کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

کارشناسان اقتصادی:

هیچ کشوری حق بلوکه کردن اموال ایران را ندارد/لزوم ورود جدی وزارت خارجه به اقدام اخیر کره جنوبی

25 تير 1399 ساعت 10:02

شماری از کارشناسان اقتصادی با بیان اینکه کره ای ها حق بلوکه کردن اموال ایران را ندارند، گفتند: وزارت خارجه باید جدی تر با احضار کردن سفیر کره جنوبی و از طریق سازمان های حقوقی بین اللملی پیگیر موضوع باشد.


به گزارش عصرهامون، این روزها بحث کره جنوبی و ایران بر سر پول بلوکه شده ایران در فضای مجازی و رسانه های خبری داغ است و این سوال را مطرح کرده که چرا کره جنوبی پول ایران را بلوکه کرده است؟ از آنجایی که سئول وارد کننده عمده انرژی است و بدون آن قادر به تامین نیازهای خود نیست، خرید نفت از ایران به یکی از برنامه های اصلی کره جنوبی تبدیل شد. در آن سال ها ایران روزانه 350 هزار بشکه نفت را روزانه تنها به این کشور صادر می کرد. اما پرداخت پول این خریدها با مشکل مواجه شد. پس از آنکه ترامپ ایران را تهدید کرد، کره جنوبی با بهانه عدم همکاری بانک ها و ترس آنها از واشنگتن حاضر به پرداخت هزینه خریدهای قبلی خود نشد.

هفت میلیارد دلار از پول ایران که در کره جنوبی بلوکه شده است، بالاترین میزان پولی است که ایران در کشورهایی دارد که با آنها مبادله اقتصادی داشته است. با این حال مقامات سئول، در دوسال گذشته به درخواست ایران برای آزاد کردن این پول توجهی نکرده اند و در آخرین اقدام خود تنها به میزان نیم میلیون دلار از این پول را آنهم به صورت کالای بشردوستانه به ایران فرستاده است.

حالا کره جنوبی حداقل یک سال و نیم است که دارایی‌های ایران را مسدود و اعلام کرده که حق‌‌العمل و اجرت نگهداری پول را هم از ایران می‌خواهد، این در حالی است که کره جنوبی در حال استفاده و کار کردن با پول‌های ایران است.
 
در همین راستا شماری از کارشناسان اقتصادی با بیان اینکه کره جنوبی ‌حق بلوکه اموال ملت ایران را به بهانه ‏تحریم‌ها ندارد، گفتند: کره جنوبی هزینه عدم ایفای تعهدات مالی خود نسبت به مردم ایران و چشم پوشی از کشوری که در آینده اقتصاد جهانی بسیار اثرگذار خواهد بود را بسیار فراتر از تصور کنونی خود خواهد پرداخت.
 
جهش تولید راه برون رفت از مشکلات اقتصادی است
 
مجید هاتفی، کارشناس اقتصادی شهرستان زاهدان در واکنش به بلوکه ۹میلیارد دلار اموال ایران توسط کره حنوبی به بهانه تحریم ها در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: مشکل اصلی آن است که تصور می‌شود دولت کره جنوبی توانایی تصمیم گیری برای بانک ها و موسسات مالی کشورش را دارد؛ اما بانک‌ها و موسسات مالی این کشور خصوصی هستند و بر اساس منافع سازمانی خود، راه شان را از دولت کره جنوبی جدا کرده و از مراوده مالی با ایران پرهیز می کنند تا شامل تحریم های امریکا نشوند.

وی افزود: مسلما با توجه به این اقدام اخیر ،سفیر کره جنوبی باید احضار شود و دو طرف راه‌هایی برای برون رفت از تحریم پیدا کنند، به نظر می رسد یکی از راه های دورزدن تحریم ها، استفاده از معافیت هایی است که شامل کمک های بشردوستانه می شود.

وی خاطرنشان کرد: کره جنوبی ‌حق ندارد اموال ملت ایران را به بهانه ‏تحریم‌های آمریکا بلوکه کند اما پاسخی که طرف کره ای به مقامات ایرانی ارسال می کند موید این مطلب است که چگونه یک تراکنش چند میلیارد دلاری را بدون استفاده از بانک‌ها و موسسات مالی این کشور که خصوصی هستند برای ایران ارسال کند.

هاتفی تاکید کرد: به نظر می رسد آنها توپ را در زمین طرف ایرانی انداخته اند و وقتی طرف مقابل حسن نیت ندارد، دستگاه دیپلماسی کشور باید برای این موضوع راه حلی بیابد.

این کارشناس اقتصادی اذعان کرد: به نظر می رسد در مورد این اقدام کره جنوبی باید منافع ملی درنظر گرفته شود، اگر دستگاه دیپلماسی به این نتیجه برسد که کاهش روابط به نفع منافع ملی است؛ قطعا باید کاهش سطح روابط با کره انجام شود.

وی یکی از موثرترین راههای مقابله با تحریم ها را اتکا بر پتانسیل داخلی و بومی دانست و ادامه داد: مهم‌ترین اولویت دولت باید توجه به فضای کسب و کار باشد. متاسفانه قوانین و مقررات دست و پا گیر، زمان بر بودن صدور مجوز و تسهیلات حمایتی که معمولا به مقصد تولید منتهی نمی شود؛ از مهم ترین موضوعاتی است که باید به آن توجه شود.

وی افزود:جهش تولید به شرطی که تحقق یابد، می تواند باعث برون رفت از مشکلات اقتصادی کشور شود تمام اصطلاحات اقتصادی از توسعه و پیشرفت اقتصادی، تورم رکودی، کاهش چاپ پول، شاخص فلاکت، تراز تجاری، کسری بودجه، کاهش خط فقر با جهش تولید میسر خواهد شد.

وزارت خارجه باید سفیر کره جنوبی را برای پاسخگویی احضار کند
 
وحید میر، یکی دیگر از کارشناسان اقتصادی به خبرنگار ما گفت: وزارت خارجه باید پاسخگو باشد به طور قاطع پیگیر و سفیر کره در ایرن را احضار کند.

وی با تاکید بر این مطلب که مجلس باید طرح ممنوعیت کالاهای کره ای را تصویب کند، بیان کرد: در قبال این بدعهدی کره جنوبی که در حال حاضر سرتا پا آمریکایی است، باید اقدام متقابل صورت گیرد.

به گفته میر، کمرنگ کردن روابط با این کشور و محدودیت در صادرات و واردات کالا اقدام موثری به شمار می رود که می طلبد مسئولان امر تجارت با چنین کشورهای بدعهد را قطع کنند.

این کارشناس اقتصادی مطرح کرد: از ابتدای انقلاب تاکنون در تحریم به سر می بریم این تحریم های ظالمانه در برابر اراده ملت ایران اثرگذار نیست و ما را قوی تر می کند.

میر ادامه داد: کره جنوبی ‌حق بلوکه کردن اموال ملت ایران به بهانه ‏تحریم‌های آمریکا را ندارد؛ وقتی طرف مقابل حسن نیت ندارد وزارت خارجه باید برای این موضوع راه حل قاطع بیابد.
 
انتخاب امروز؛ شکست فردای چشم بادامی ها در اقتصاد جهانی است

سروش کیانی قلعه سرد، یکی دیگر از کارشناسان اقتصادی در گفت وگو با خبرنگار ما با اشاره به اینکه از بازار ایران می توان به عنوان یکی از جذاب ترین بازارهای جهانی برای کشورهای مختلف به ویژه کشورهای صنعتی نام برد، گفت: مصرف بالا در ایران و عدم توسعه یافتگی صنعتی نشات گرفته از انحصار دولتی صنعت، دو عامل اصلی در جذاب ساختن و پرمتقاضی نمودن بازار ایران برای کشورهای صنعتی هستند.
 
وی افزود: این جذابیت ها به همان میزانی که مشوق کشورهای دیگر برای حضور در بازار ایران است، به دلیل تحریم های ظالمانه ای که بر علیه کشورمان صورت گرفته است شرایط را برای سواستفاده و بهره برداری غیراخلاقی برخی از این کشورها فراهم ساخته است.
 
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: امری که پیش از هر عاملی به ضعف استراتژیک و خطای راهبردی این کشورها بر می گردد که در آن به روندهای اقتصاد جهانی و نگاه بلندمدت به اقتصاد توجه ای ندارند.
 
وی با بیان اینکه کره جنوبی نسبت به تعهدات مالی به ایران به دلیل اوضاع بد اقتصادی هیچ گونه پایبندی نداشته است، تصریح کرد: کشوری مانند کره جنوبی که چندین دهه با حمایت کامل دولت های ایران بخش های بسیاری از بازار صنعتی کشور را در اختیار داشته است و از منافع کلان این بازارها برخوردار بوده، در حال حاضر با همین خطای استراتژیک نشات گرفته از کوتاه نگری اقتصادی گمان می کند شرایط اقتصادی ایران همواره به همین شکل باقی خواهد ماند و نه تنها به رابطه اقتصادی با ایران نیازی نخواهد داشت بلکه این شرایط به آنها این حق را می دهد تا نسبت به تعهدات مالی خود هیچ گونه پای بندی نداشته نباشند.
 
کیانی با اشاره به نقش اقتصادی ایران در جهان گفت: این ضعف استراتژی اقتصادی در حالی اتفاق می افتد که مطابق با تغییرات اقتصادی جهانی در بلندمدت موازنه اقتصادی بطور کامل دچار تغییر خواهد شد و  نقش کشورهایی مانند ایران در اقتصاد جهانی بسیار پررنگ و حائز اهمیت خواهد بود.
 
وی ادامه داد: کره جنوبی هزینه عدم ایفای تعهدات مالی خود نسبت به مردم ایران و چشم پوشی از کشوری که در آینده اقتصاد جهانی بسیار اثرگذار خواهد بود را بسیار فراتر از تصور کنونی خود خواهد پرداخت.
 
این کارشناس اقتصادی با اشاره به کشورهایی که از موقعیت اقتصادی ایران سواستفاده کردند یادآور شد: محروم سازی یک کشور تاثیر گذار که بیشترین سهم در بازار جهانی دارد و نیازمند حضور است، و بلوکه کردن 9 میلیارد دلار پول ملت ایران، جلب رضایت آمریکا برای آنها به همراه دارد اما باید بدانند که مسائل جهانی ایران به مرور و در بلندمدت حل خواهد شد اما حاکمیت و مردم ایران کشورهایی که از این شرایط سواستفاده کرده و عملا به تروریسم اقتصادی پرداختند را فراموش نخواهند کرد.
 
وی افزود: بی گمان همانگونه که این رفتارهای غیراخلاقی کشورهایی مانند کره جنوبی در تدوین برنامه های کلان سیاسی و اقتصادی بلندمدت کشور نادیده گرفته نخواهد شد، در کوتاه مدت و به قید فوریت نیز ضرورت دارد با برنامه ای موثر پاسخی درخور به این گونه گروگان گیری های مالی توسط دولت و مجلس ایران داده شود.
 
کیانی خاطرنشان کرد: اقدامات و موضوع وزارت امورخارجه قابل تحسین است اما باید جدی تر با احضار کردن سفیر کره جنوبی و از طریق سازمان های حقوقی بین المللی و ورود جدی دولت مردان پیگیری شود و اخطارهای لازم به چشم سفیدها برای آینده اقتصادی بین دو کشور داده شود.
 
انتهای پیام/


کد مطلب: 127295

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/report/127295/هیچ-کشوری-حق-بلوکه-کردن-اموال-ایران-ندارد-لزوم-ورود-جدی-وزارت-خارجه-اقدام-اخیر-کره-جنوبی

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir