تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۶ تير ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۱۵
با شیوع کرونا، تمام بازارهای دنیا و به تبع آن بازار صنایع دستی تحت تاثیر قرار گرفت و صنعتگران زیادی به دلیل رکود و تطیلی کسب و کارهای خود دچار آسیب شدند.
تیر خلاص کرونا بر پیکر صنایع دستی جنوب شرق کشور/ فروش تولیدات صنعتگران سیستان و بلوچستان به حداقل رسید
به گزارش عصرهامون، از ابتدای اسفندماه، با شیوع کرونا و ایجاد محدودیت ها کسب و کارهای زیادی متضرر شدند، در این میان صنعتگران صنایع دستی هم از تازیانه های کووید 19 در امان نماندند و بسیاری از کارگاه های تولیدی تعطیل شدند و از رونق افتادند.

صنایع دستی سیستان و بلوچستان هم از این حیث دچار آسیب شد، برخی از کارگاه ها دچار رکود و تعطیلی شدند، به دلیل کاهش تقاضا در بازار عرضه و فروش محصولات هم افت زیادی پیدا کرد.

تعطیلی و رکود سهم صنعتگران از کووید 19

بلال دادگر، صاحب شرکت صنایع دستی و گردشگری در چابهار در این خصوص به خبرنگار ما گفت: با شیوع کرونا همه کسب و کارها دچار رکود و تعطیلی شدند.

وی ادامه داد: کسب و کار ما هم رو به منفی رفته است و کاری انجام نمی شود، 80 درصد سکه دوزی و سوزن دوزی نیاز به دورهمی و تجمع دارد و به دلیل حفظ سلامت افراد بسیاری از صنعتگران در این دورهمی ها شرکت نمی کنند.

این صنعتگر که 15 تا 20 نیروی کار در مجموعه خویش دارد اضافه کرد: بر این اساس آینده بدی را برای کسب و کارم پیش بینی می کنم و نمی دانم شرایط به سمت بهبودی پیش می رود یا نه.

صاحب شرکت صنایع دستی و گردشگری در چابهار اظهار کرد: برای دریافت وام مشاغل آسیب دیده از کرونا به ما اعلام شده است، اما دریافت تسهیلات زمانی که هیچ دورنمایی از پرداخت آن نداریم و نمی دانیم چه هنگام می توانیم به شرایط قبل و تولید بیشتر برگردیم فایده ای ندارد.

دادگر گفت: دریافت وام و خرید تجهیزات بدون آن که تولیدی انجام شود و یا بازاری برای فروش اندک محصولات تولید شده در شرایط کرونایی باشد بیشتر به ضرر مردم است، بسیاری از تولیدکنندگان فروش اندکی در ایام شیوع کرونا داشتند.

تاثیر کرونا بر صنایع دستی بیش از دیگر محصولات

بهروز عیسی زهی، معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان در این خصوص به خبرنگار ما گفت: کرونا تاثیر بسیار ناخوشایندی بر فروش محصولات صنایع دستی استان داشته است و اغلب صنعتگران فعال در این زمینه از این موضوع ناراضی هستند.

وی بیان کرد: با شیوع ویروس کرونا، تمام بازارهای دنیا و به تبع آن بازار صنایع دستی تحت تاثیر قرار گرفت، صنایع دستی محصولی است که ارتباط مستقیم با زندگی مردم ندارد و مانند غذا و کالاهای ضروری زندگی مورد نیاز آن ها نیست و در اقتصاد خانواده نقش مستقیم ندارد.

به گفته این مقام مسئول، تاثیر مخرب این بیماری بر صنایع دستی بیشتر از دیگر محصولات است، زیرا میزان فروش به شدت کاهش پیدا کرده است که امیدواریم شیوع این بیماری کاهش یابد و یا تمهیداتی اندیشیده شود تا تولیدکنندگان صنایع دستی کمتر آسیب ببینند.

وی اظهار کرد: باتوجه به آماری که از برخی از شهرستان ها مانند دلگان احصا شده، تعداد صنعتگران و کارگاه های تولیدی که آسیب دیدند برآورد و به ستاد ملی کرونا ارسال شد تا تسهیلاتی را در اختیار این صنعتگران قرار دهند که بتوانند همچنان به تولید خود ادامه دهند.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان اظهار کرد: اما از آن جایی که استان ما بسیار پهناور است و اکثر صنعتگران در روستاها هستند نمی توان آمار درستی از تعداد تولیدکنندگان آسیب دیده از کرونا بیان کرد.

عیسی زهی تصریح کرد: بسیاری از صنعتگران روستایی فاقد مجوزهای لازم صنایع دستی هستند و اکثراً هم مراجعه نمی کنند و آمارهای اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز بر اساس صنعتگرانی شناخته شده که با معاونت صنایع دستی در ارتباط هستند.

وی اظهار کرد: صنعتگران می توانند در این ایام کرونایی از فضای مجازی برای فروش محصولات خود استفاده می کنند و ما نیز آن ها را به این سمت هدایت می کنیم اما تا زمانی که استفاده از فضای مجازی برای فروش محصولات صنایع دستی رونق یابد مقداری زمانبر است.

انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcgzu9qnak9xt4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما