تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۴۹
در قرار همدلی و لبیک به فرمان رهبر معظم انقلاب مبنی بر رزمایش کمک مومنانه، بسیجیان جامعه پزشکی سیستان و بلوچستان دوشادوش مدافعان سلامت همچنان در میدان مبارزه با ویروس کرونا در حال نبرد با این میهمان ناخوانده می باشند.
لبیک بسیج جامعه پزشکی به فرمان مومنانه رهبر معظم انقلاب/ از توزیع ماسک و بسته ها ‏معیشتی تا ویزیت رایگان بیماران کرونایی
به گزارش عصرهامون، حدود 6 ماه از شیوع ویروس کرونا در ایران می‌گذرد و هنوز کشور درگیر این ویروس است اما آنچه در این بین مهم می باشد، بارش باران همدلی مردم و مسئولان در میدان مبارزه با این میهمان ناخوانده بود که همچنان پس از ماه ها ادامه دارد.

از تاریخ 21 فروردین 99که رهبر معظم انقلاب فرمان کمک مومنانه را صادر کردند یک همدلی و وفاق همزمان با سراسر کشور در سیستان و بلوچستان شکل گرفت و همه دستگاه ها، خیرین، سمن ها، مردم و... را  در قالب یک قرارگاه سازماندهی کرد.

در این میان سپاه و بسیج همچون همیشه که در تمام صحنه‌ها در کنار مردم ایران بودند این‌بار میدان مبارزه خود را در مقابله با شیوع ویروس کرونا دیده و در کنار مدافعان سلامت مجاهدانه پای کار آمدند. برایشان فرقی نداشت که هدف تروریست باشد یا گروه های تکفیری؛ مهم کمک به آسایش و آرامش مردم بود حالا در عرصه سیل و زلزله باشد یا میهمانی ناخوانده به مثل کووید-19،  آنچه مهم اینکه مردان بی ادعای نظام برای شکست این ویروس خالصانه پای کار آمده و کماکان در میدان مبارزه حضوری فعال دارند اگر چه برخی از آنها در این میان جانشان را برای تامین سلامت مردم از دست دادند اما بازهم عقب نشینی نکرده و با قوت بیشتری اعلام آمادگی دارند و تا ریشه کنی این ویروس همچنان پای کار هستند.

 تا شکست کرونا پای کار هستیم

فاطمه کمیلی، جانشین بسیج جامعه پزشکی سیستان وبلوچستان در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون افزود: پس از پیشنهاد رهبر انقلاب مبنی بر اجرای رزمایش کمک مومنانه، همت و تلاش بسیج جامعه پزشکی برای ارائه خدمات به مردم و کمک به مدافعان سلامت در راستای پیشگیری از ویروس منحوس کرونا دوچندان شد.
 
 
وی بیان کرد: در یک اقدام جهادی بسیجیان جامعه پزشکی اقدام به غربالگری بیماران در اقصی نقاط مختلف استان به ویژه روستاها کردند به گونه ای که پس از شناسایی بیماران مشکوک به کرونا یا افراد ابتلا به ویروس، آنها را به مراکز درمانی معرفی و به اطرافیان نیز آموزش های لازم را در خصوص این بیماری و نحوه پیشگیری از آن و روش صحیح قرنطینه خانگی ارائه داده و اقدام به گندزدایی و ضدعفونی منازل بیماران کرده اند.  

این مقام مسئول ادامه داد: در راستای اجرای برنامه های طرح شهید رهنمون، تیم های سیار بسیج جامعه پزشکی در مرکز خدمات جامع سلامت روستاها با رعایت پروتکل های بهداشتی در محل خانه های بهداشت حاضر و اقدام به ویزیت و ارائه داروی رایگان به بیماران کردند.

وی تصریح کرد: توزیع محلول ضدعفونی و ماسک درب منازل روستایی،آموزش به خانواده ها در خصوص استفاده از ماسک و رعایت فاصله گزاری اجتماعی، تب سنجی، ویزیت زنان باردار عشایر و آموزش در خصوص رعایت نکات بهداشتی و توزیع مکمل های ویتامینی، توزیع تراکت آموزشی و اهدای بسته های معیشتی و بهداشتی به خانواده آسیب دیده توسط تیم های سلامت مرکز خدمات جامع سلامت و دفاتر بسیج جامعه پزشکی شهرستان ها از جمله اقدامات موثر و پیشگیرانه در راستای جلوگیری از ویروس کرونا بوده است.
 

 
کمیلی ادامه داد: هماهنگی با ادارات و ارگان های دولتی جهت آموزش بیماران کرونایی مشغول به کار و بهبود یافتگان و ناقلین بی علامت(برای کارمندان) را یکی دیگر از اقدامات موثر انجام شده توسط کانون های بسیج جامعه پزشکی شهرستان ها می باشد.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: در راستای طرح شهید رهنمون و باتوجه به انتشار و شیوع موج دوم بیماری کرونا عشایر منطقه لطف اله و کوه خواجه توسط تیم سیار دفتر بسیج جامعه پزشکی هامون ویزیت رایگان شدند، در این برنامه ضمن آموزش به عشایر در خصوص رعایت نکات بهداشتی و تاکید بر استفاده از ماسک به  خانوار ماسک و دارو رایگان نیز اهدا شد.

جانشین بسیج جامعه پزشکی استان افزود: ضد عفونی وگندزدایی مزار شهدای گمنام، عابر بانکها و تعمیرگاه های سطح شهرها، ضدعفونی و گندزدايی منزل بیماران کرونایی فوت شده، توزيع ماسک و مواد ضدعفونی كننده بين افراد بي خانمان حاشيه شهر ها از دیگر اقدامات صورت گرفته توسط دفاتر بسیج جامعه پزشکی در شهرستان های مختلف استان می باشد.
 
تنها راه مبارزه با کرونا  فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک است

محمد مهران امینی فرد، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر هم در این خصوص چندی پیش به خبرنگار ما با بیان اینکه کرونا بی سابقه ترین و خطرناکترین بیماری واگیر طی یکصد سال اخیر است، گفت: متخصصین بهداشت و اپیدمیولوژیست ها در ابتدا کشندگی کرونا را ۱/۵درصد پیش بینی می کردند در حالیکه تاکنون حداقل ۶درصد کشندگی آن ثابت شده و علاوه بر آن میزان سرایت آن از آنفولانزا H1N1 بیشتر است و این نشان از میزان کشندگی و خطرناکی بیماری نوپدید کووید-۱۹ است و تنها راه فعلی مبارزه با آن فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک است.

به گفته وی، در ابتدا تصور بر تاثیر این بیماری فقط بر سیستم تنفسی بود در حالی که این نظریه تصحیح و مشخص شد که علاوه بر سیستم تنفسی، سیستم عصبی،گوارشی و قلب نیز با ابتلا به بیماری کووید-۱۹ موردتهدید این ویروس قرار خواهند گرفت.
 

 
امینی فرد خاطر نشان کرد: میزان ابتلا کرونا در تمام طیف ها ورده های سنی از پیر و جوان وجود دارد به طوری که حتی ما مرگ افراد جوان و میانسال را به دلیل کرونا شاهدبوده ایم، از آنجایی که اکثر ناقلین کرونا فاقد علامت هستند و درواقع نقش آئروسل در انتشار بیماری کووید-۱۹ کاملا ثابت شده باید کمتر در تجمعات و محیط های سربسته حضور پیدا کرد و یا در صورت ضرورت حتما از ماسک استفاده شود.
 
مراسمات عروسی و عزا دو محل تجمع خطرناک

وی ادامه داد: کولرهای گازی در محیط های بسته و فاقد تهویه درصورت حضور ناقلین کرونا حتی برای چندلحظه منشا انتشار ویروس کرونا می باشند پس بنابراین تهویه مناسب و بازبودن یک پنجره نقش مهمی در کاهش درصد انتشار بیماری ایفا می کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر تاکید کرد: مراسمات عروسی و عزا دو محل تجمع خطرناک جهت انتقال و انتشار ویروس کرونا به شمار می روند.

گفتنی است از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون 9هزار و 178 نفر در سیستان و بلوچستان به این بیماری ابتلا شدند که از این میزان تاکنون 332 نفر جان خود را از دست داده اند.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcf0edytw6d0ya.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها