تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۵ تير ۱۳۹۹ ساعت ۰۸:۱۰
محمد هاشمی شهری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: پدیده "ناقل سالم" یا همان "ناقل بدون علامت" یکی از واقعیت های شناخته شده در بیماری کروناست و بی توجهی به این واقعیت باعث انتشار آلودگی و چرخش ویروس در جامعه می شود.
مبتلایان فاقد علامت، ناقلِ کرونا هستند/انجام بیش از 22 هزار تست آزمایشگاهی در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
به گزارش عصرهامون، با افزایش آمار مبتلایان به کرونا در شرایط فعلی باید همه افراد جامعه و حتی اطرافیان خود را ناقل بیماری کرونا تلقی کنیم، هر چند هیچ علامتی نداشته باشند.

بیان این مطلب بدان جهت است که یک ناقل بی‌علامت ویروس کرونا در 14 روز می تواند شمار زیادی از شهروندان را مبتلا به ویروس کند به این علت که به گفته پزشکان بیش از50 درصد از مبتلایان به بیماری علائمی ندارند اما می‌توانند افراد زیادی را مبتلا کنند.

با بالارفتن آمار مبتلایان از یک سو حجم کار کادر درمان سنگین و خستگی در تن آنها بیشترنمایان شد و از سوی دیگر تخت های بیمارستان ها جای خالی ندارد و بعضی از بیماران مبتلا هم خیلی سریع حالشان بد شده و تخت های آی سی را پر می  کنند؛ علت اصلی اما عدم رعایت پروتکل های بهداشتی، فاصله گذاری اجتماعی و از همه مهمتر استفاده از ماسک توسط شهروندان است.
 
از سوی دیگر مراجعه بیش از حد شهروندان یا درخواست ادارات برای انجام تست کرونا داستان دیگری برای مراکز درمانی رقم زد تا جایی که انجام تست های تشخیصی هزینه بر شد و هم اکنون در مراکز غربالگری صرفا برای افراد بالای 65 سال، مادران باردار و بیماران زمینه‌ای که دارای علائم شدید هستند این تست ها رایگان است.

عده ای از مردم اما با بیان اینکه نتیجه تست های کرونا به آنها اعلام نشده گلایه دارند زیرا به امید منفی بودن نتیجه افراد بدون علامت یا مشکوک به کرونا به آنها نزدیک شده و حال خود گرفتار بیماری هستند.

به گفته شماری از افراد گاها پس از یکماه اعلام نتایج از سوی مسئولان انجام می شود و آن زمان خیلی دیر است چرا که کرونا علاوه بر وخیم کردن حال بیمار، برخی دیگر از اعضای خانواده‌اش را هم درگیر کرده است.

ویروس کرونا موسوم به « کووید ۱۹»  اواسط ماه دسامبر (۲۴ اذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد.  ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

این ویروس تا به حال 262 هزار و 173 نفر در کشور را مبتلا کرده و در سیستان و بلوچستان هم جمع تعداد مبتلایان قطعی به این ویروس را به بیش از 9 هزار و 700 نفر رسانده است، از این تعداد تا به حال 13 هزار و 211 نفر در کشور و بیش از 350 نفر در استان جان باخته اند.

همه افراد جامعه را ناقل بیماری کرونا  تلقی کنیم

محمد هاشمی شهری در گفت وگو با خبرنگار ما یکی از مهمترین دلائل اجباری شدن استفاده از ماسک در اماکن عمومی و به خصوص فضاهای بسته را پدیده "ناقل سالم" یا همان "ناقل بدون علامت" عنوان کرد و افزود: بر اساس مطالعات علمی در نقاط مختلف دنیا بیش از50 درصد از مبتلایان به بیماری کرونا هیچگاه علائم بیماری را نشان نمی دهند.

 به گفته این متخصص بیماری های عفونی، هیچ تضمینی وجود ندارد افرادی که در فروشگاه، صف نانوائی، اداره دولتی، دفتر پیشخوان دولت، میهمانی خانوادگی و یا هر فضا و مکان تجمعی دیگری در مجاورتمان قرار دارند ناقل سالم و بدون علامت بیماری نباشند.

وی افزود: اگر همه کسانی که در اطرافمان هستند را ناقل سالم تلقی کنیم طبیعتا تا جایی که می توانیم از تجمع در اماکن شلوغ و پرازدحام اجتناب خواهیم کرد و در صورتی که مجبور هستیم در اجتماع حاضر شویم فاصله ایمن با دیگرن را رعایت کرده و از ماسک استفاده می کنیم.

 رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بیان این نکته که برخی ادارات و شرکت ها و به خصوص شرکت ها خصوصی تاکید ویژه ای بر انجام آزمایش کرونا از کارکنان خود دارند، گفت: حتی آزمایش اختصاصی بیماری کرونا که از ترشحات ته حلق و بینی و به روش PCR انجام می شود هم نمی تواند تضمین کافی برای سلامت افراد بدون علامت باشد چون ممکن است افرادی که امروز تست کرونای آنها منفی شده هم تا فردا به این ویروس آلوده شده و به جرگه مبتلایان بدون علامت بپیوندد.

وی راه حل اساسی برای رفع نگرانی این دسته از افراد و سازمان ها را رعایت مستمر دستورالعمل های بهداشت فردی و دستورالعمل های فاصله گذاری هوشمند اجتماعی در همه محیط های کار عنوان کرد و گفت: در حال حاضر تست اختصاصی کرونا در مراکز غربالگری صرفا برای افراد بالای 65 سال، مادران باردار و بیماران زمینه‌ای که دارای علائم شدید هستند به صورت رایگان انجام می‌شود.

به گفته این مقام مسئول، اگرچه همه افراد بیمار و یا مشکوک و دارای علائم باید به مراکز غربالگری و کلینیک های بیمارستانی مراجعه کنند ولی در حال حاضر همانند هفته های نخست انجام آزمایش اختصاصی کرونا برای همه افراد و مراجعین به این مراکز موضوعیّت ندارد.

وی بیان کرد: همکاران پزشک ما که در این مراکز مستقر هستند پس از اخذ شرح حال، ویزیت، غربالگری و راهنمائی افراد، کسانی که نیاز به انجام تست تشخیصی داشته باشند را شناسائی می کنند و سایر افراد ضمن توجه به دستورات پزشکان معالج، نباید به خاطر انجام نشدن این تست نگران باشند.

انجام بیش از 22 هزار تست آزمایشگاهی در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان

علیرضا سلیمی خراشاد، رئیس اداره امور آزمایشگاه های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز در این خصوص گفت: انجام تست اختصاصی کرونا فرایندی دشوار، طولانی مدت و پرهزینه است و معمولا همکاران ما در آزمایشگاه های اختصاصی کرونا تا نیمه های شب و حتی ساعات اولیه بامداد روز بعد مشغول استخراج DNA و سایر مراحل این آزمایشات هستند.

وی با بیان این مطلب که انجام هر تست اختصاصی در بخش دولتی بالغ بر 350 تا 500 هزار تومان هزینه دارد، گفت: از ابتدای راه اندازی این آزمایش در استان که هفت اسفند بود98 تا کنون بیش از 22 هزار تست آزمایشگاهی فقط در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان انجام شده است که 6 هزار مورد از این نمونه ها مثبت بوده اند.

 این مقام مسئول افزود: تکنیک های مختلفی برای استخراج نمونه ها وجود دارد که از جمله می توان به تکنیکی موسوم به تکنیک استخراج استخری اشاره کرد اما همکاران ما در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اختصاصی ترین، دقیق ترین و در عین حال دشوارترین شیوه استخراج را برای تک تک نمونه ها انتخاب کرده و اجرا می کنند و امروز می توانیم ادعا کنم که یکی از معتبرترین نظام های سنجش کرونا را در اختیار داریم و از این روش استفاده می کنیم.

به گفته سلیمی، درخواست انجام هر گونه آزمایش اعم از تست اختصاصی، تست آنتی بادی و یا سایر تست های غیر اختصاصی کرونا در بخش دولتی باید با تشخیص، تائید و تجویز پزشک باشد و در صورت وجود شرایط این تست به صورت رایگان از افراد واجد شرایط اخذ می شود. وی به هموطنان عزیز اطمینان خاطر داد که در بیمارستان ها و مراکز غربالگری استان هیچ محدودیت و نگرانی در خصوص انجام رایگان این تست برای افرادی که بنا به تشخیص پزشک نیازمند انجام آن هستند، وجود ندارد.

وی ادامه داد: با توجه به افزایش دامنه همه گیری و احتمال گسترش بیمای های تنفسی دیگری مانند آنفلوآنزا، شبه آنفلوآنزا و یا سایر بیماری های ویروسی در پائیز و زمستان امسال، اجازه دادیم تا ظرفیت انجام تست PCR در آزمایشگاه های خصوصی استان نیز ایجاد شود.

رئیس اداره امور آزمایشگاه های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: این مراکز در حال حاضر با تعرفه مصوب بخش خصوصی می توانند تست تشخیصی قطعی کووید-19 را انجام دهند امّا در صورت افزایش مبتلایان و افزایش موارد بستری بیماران از این مراکز نیز خواهیم خواست تا به کمک بخش دولتی بیایند و در واقع این ظرفیت سازی  به مدیریت بهتر بحران ها و طغیان های ویروسی احتمالی بعدی در استان و منطقه کمک خواهد کرد.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcfvedyxw6d00a.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما