تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۶ تير ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۰۰
بیم اخراج شدن از کار و قطع شدن حقوق ماهانه افراد یکی از مسائلی است که می‌تواند سن بچه‌دار شدن و تمایل خانم‌ها به بارداری را تحت تأثیر قرار دهد؛ موضوعی که همچنان یکی از مسائل نگران‌کننده زنان متأهل و شاغل است.
انصراف از مهر مادری به علت اخراج از کار!/مرخصی زایمان و کمک هزینه بارداری دغدغه ‏بانوان شاغل در سیستان وبلوچستان
به گزارش عصرهامون، سال ها سختی را به جان خرید تا در مواقع ضروری از آن بهره ببرد؛ می گوید سه ماه از زایمانش زمان می گذرد اما هنوز یک ریال حقوقی که حقش است برایش واریز نشده، پیگیری های زیادی هم از سازمان مربوطه تا تامین اجتماعی و دیوان عدالت اداری کرده است اما هیچکس پاسخگو نیست.

این دغدغه بانوانی شاغلی است که به محض بارداری باید با آن دست و پنجه نرم کنند. معضلی که این روزها بانوان سیستان و بلوچستان هم از آن رنج برده و از بیخیالی مسئولان گلایه دارند.

به گفته شماری از بانوان شاغل؛ مرخصی زایمان برایشان دردسرهای فراوانی به دنبال داشته به گونه ای که از بارداری مجدد توبه می کنند؛ به این علت که غیر از رهبر معظم انقلاب که به طور قانونمند و دغدغه‌مند این مسئله را پیگیری می‌کنند، کسی دیگر به آن توجه نمی‌کند؛ هر چند ابلاغیه ایشان توسط دولت به همه نهادها ابلاغ شده اما کسی آن را پیگیری نکرده است که ببیند آیا مفاد آن اجرایی شده‌ یا نه!؟
 
مرخصی زایمان، آرامشی که به زنان نرسید!

رخشانی یکی از بانوان شاغل زاهدانی به خبرنگار ما گفت: هنگام بارداری به دلیل خونریزی علیرغم نامه استعلاجی دکتر زنان و زایمان که سه ماه آخر را برایم استعلاجی رد و تاکید بر استراحت و درخانه ماندن کرد اما سازمانی که درآن مشغول به کار بودم با 20 روز آن بیشتر موافقت نکرد؛ پس از آن در 6 ماه مرخصی حتی یک ریال حقوق به بنده تعلق نگرفت و همچون توپ والیبال از این اداره به آن اداره پاسکاری شدم.

وی بیان کرد: در زمینه بارداری هیچ حمایتی از زنان شاغل نمی شود و ترس از دست دادن موقعیت شغلی آسایش را از آنها از ازمان شروع بارداری تا پایان 6 ماه مرخصی گرفته است.

همسر یکی از بانوان شاغل زاهدانی نیز که به تازگی فرزندشان به دنا آمده است، با ارسال مطلبی به این پایگاه خبری خواهان رسیدگی به این وضعیت شد و افزود: با آغاز مرخصی زایمان همسرم هیچ حق و حقوق به وی تعلق نمی گیرد تا زمانی که بر سرکار برگردد آن وقت ماهانه درصدی از حقوق این ماه ها را برایش واریز می کنند.

وی بیان کرد: همسرم کارمند دانشگاه سیستان وبلوچستان است علاوه بر وی تعداد دیگری از همکارانش هم با این مشکل مواجه بوده و هستند؛ علیرغم پیگیری از دانشگاه، سازمان تامین اجتماعی و حتی ارائه شکایت به دیوان عدالت اداری باز هم دستمان به جایی بند نیست و پروسه طولانی رسیدگی به شکایات در دیوان عدالت اداری حق بانوان شاغل را ضایع کرده است.

به گفته وی؛ هم اکنون که برخی از خانواده ها به این منبع درآمد نیاز دارند به این موضوع رسیدگی نمی شود دیگر نوش دارو پس از مرگ سهراب که فایده ندارد؛ بانوان شاغل در کنار وظفه مادری که بر عهده دارند حال باید با استرس نداشتن حق و حقوق و از دست دادن کار روزهای مرخصی که حقشان است را سپری کنند.

يكي دیگر از بانوان شاغل هم ادامه داد: دولت باید قانون امنيت شغلي زنان شاغل جهت استفاده از مرخصي زايمان را واقعا تضمين كند زیرا این اقدام سازمان های مربوطه با افزایش جمعیت و فرزندآوری که رهبر انقلاب تاکید ویژه ای بر آن دارند هم خوانی ندارد و میل فرزند آوری را در خانواده ها از بین برده است.
 
دانشگاه ها موظف به پرداخت حقوق دوران مرخصی زایمان بانوان هستند

در پی تماس های مکرر برخی از پرسنل دانشگاه های خصوصی و دولتی در زمینه عدم پرداخت حقوق دوران زایمان، خبرنگار ما با برخی از روسای دانشگاه های استان تماس گرفته که متاسفانه پاسخگوی تلفن همراه خود ‏نبودند.‏

اما غلامحسن خسروی جوان، مدیرکل تامین اجتماعی سیستان وبلوچستان در مراجعه ‏خبرنگار ما به این اداره کل و حضور در دفتر کار وی در این زمینه با استناد اسناد و دستورالعمل ها گفت: براساس ماده63 آئین استخدامی اعضای ‏غیر هیئت علمی دانشگاه ها، پرسنل خانم این مراکز می توانند از مرخصی زایمان در هر نوبت حداکثر 6 ماه با ‏استفاده از حقوق و مزایای مربوطه که به عهده کارفرما است بهره مند شوند.‏

وی بیان کرد: در ماده 87 آئین استخدامی اعضای هیئت علمی دانشگاه ها و موسسات عالی پژوهشی و ‏فناوری نیز آمده است که بانوان عضو هیئت علمی دانشگاه ها و مراکز علمی می توانند از مرخصی زایمان هر نوبت ‏حداکثر 6 ماه با استفاده از حقوق و مزایای مربوطه که به عهده کارفرما است بهره مند شوند.‏

سخن پایانی

با این تفاسیر اما در حالی ماجرای پرکش‌وقوس مرخصی زایمان زنان کارمند همچنان ادامه دارد که شماری از بانوان کارمند در دانشگاه های استان سیستان وبلوچستان از پاسکاری بین دانشگاه و تامین اجتماعی گلایه کرده و می گویند حقوق مرخصی زایمان آنها در دانشگاه ها تا پایان مرخصی پرداخت نمی شود.
امری که مانع افزایش جمعیت و فرزندپروری شده و خیلی از زنان شاغل ترجیح می دهند که یا اصلا باردار نشود یا از مرخصی زایمان استفاده نکنند که در هر دو حالت هم، این جامعه است که از این جریان آسیب می بیند.
 
رسیدگی به این معضل همتی جهادی از سوی دست اندرکاران می طلبد.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdchm-nzw23niqd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها