تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۹ تير ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۱۵
حمیدرضا نصیری معاون آبزی پروری اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان (آب های ساحلی و دریایی) گفت: برای پرورش جلبک، خیار دریایی و آرتمیا تقاضاهایی در حال پیگیری و اخذ مجوزهای لازم است که امیدواریم با فعال سازی ظرفیت های مذکور شاهد رونق و توسعه پایدار منطقه باشیم.
پرورش آبزیان زینتی و دارویی ظرفیت مغفول دریای عمان/ صنعتی که کلید توسعه و جهش تولید در سیستان و بلوچستان است
به گزارش عصرهامون، سیستان و بلوچستان از طریق دریای عمان 300 کیلومتر مرز آبی دارد و تنها بندر اقیانوسی کشور در این استان واقع شده است.

پتانسیل های ویژه سیستان و بلوچستان به ویژه در نوار ساحلی آن به قدری است که می تواند سبب اشتغال زایی، تجارت، جهش تولید و ... شود.

پرورش آبزیان با آب دریا از روش هایی است که در سال های اخیر در دنیا و دیگر نقاط ایران مطرح شده و بازدهی خوبی هم داشته است، سیستان و بلوچستان اگرچه ظرفیت ویژه ای در این خصوص دارد اما چندین گام عقب تر از استان های ساحلی ایران و کشورهای دنیا است.

پرورش آبزیان نامتعارف نظیر جلبک، خیار دریایی، آرتمیا و آبزیان زینتی پتانسیلی است که به صورت ویژه به آن توجه نشده است، اما می تواند سبب جهش تولید، توسعه و اشتغالزایی در نوار ساحلی استان شود.

موثر در تحقق جهش تولید

سروش کیانی قلعه سرد، دکترای اقتصاد در این خصوص به خبرنگار ما گفت: شیلات به عنوان یکی از مهم ترین رسته های اشتغال زا و اقتصادی سیستان و بلوچستان همان مقدار که از پتانسیل و ظرفیت برخوردار است از توسعه نیافتگی و کمبود امکانات رنج می برد، مدیریت سنتی و کم تحرک موجود بر تمام بخش های اقتصادی استان از جمله شیلات سایه افکنده است.

وی بیان کرد: تغییر در این زمینه نیازمند چرخش رویکرد از مدیریت سنتی به مدرن است، این تغییر که بی شک پیش نیاز حرکت از سمت اقتصاد سنتی به مدرن می باشد می تواند شرایط فعلی و آینده استان را دچار تحولی جدی کند.

به گفته این کارشناس مسائل اقتصادی، اقتصاد دریامحور یکی از راهبردهای توسعه ایران محسوب می شود که در آینده کشور تاثیر بسیار مهم و تعیین کننده ای دارد، در این میان سیستان و بلوچستان به عنوان تنها دروازه اقیانوسی کشور پیشانی اقتصاد دریامحور ایران به ویژه پرورش آبزیان است.

کیانی قلعه سرد ادامه داد: از این رو توسعه این صنعت در چابهار با ظرفیت های ویژه می تواند علاوه بر تاثیرگذاری در تحقق اهداف اشتغالی و جهش تولید، موتور محرکه ای برای توسعه نوار ساحلی و منطقه آزاد چابهار و استان باشد.

وی تصریح کرد: همچنین گسترش این صنعت در نقش آفرینی سیستان و بلوچستان در تامین امنیت غذایی، افزایش صادرات و توسعه اشتغال کشور اثرگذار است.

کلید توسعه جنوب شرق

حمیدرضا نصیری معاون آبزی پروری اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان (آب های ساحلی و دریایی) در این خصوص به خبرنگار ما گفت: آبزی پروری در دنیا به عنوان یکی از ظرفیت‌های کم نظیر و با قابلیت بالا برای تامین پروتئین با کیفیت، امنیت غذایی و ایجاد اشتغال پایدار مدنظر است.

وی بیان کرد: نوار ساحلی جنوب سیستان و بلوچستان ویژگی های کم نظیری به لحاظ شرایط اقلیمی، وجود دریای عمان و  گونه های آبزی با ارزش تجاری بالا در کنار دیگر مولفه ها و فاکتورهای قابل توجه انسانی و اجتماعی دارد که می توان صنعت آبزی پروری را به عنوان یکی از محورهای اصلی توسعه نوار ساحلی جنوب استان مد نظر قرار داد.

وی گفت: برای توسعه پایدار بایستی مباحث به صورت جامع و همه جانبه دیده شود تا توسعه همگن صورت پذیرد و تمهیدات لازم برای مسائل و چالش های احتمالی مد نظر قرار گیرد، مباحثی از جمله موضوعات فنی و تکنیکی، بهداشتی، طراحی و سخت افزاری، بازار، فروش، اقتصاد و تامین تسهیلات ارزان قیمت از جمله آن است.

به گفته این مقام مسئول، دستیابی به این برنامه ها مستلزم همراهی منطقه‌ای و ملی است که بپذیریم آبزی پروری متناسب با استعداد منطقه می تواند در توسعه، تولید و اشتغال بسیار کارآمد باشد.

پتانسیل ویژه سیستان و بلوچستان در آبزی پروری

معاون آبزی پروری اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان (آب های ساحلی و دریایی) بیان کرد: پرورش آبزیان دریایی نظیر انواع میکرو و ماکرو جلبک ها، خیار دریایی لابستر، آرتمیا، آبزیان زینتی و...ظرفیت های نوار ساحلی سیستان و بلوچستان است که امکان کشت و پرورش آن قابل بررسی است.

نصیری ادامه داد: برای پرورش جلبک، خیار دریایی و آرتمیا تقاضاهایی در حال پیگیری و اخذ مجوزهای لازم است که امیدواریم با فعال سازی ظرفیت های مذکور شاهد رونق و توسعه پایدار منطقه باشیم.

به گفته این مقام مسئول، اظهار کرد: خیار دریایی با توجه به پروتئین و ارزش غذایی بالا در کشورهای جنوب شرق آسیا نظیر چین، تایوان و تایلند به عنوان یک ماده غذایی مورد استفاده قرار می گیرد، به علاوه در درمان بسیاری از بیماری‌ها و صنعت داروسازی نیز مصرف و از جلبک های دریایی در مصارف انسانی، دامی و صنایع آرایشی و بهداشتی، پزشکی و دارویی استفاده می شود.

انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdchx-nzw23niwd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها