانستیم مانع گسترش ویروس شویم. اگر چه در ابتدای امر مردم کمک زیادی در جلوگیری از پیشرفت بیماری داشتند اما کم کم با باز شدن تالارهای عروسی، رستوران ها، پارک ها و بوستان ها، سینماها و ... شماری از شهروندان به گمان ضعیف شدن ویروس، پروتکل ها و موارد بهداشتی را نادیده گرفتند تا اینکه کرونا همه را ضربه فنی کرد و هم اکنون شاهد افزایش چشمگیر مبتلایان به این بیماری منحوس هستیم.

هوا گرم است نفسم کم می آوریم

حضور شهروندان به ویژه ماردان باردار بدون ماسک در مکان های پرازدحام مانند بیمارستان ها، پارک ها و... یکی از دلایل ابتلا به بیماری کرونا است.

یکی از مادران باردار زاهدانی در گفت وگو با خبرنگار ما گفت: در ماه هفت بارداری به سر می برم منتهی نمی توانم از ماسک استفاده کنم زیرا نفسم بند می آید و احساس خفگی می کنم؛ علیرغم اینکه ماسکم در کیفم است، اما وقتی از آن استفاده می کنم خفه می‌شوم از همی نروی ترجیح می دهم نسبت به زدن ماسک حساس نباشم.

شهروند دیگری بیان کرد: ماسک را در خانه جا گذاشته ام، نمی‌ترسم که بیمار شوم و مطمئن هستم کرونا نمی‌گیرم اگر قرار باشد بمیرم قطعا خواهم مُرد.

وی در پاسخ به این سوال که دیگران در قبال کوتاهی شما چه گناهی دارند، حالت عصبی به خود گرفته و گفت: دوست ندارم از ماسک استفاده کنم اگر قرار است من مبتلا شوم اعضای خانواده یا اطرافیانم هم باید بگیرند.

یک راننده تاکسی هم بیان کرد: اغلب مسافرانی که سوار می شوند ماسک زده و آن دسته هم که استفاده نمی کنند، مانند خودم از زدن ماسک تنفر دارند.

هرچند نحوه برداشت برخی از شهروندان نسبت به استفاده از ماسک و اینکه این بیماری فقیر وغنی نمی شناسند غیرمنطقی است و با این باورها نمی توان به راحتی کرونا را شکست داد اما دغدغه این روزهای مدافعان سلامت اسن است که "هر شب به فکر این هستیم که در کجا تخت اضافه کنیم تا بتوانیم بهترین خدمات درمانی  را به بیماران ارائه دهیم."

ماسک، موثرترین و ارزان‌ قیمت‌ترین راه پیشگیری از کرونا

اجباری کردن استفاده از ماسک به نوعی احترام گذاشتن به سلامتی طرف مقابل است. با توجه به بررسی‌هایی که تاکنون در دنیا انجام شده و با توجه به شیوه انتقال ویروس، استفاده از ماسک یکی از موثرترین و ارزان قیمت‌ترین راه‌های پیشگیری از انتقال ویروس است که می تواند احتمال ابتلا به ویروس را تا 5 درصد کاهش می دهد.

محمد هاشمی شهری، رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در ستاد کرونای استان گفت: استفاده از ماسک، عدم حضور در تجمعات غیرضروری و عدم مسافرت های غیرضروری، فاصله گذاری هوشمند و رعایت هشدار های بهداشتی از  مهمترین برنامه هایی  است که باید توسط مردم انجام شود.

به گفته وی،  در صورت استمرار وضعیت فعلی، هم ظرفیت خدماتی بیمارستان ها و مراکز بهداشتی و درمانی تحلیل خواهد رفت و از طرفی  همه گیری تابستانی به همه گیری پاییز متصل خواهد شد .
 
در بین مبتلایان  مشاغل دولتی " بانک ها" و :شهرداری: دارای بالاترین میزان ابتلا بودند

مهدی طباطبایی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به روند اپید میولوژیک بیماری در دنیا گفت: از ابتدای همه گیری کرونا در دنیا 11 میلیون نفر به این بیماری مبتلا که از این تعداد 522 هزار نفر فوت شده اند و ایران با توجه به اینکه رتبه 11 ابتلای به بیماری را در دنیا داشته تا کنون با 237 هزار نفر مبتلا مواجه وبده که از این تعداد 11 هزار و 400 نفر جان خود را از دست داده اند.

دستورالعمل کاهش ساعت فعالیت پاساژها و مراکز خرید ابلاغ می شود

علی احمد موهبتی، استاندار سیستان وبلوچستان هم در جلسه ستاد استانی مدیریت بحران کرونا گفت: با توجه به روند فزاینده ابتلاء در استان و افزایش موارد مثبت کرونا، تجمعات غیر ضروری همانند عروسی ها و عزاداری ها حتما باید کاهش پیدا کند و به زودی دستورالعمل کاهش ساعت فعالیت پاساژها و مراکز خرید هم ابلاغ می شود.

گفتنی است با «قرمز» شدن شرایط چند استان کشور و قرار گرفتن چند استان دیگر در وضعیت «هشدار»، باید به فکر تدابیر جدی تری بود تا کرونا دوباره اوج نگیرد. هر چند که عقیده محققان بر آن است در فصل سرما، شاهد موج دیگری از بیماری کرونا در کشور خواهیم بود، بنابراین نباید اجازه دهیم تابستان هم موج دیگری از بیماری شایع شود.  
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcaain6w49nui1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها