تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۸ تير ۱۳۹۹ ساعت ۰۹:۵۰
مسعود فیروزکوهی به بیان راهکارهای مبارزه با بی اشتهایی در بیماران مبتلا به کرونا اشار کردو گفت:بسیاری از افرادی که مدتی از ابتلای آنها به این بیماری می گذرد، از دست دادن اشتها را در کنار سایر علائم دستگاه گوارش داشته اند.
راهکارهای مبارزه با بی اشتهایی در بیماران مبتلا به کرونا/چای لیمو زنجبیل و مولتی ویتامین ها مفید هستند
به گزارش عصرهامون، هرچه از زمان شیوع ویروس کرونا زمان می گذرد علائم شدیدتری بروز می کند که تنها راهکار آن رعایت پروتکل های بهداشتی است به این علت که تا زمان کشف و ساخت دارو؛ این بیماری درمانی ندارد بنابراین باید تا می‌توانیم سیستم ایمنی بدن را تقویت کنیم.

بی اشتهایی یکی از معضلاتی است که مبتلایان به این ویروس با آن مواجه هستند و به دلیل عدم دریافت کافی مواد مغذی، احتمال بروز سوء تغذیه پروتیین انرژی و یا کمبود ریز مغذی ها افزایش می یابدبر این اساس می طلبد تمام بهبود یافتگان به ویژه افراد آسیب پذیر مانند کودکان، مادران باردار و شیرده، سالمندان و مبتلایان به بیماری های مزمن همچون سل، سرطان، دیابت، فشارخون بالا و ... تحت نظر و مراقبت تغذیه ای ویژه قرار گیرند.

در این بین به گفته محققان، ویروس کرونا علاوه بر آسیب به ریه، می تواند از مسیر مخاط دهان و بینی، وارد مری، معده و روده شود. تئوری مطرح این است که ویروس وارد سلول روده هم شده و فرد بیمار را دچار علایمی مانند کاهش اشتها، تهوع، استفراغ، اسهال و درد شکم می کند.

گفته می شود از زمان شیوه ویروس کرونا در سیستان و بلوچستان جمع کل بیماران مثبت آزمایشگاهی کرونا به ۸ هزار ۳۸۰ مورد رسیده که از این تعداد تاکنون ۳۱۵ نفر از هم استانی ها جان خودشان را از دست داده اند.

راهکارهای رفع بی اشتهایی در مبتلایان به کووید19

مسعود فیروزکوهی، کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در گفت وگو با خبرنگار ما با اشاره به بی اشتهایی که بیماران کرونا مثبت به آن دچار می شوند، گفت: بسیاری از افرادی که مدتی از ابتلای آنها به بیماری کووید- 19 می گذرد، اغلب؛ از دست دادن اشتها را در کنار سایر علائم دستگاه گوارش نشان داده اند، بی اشتهایی یا کاهش مصرف غذا در طول بیماری های عفونی، التهاب و بیماری های بدخیم مشاهده می شود وبه دلیل عملکرد سایتوکاین ها در مغز است.

وی بیان کرد: این سایتوکاین ها که در بی اشتهایی ناشی از بیماری و کاهش وزن دخیل هستند می تواند منجر به سوء تغذیه شود بر این اساس باید برای کاهش این عارضه بیماری تا حد امکان راهکارهای تغذیه ای و رفتاری در پیش گرفت.
 
این کارشناس تغذیه ادامه داد: راه های کنار آمدن با بی اشتهایی بیماران، متعدد بوده و بسته به شرایط بیمار ، متفاوت است اما در چنین مواقعی می توان مواد غذایی مطابق با علاقه بیمار تهیه و وعده های غذایی در 6-5 نوبت و با حجم کم تدارک و سرو شود، همچنین از آب لیمو ترش در سالاد و غذا برای بهبود طعم و اشتها آوری استفاده کرد.

وی تصریح کرد: سرو غذا در محیطی با آرامش و بدون سر و صدا و هیاهو، استفاده از میوه ها و سبزی ها با تاکید بر سیب، انار، پرتقال، انجیر، لیموترش، انبه، کدو حلوایی و انواع دیگر مطابق میل بیمار، استفاده از چای لیمو زنجبیل روزی دو لیوان  و افزودن ادویه ها و گلپر و سمنو یا جوانه گندم و نخود در غذا از دیگر راهکارهای مناسب برای بی اشتهایی فرد بیمار می باشد.

فیروزکوهی افزود: استفاده از مغزها و خشکبار شامل فندق، گردو، پسته، بادام، توت خشک، نخود و کشمش، مویز و برگه های شیرین به عنوان میان وعده یا تنقلات روزانه، مصرف شیر برنج با سیاه دانه و کمی دارچین ، شله زرد با خلال بادام و پسته، استفاده از ارده، حلوا ارده یا کره بادام زمینی به همراه نان تست، استفاده از شربت های گیاهی محرک اشتها مثل شربت  انار باریج ، شربت عسل کیمیاگر ، شربت اشتها آور باریج  و  شربت های مولتی ویتامین دارویی می توان برای تامین ریز مغذی ها و افزایش اشتها موثر و مفید باشد.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcd590fxyt0xj6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها