> حال خوش خواندن با کودکانه های باغ کاغذی | عصر هامون
تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۸ تير ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۲۲
وقتی یک قفسه یار مهربان، مهمان خانه ها می شود؛

حال خوش خواندن با کودکانه های باغ کاغذی

مهتاب سارونی، کارشناس مسئول کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سیستان و بلوچستان گفت: خواندن کتاب شخصیت کودک را می سازد، روی عملکرد وی تاثیر بسزا می‌گذارد، گنجینه لغات را پربارتر می‌کند، عزت و اعتماد به نفس را تقویت و مهارت های تفکر انتقادی را در نوجوانان بارور می کند.
حال خوش خواندن با کودکانه های باغ کاغذی
به گزارش عصرهامون، "قصه های خوب برای بچه های خوب" کتابی که از پدر ادبیات کودک و نوجوان ایران به یادگار ماند. مهدی آذریردی اولین نویسنده ای بود که برای بچه های ایران نوشت و به حق آثار زیبایی هم خلق کرد، کتابی که فرزندان دیروز و امروز با قصه هایش به خواب می روند و دنیا دنیا تجربه می آموزند.

روزشمار تقویم که به 18 تیر ماه می رسد، روز ملی ادبیات کودک و نوجوان را یادآور می شود که به یاد درگذشت پدر ادبیات کودک و نوجوان پرتیراژترین نویسنده‌ تاریخ در این زمینه از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۳۹۲ و بنابر پیشنهاد شورای فرهنگ عمومی به این نام خوانده می شود.

وی در مجموعه قصه های خوب برای بچه های خوب به ترتیب قصه‌های کلیله و دمنه، مرزبان نامه، سندباد نامه و قابوس نامه، مثنوی معنوی، قرآن کریم، منطق الطیر و مصیبت نامه و الهی نامه و گلستان سعدی را در کام کودکان و نوجوانان ریخت.

کتاب و کتابخوانی واژگانی هستند که از کودکی و نوجوانی باید در ضمیر ناخودآگاه فرزندان نهادینه شوند تا بتوانند در روزگار بزرگسالی از انبوه کار روزانه به کتاب پناه برند و خود را در دینای خیال انگیز آن رها کنند.

کتاب های مخصوص کودکان و نوجوانان می تواند دریچه ای از دنیا را در مقابل چشمان آن ها بگشاید و روح نازکشان را صیقل و خیال پردازی، خلاقیت و هم ذات پنداری را در جان آن ها پرورش دهد.

کتاب کودک و نوجوان و استانداردهایش

مهتاب سارونی، کارشناس مسئول کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سیستان و بلوچستان در این خصوص به خبرنگار ما گفت: وضعیت نشر کتاب کودک و نوجوان در کشور تا دهه ۹۰ زیاد مطلوب نبود و تعداد نویسندگان این حوزه بسیار محدود بود، اما از دهه ۹۰ این موضوع رو به بهبود شد.

وی ادامه داد: در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان که رسالت حمایت از تولیدات نویسندگان کودک و نوجوان را بر عهده دارد به طور میانگین سالانه ۴۰۰ عنوان کتاب با تیراژ سه میلیون جلد چاپ و منتشر  که برای سراسر کشور توزیع می‌شود، از این تعداد 250 جلد بازچاپ و ۱۵۰ جلد نیز تازه های نشر کتاب محسوب می‌شوند.

به گفته این مقام مسئول، برای سایر انتشارات خصوصی و دولتی نیز سالانه هزار و 600 کتاب در حوزه کودک و نوجوان چاپ و منتشر می شود، در این میان کتاب های صوتی، الکترونیک، گویا، بریل و تصویری هم وجود دارد، به علاوه باید تولیدات و آثار غیر استاندارد که به آنها آثار بازاری هم گفته می‌شود اضافه کرد که این آثار مورد تایید کمیته بررسی کتاب کودک و نوجوان نیست و اشخاص به صورت خصوصی اقدام به چاپ و نشر کتاب در این حوزه می کنند.

کارشناس مسئول کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سیستان و بلوچستان اظهار کرد: کتاب کودکان باید استانداردهای خاصی داشته باشد که کمیته نظارت و بررسی کتاب کودک و نوجوان به هر کتابی بدون بررسی اجازه چاپ نمی دهد.

سارونی بیان کرد: کتاب باید از لحاظ نگارش، محتوای آموزشی، تصاویر، ادبیات حاکم بر متن، کاربرد واژگان صحیح، نوع اثر، موضوع مورد بحث، پیام های اخلاقی، مطابقت محتوا، فرهنگ حاکم بر جامعه با استانداردهای کمیته کتاب هم هماهنگ باشد تا در چرخه کتاب چاپ شود.

وضعیت نامطلوب نشر کتاب کودک و نوجوان در استان

وی تصریح کرد: سیستان و بلوچستان به دلیل کم بودن تعداد نویسنده و مترجم در این حوزه وضعیت مطلوبی ندارد، کمتر نویسنده اقدام به نوشتن برای کودک و نوجوان می‌کند که نداشتن تخصص لازم، احساس مسئولیت و یا انگیزه های مالی می تواند دلیل آن باشد.

به گفته این کارشناس مسئول، کودکان نیازمند آموختن مهارت های زندگی هستند و کتاب از موارد مورد اعتماد در این زمینه است که هم از سوی خانواده و هم مسئولان تایید می شود.

سارونی ادامه داد: خواندن کتاب شخصیت کودک را می سازد، روی عملکرد وی تاثیر بسزا می‌گذارد، گنجینه لغات را پربارتر می‌کند، عزت و اعتماد به نفس را تقویت و مهارت های تفکر انتقادی را در نوجوانان بارور می کند، تخیل را بهبود می بخشد و بچه‌ها را خلاق و اخلاق‌مدار بار می آورد.

وی گفت: کتاب های تخصصی کودک و نوجوان تاثیر مستقیم بر روی هوش دارد و حافظه را تقویت می کند، ترس را از بین می‌برد، کودک را اجتماعی می کند، دانش وی را افزایش می دهد و آگاه تر به امور مسائل دنیا می‌شود، باید اجازه داد کودکان با کتاب بزرگ شوند و در سایه کتاب زندگی ایده آلی را تجربه کنند.
 
خانواده پرچمدار هویت بخشی و کتابخوانی به فرزندان

کارشناس مسئول کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سیستان و بلوچستان اظهار کرد: الگوی رفتاری والدین در تاثیرپذیری، فرهنگ سازی، توسعه و ترویج کتاب و کتابخوانی بسیار مهم است، درصورتی که والدین کتابخوانی داشته باشند و بخشی از فعالیت روزانه خود را به این موضوع اختصاص دهند فرزندان نیز این موضوع را می پذیرتد و مطالعه را جزو امورات ضروری قرار می دهند.

سارونی گفت: در ایجاد انگیزه و علاقه در کودکان و نوجوانان خانواده، گروه‌های همسال، معلمان، کتابخانه‌ها و مراکز فرهنگی و هنری نقش دارد ولی خانواده پرچمدار این هویت بخشی هستند.

وی ادامه داد: برای کودکان زیر هفت سال نیز والدین به ویژه مادران در طول شبانه‌روز حتماً یک کتاب کم حجم بخوانند و زمان خواندن کودک را در آغوش بگیرند تا امنیت و آرامش را به او هدیه دهند، کتاب تصویری نیاز به خوانش ندارد اما حضور والدین در کنار کودک لازم است.

به گفته این مقام مسئول، مادران باید در کنار فرزندان حضور داشته باشند و با آن ها کتاب را ورق بزنند، تصاویر را تحلیل و واژگان را معنی کنند و از آن ها سوال بپرسند که کانون پرورش فکری امکان امانت کتاب به والدین را نیز فراهم کرده است و فرزندان زیر شش سال را نیز به عنوان عضو می پذیرد.

انتهای پیام/
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdchq-nz-23ni6d.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما