تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۶ تير ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۳۸
تعطیلی و محدودیت فعالیت آموزشگاه‌های آزاد در سایه سنگین ویروس کرونا به اشتغال فعلی فعالان این صنف خسارت وارد کرد.
سایه سنگین کرونا بر سر آموزشگاه های آزاد سیستان و بلوچستان
به گزارش عصرهامون، توقف فعالیت آموزشگاه‌های آزاد به علت شیوع ویروس کرونا علاوه بر ضرری که به اشتغال فعلی وارد کرد؛ بازار کار آینده را هم برای مدتی تهدید و فعالیت آنها را با محدودیت و ممنوعیت هایی مواجه ساخت که درصد زیادی از آنها همچنان به قوت خود باقی است.

عدم فعالیت برخی از این مراکز و واحدهای آموزشی که در قالب مهارت های فنی و حرفه ای بودند موجب قطع درآمد این صنف شد. از آنجایی که 200 مرکز آموزش آزاد در سطح سیستان وبلوچستان وجود دارد سایه سنگین کرونا به مدرسان و هنرمندان بسیاری که هزینه زندگی خود را از طریق آموزشگاه‌های آزاد و تدریس به دست می‌آورند، خسارات زیادی وارد کرد.

مدیر یک آموزشگاه آزاد زاهدان با بیان اینکه آموزش آنلاین برای همه کارآموزان مفید نیست، گفت: با شیوع ویروس کرونا و کوچ آموزش ها به فضای مجازی افراد زیادی بیکار شدند، از سوی دیگر یک کارآموز مبتدی باید عملی با مسائل مربوطه روبرو شود تا قدرت تجزیه و تحلیل را داشته باشد.

وی بیان کرد: با شرایط فعلی مشکلات زیادی برای آموزشگاه های آزاد به وجود آمده از یک سو بدهکاری به بانک ها از سوی دیگر اجاره آموزشگاه ها باعث شده از اطرافیان پول قرض کنیم که اکنون در بازپرداخت آن با مشکل مواجه هستیم.

به گفته این مدیر آموزشگاه؛ تا قبل از شیوع کرونا به ویژه در ایام تابستان کسب و کار ما رونق زیادی داشت اکنون برای تامین مایحتاج خود با مشکل مواجه هستیم که در این زمینه می طلبد دولت حامی ما باشد زیرا با وجود 5 یا 6 نفر کارآموز که فاصله گذاری و پروتکل های بهداشتی را رعایت می کنیم فعالیت ما صرفه اقتصادی ندارد و نمی توانیم زیر بار هزینه‌های آموزشگاه  قد علم کنیم.

این شرایط در حالیست که در گذشته تابستان برای دانش آموزان و دانشجویان فرصتی بود تا فارغ از آموزش‌های دوران تحصیل، مهارتی بیاموزند زیرا بازار کار آینده، بازار کار مهارت محور است.

از برگزاری دوره ها با 6 کارآموز تا توزیع300 بسته معیشتی

خداداد اولیائی، مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای سیستان وبلوچستان در این خصوص به خبرنگار ما گفت: اگرچه ویروس کرونا بدی های بسیار زیادی برای مردم به همراه داشت اما نکات پنهانی را آشکار ساخت که استفاده از ظرفیت فضای مجازی برای آموزش مهارت ها یکی از مهمترین آن بود.

وی بیان کرد: این آموزش ها محدود به مکان و زمان خاصی نیست و تمام افراد درهر نقطه از کشور می‌تواند از این فرصت بهره مند شده و از خانه های خود خارج نشوند؛ البته کلاس های تئوری در قالب فضای مجازی برگزار می شود و آن دسته از کلاس های عملی که نیاز به حضور فیزیکی افراد دارد با حداقل 6 کارآموز دایر است به این علت که فضاهای آموزشی استان حداقل 200 متر بوده و پروتکل های بهداشتی در برگزاری این کلاس ها رعایت می شود.

این مقام مسئول ادامه داد: ویروس کرونا حدود ۴۵ روز آموزشگاه‌های سطح استان را تعطیل کرد، قطعاً آموزشگاه‌های آزاد بر اساس درآمدی که دارند روزگار سپری می‌کنند، در این راستا آن دسته از مراکزی که خسارت دیدند به وزارت تعاون، کارو رفاه اجتماعی معرفی تا از کمک ها و تسهیلات دولتی بهره مند شوند.

 وی تصریح کرد: یکی از اقدامات سازمان فنی حرفه‌ای استان از ابتدا این بود که همزمان با شیوع ویروس کرونا در قم، در این استان اقدام به آموزش مربیان و برگزاری دوره های مربوطه توسط کارشناسان مرکز بهداشت صورت گرفت.

اولیائی افزود:برای کاهش آلام مردم و در راستای پیشگیری از ویروس منحوس کرونا تمام توان این سازمان بکارگیری شد به گونه ای که بالغ بر ۷۰۰ هزار ماسک تولید و در بین نهادها وسازمانهای مختلف و مردم به ویژه در حاشیه شهرها توزیع شد؛ همچنین بخش خصوصی با انعقاد قرارداد با بیمارستان ها اقدام به تولید گان بهداشتی کردند.

مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان خاطر نشان کرد: در بحث کمک های مومنانه نیز با همکاری و مساعدت همکاران ۳۰۰ بسته معیشتی به ارزش سه میلیون ریال در بین مردم نیازمند به ویژه در حاشیه شهرها توزیع شد.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcdz50fxyt0xo6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما