ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> چرخ صنعت مرغداری در سیستان وبلوچستان نمی چرخد از بیکاری نیروی کار تا جای خالی نهاد ناظر | عصر هامون
تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۷ تير ۱۳۹۹ ساعت ۰۷:۴۷
عدم برنامه ریزی مناسب از سوی مسئولان امر و حمایت از تولیدکنندگان مرغ در سیستان وبلوچستان باعث شد تا از یک سو با تعطیلی مرغداری ها واز سوی دیگر به علت کمبود مرغ شاهد افزایش صعودی قیمت این کالای اساسی در بازار باشیم.
چرخ صنعت مرغداری در سیستان وبلوچستان نمی چرخد/ از بیکاری نیروی کار تا جای خالی نهاد ناظر
به گزارش عصرهامون، در حالی قیمت گوشت مرغ در هفته های اخیر به مرز21 هزار تومان در سیستان وبلوچستان افزایش یافت که شماری از تولیدکنندگان و فعالان صنعت مرغ در استان علت اصلی را اهمال کاری برخی از مدیران در سال جهش تولید و ارائه نظرات غیرکارشناسانه آنان عنوان کردند.

به گفته این افراد؛ واردات بی رویه مرغ از خراسان جنوبی منجر به تضعیف مرغداری ها و دلسردی آنان در کار شد تا جوجه ریزی انجام ندهند و هم اینک دستاورد عدم حمایت از تولیدکنندگان باعث شد تا علاوه بر تعطیلی مرغداری ها؛ قریب به چهار هزار نفر که در این صنعت مشغول به فعالیت و کسب درآمد بودند نیز با مشکلات فراوان روبرو شوند. البته گرانی قیمت این کالای اساسی دیگر مشکلی است که مردم از وجود آن ابراز گلایمندی دارند.
 
سبد غذایی قشر ضعیف‌ هر روز خالی‌تر می‌شود

پیری یکی از شهروندان زاهدانی در این خصوص به خبرنگار ما گفت: افزایش قیمت مرغ و تخم مرغ این روزها امان مردم را بریده؛ جای نظارت مسئولان خالی است در این وضعیت اقتصادی شاهد افزایش روزانه قیمت این کالاهای اساسی هستیم که می طلبد مسئولان کمی به فکر مردم باشند.

یکی دیگر از شهروندان بیان کرد: ایامی که جوجه های یک روزه را زنده به گور کردند مسئولان امر باید به فکر نبود مرغ در برخی از استان ها می افتادند تا امروز کمبودآن در مرغداری ها و واردات بی رویه، نه تولیدکننده ای را متضرر می کرد نه مردم بار گرانی را بر دوش کشیده و کمرشان خمیده می شد.

شه بخش یکی دیگر از شهروندان ادامه داد: هر روز شاهد افزایش قیمت یک کالای اساسی در بازار هستیم یک روز برنج و گوشت قرمز روز دیگر لبنیات و مرغ؛ مسئولان باید چاره اندیشی کنند چرا که با شیوع ویروس کرونا وضعیت اقتصادی مردم تضعیف شده و تحمل این گرانی ها را ندارند.

وی گفت: همزمان با افزایش قمیت روزانه مرغ شاهد گرانی نرخ تخم مرغ در بازار نیز هستیم به گونه ای که دو روز گذشته یک شانه تخم مرغ 30 عددی را با قیمت 38 هزار تومان خریداری کرده که اینها دور از انصاف است.

راه اندازی مجدد کشتارگاه مرغ دردی از مشکلات درمان نمی کند

در همین راستا طی  چند روز گذشته خبری مبنی بر راه اندازی کشتارگاه صنعتی طیور زاهدان با هدف تکمیل زنجیره تولید، منتشر شد.

خبری که در آن بیان شد "این کشتارگاه به منظور پیرامون حل مسائل و مشکلات پرورش دهندگان مرغ گوشتی و تأمین مرغ کشتار روز مورد نیاز شهروندان با ظرفیت کشتار بهداشتی وشرعی ۲هزار قطعه مرغ در هر ساعت مجددا راه اندازی شد تا بخش عمده گوشت مرغ کشتار روز وبهداشتی شهروندان را تامین کند".

اما در این میان آنچه زمینه نارضایتی تولیدکنندگان مرغ زاهدان را در پی داشت این که راه اندازی مجدد این کشتارگاه دردی از مشکلات آنان را درمان نخواهد کرد.

به گفته این تولیدکنندگان، وقتی مرغ در مرغداری های استان موجود نیست و از سوی دیگر صادرات مرغ بیرجند به سیستان وبلوچستان ممنوع است به گونه ای که 6 کامیون مرغ زنده در مسیر استان به کشتارگاه بیرجند برگشت خورد، راه اندازی این کشتارگاه تاثیری در کاهش قیمت مرغ ندارد.
 
این فعالان صنعت مرغ با بیان اینکه هم اکنون با کمبود مرغ در استان مواجه هستند، ادامه دادند: با ارائه نظرات غیرکارشناسانه و ورود بی رویه مرغ هم اکنون قریب به چهار هزار نفر که در این صنعت مشغول به فعالیت و کسب درآمد بودند با مشکلات فراوان روبرو شده و بیکار هستند؛ مسئولان امر پاسخگوی تولیدکنندگان مرغ در استان باشند و بگویند چرا امروز مرغداری ها جوجه ندارند و چرا تدبیری نکردند تا اکنون مرغداری های خالی نباشند؟
 
در پایان اما در سال جهش تولید انتظار بر این است که با دقت بیشتری مشکلات بخش‌های مختلف صنعت پیگیری شود تا کار به آنچه که این روزها فعالان عرصه صنعت طیور می‌گویند، نکشد و شاهد تعطیلی واحدهای تولید مرغ و بیکاری کارگرانی که نان آور چند خانوار بودند؛ نباشیم.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcgu39q3ak9xu4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما