تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۹ تير ۱۳۹۹ ساعت ۰۰:۰۰
این روزها معضل فاضلاب و رهاسازی آن در زمین های کشاورزی زهک به معضلی جدی برای شهروندان تبدیل شده و می توان گفت فاجعه زیست محیطی در کمین چاه نیمه ها و مردم سیستان و بلوچستان است.
وقتی پساب روانه زمین های کشاورزی می شود/ از اما و اگرهای مدیران تا بحران جدی فاضلاب در زهک!
به گزارش عصرهامون، طی روزهای اخیری پیامی در شبکه های اجتماعی توسط کاربران منتشر شد و از گروهی به گروه دیگر می چرخید، در این پیام در خصوص ضمن ارائه هشدارها درباره سلامت مردم زاهدان و سیستان، کاربران خواستار رفع مشکل جدی فاضلاب زهک بودند.
 
ماجرا از این قرار است که به اعلام برخی از مردم، فاضلاب زهک در قسمت جاده زهک به جزینک، ورودی شهر زهک توسط شهرداری پمپاز می شود و در سطح ارضی کشاورزی پخش و ماشین های حمل فاضلاب شخصی بعد از تخلیه توالت و سپتیک ها، آن را از ابتدای شهر زهک به طرف کفتارگی در اراضی کشاورزی رهاسازی می کنند.
 
از آنجایی که زهک و محل تخلیه و هدایت آب های فاضلاب در ظلع شمالی چاه نیمه ها واقع شده است، با وزش بادهای موسمی فاضلاب به طرف چاه نیمه ها در حرکت است که به دلیل آن در آینده شاهد فاجعه زیست محیطی برای چاه نیمه ها و بروز انواع امراض گوارشی برای مردم منطقه سیستان و زاهدان خواهیم بود.
 
معضلی قدیمی اما پابرجا
 

این در حالی است که مشکل فاضلاب در زهک، معضل امروز و دیروز شهروندان این شهر نیست، بلکه سال هاست از نبود شبکه فاضلاب گلایه مند هستند و دغدغه معضلات بهداشتی زیست محیطی آن را دارند، ولی گویا مسئولان امر قرار نیست به این قصه پر غصه و بحران جدی پایان دهند.
 
در سال های گذشته نیز اخبار زیادی از این معضل بزرگ و جدی در رسانه های مختلف منتشر شد که مسئولان امر ییشتر اوقات در پاسخ اذعان می کردند که "طرح فاضلاب شهرستان زهك از سال 90 آغاز شده اما به دليل نبود اعتبارات مورد نياز اجرايي نشده است." شبکه ای که همچنان مردم این شهر از داشتن آن بی بهره هستند!
 
پمپاژ فاضلاب در 2 نقطه زهک
 

در پی پیگیری های خبرنگار ما، حامد شهرکی، رئیس اداره حفاظت از محیط زهک در این باره گفت: در مورد ماشین های حمل فاضلاب در قسمت کفتارگی در گذشته پیگیری هایی انجام شده است، با این وجود پس از دریافت این خبر علاوه بر این که ماموران ما در منطقه حضور پیدا کردند، بنده نیز به همراه معاون فرماندار از وضعیت آن بازدیدی انجام دادم و چیزی مشاهده نکردم.
 
وی با بیان این که البته با توجه به گرمای منطقه و تبخیر بالا، امکان اینکه این فاضلاب به منابع آب زیرزمینی برسد خیلی محدود است، ادامه داد: در زمینه فاضلاب شهر زهک به سمت جزینک شهرداری زهک در 2 نقطه این شهر پمپاژ فاضلاب انجام می دهد که یکی در محدوده کفتارگی و دیگری در قسمت پایین دست پل اصلی زهک قرار دارد.
 
عدم تکمیل شبکه فاضلاب با وجود صدور اخطاریه
 
این مقام مسئول اضافه کرد: در این باره نامه نگاری انجام و اخطاریه هم صادر شده است، متاسفانه به علت اینکه اداره آب و فاضلاب اظهار می‌کند که بودجه لازم برای تکمیل فاضلاب به آن ها تخصیص داده نشده این طرح به اتمام نرسیده است و مردم باید برای خود سپتیک داشته باشند و در نهایت سپتیک ها توسط ماشین های حمل فاضلاب انتقال می شود.
 
احتمال پمپاژ شبانه فاضلاب
 
وی تصریح کرد: با توجه به هشدارها مبنی بر عدم پمپاژ فاضلاب، روزها چنین موضوعی را مشاهده نکردیم اما امکانش است که این اقدام شب ها انجام شود و موضوعی که در فضای مجازی منتشر شده صحت داشته باشد، چراکه سیستم فاضلاب شهری در زهک راه اندازی نشده و طبق اعلام آبفا جهت تکمیل شبکه اعتبار نیاز است.
 
شهرکی با بیان این که کلیه دلایل مذکور برای این اداره قابل درک است، اما نافی عدم اقدام، نظارت و تشکیل پرونده به عنوان ضابط خاص قضایی در راستای حفاظت از محیط زیست برای ما نخواهد بود، خاطرنشان کرد: تشخیص نهایی موضوع با مقام های قضایی است و از مردم منطقه درخواست داریم تا درصورت رویت موارد تخلف موضوع را فوری به اداره محیط زیست زهک اطلاع دهند.
 
صدور اخطاریه و پیگیری موضوع
 

مجتبی رفیق دوست، رئیس شبکه بهداشت زهک نیز در این باره به خبرنگار ما گفت: ماموران بهداشت این شهرستان هفته گذشته به همه خانه هایی که فاضلابشان را در منطقه رهاسازی می کنند، اخطاریه بهداشتی و داده اند، توصیه های لازم هم به آن ها ارائه شد و همچنان پیگیر این موضوع هستیم.
 
وی ادامه داد: در پی اعلام خبرنگار عصرهامون به شخصه به منظور پیگیری موضوع از منطقه بازدید انجام دادم، ولی چیزی مشاهده نکردم، با این وجود در خصوص پمپاژ فاضلاب در هفته جاری نیز به صورت جدی موضوع را پیگیری خواهیم کرد.
 
این مقام مسئول تصریح کرد: در هر صورت مردم حق رهاسازی فاضلاب در زمین ها را ندارند، زیرا همین آبی را که رها می‌کنند ممکن است که به دیگر نقاط هدایت شود.
 
آبفا پاسخگو نبود!
 
گفتنی است، با وجود تماس های مکرر خبرنگار ما با رئیس روابط عمومی و آموزش همگانی آبفای سیستان و بلوچستان جهت پیگیری موضوع اما هنوز پاسخی از سوی این شرکت به دست ما نرسیده است.

انتهای پیام/ 
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcewf8z7jh8wni.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما