ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> آب؛ گمشده مرکز پهناورترین استان ایران در روزهای گرم کروناییعطش مردم کلان شهر زاهدان؛ بی آبی یا بی کفایتی؟ | عصر هامون
تاریخ انتشار :يکشنبه ۵ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۰۹:۴۴
قصه پر غصه قطعی مکرر و افت فشار آب در شبکه آبرسانی زاهدان گویا پایانی ندارد و با وجود وعده های مسئولان امر همچنان گریبان گیر مرکزنشینان پهناورترین استان کشور است.
آب؛ گمشده مرکز پهناورترین استان ایران در روزهای گرم کرونایی/عطش مردم کلان شهر زاهدان؛ بی آبی یا بی کفایتی؟
به گزارش عصرهامون، سریال تکراری و ملامت بار افت فشار و قطعی آب در شهرهای سیستان و بلوچستان در حالی به مساله ای عادی و معمولی برای برخی مسئولان تبدیل شده که نبود این مایه حیات در این روزهای گرم تابستان و بحران کرونا، شهروندان را بیش از پیش در رنج و عذاب و زحمت قرار داده است.
 
در این میان مردم کلان شهر زاهدان بیش از همه از این وضعیت گلایه دارند، معضل قطعی و فشار ناچیز آب که هر سال با آغاز فصل بهار و افزایش درجه حرارت هوا، شکل بحرانی به خود می گیرد، نه تنها امسال هم مثل هر سال غوغا به پا کرده، بلکه شکلی بحرانی تر به خود گرفته است و مردم اکثر نقاط این شهر با قطعی مکرر طی ساعات مختلف شبانه روز مواجه هستند.
 
غدغه ای که گزاف نیست اگر بگوییم روزانه ده ها پیام در خصوص آن از سوی شهروندان زاهدانی به این پایگاه خبری ارسال می شود و خواستار رفع پیگیری این مشکل جدی و مهم هستند، اما تنها پاسخ مسئولان کمبود آب تولیدی در این کلان شهر است.
 
معضلی که بارها و بارها از آن نوشتیم، اما نه تنها همچنان پابرجاست، بلکه شدت بیشتری به خود گرفته و در برخی نقاط قطعی آب به بیش از 48  ساعت رسیده، این در حالی است که علیرضا قاسمی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان 19 تیرماه در پی پیگیری خبرنگار ما اعلام کرد که به منظور حل مشکلات کم آبی در زاهدان در کوتاه مدت فاز چهارم کارخانه آب شیرین کن این کلان شهر به ظرفیت ۱۵ هزار متر مکعب در دست راه اندازی است.
 
وی در این گفت و گو امیدوار بود که بخش اول این پروژه به ظرفیت هفت هزار و پانصد متر مکعب تا اوایل مردادماه و کل ظرفیت ۱۵ هزار متر مکعب در شبانه روز در نیمه دوم مرداد ماه امسال به پایان برسد، در این صورت حدود زیادی مشکلات شهر زاهدان برای امسال مرتفع خواهد شد، اما با وجود این که پنج روز از مرداد ماه گذشته هنوز خبری از افتتاح این طرح نیست.
 
قطعی های 48  ساعته
 
حبیبی، یکی از شهروندان  زاهدانی در این  باره به خبرنگار ما گفت: در خیابان نصر زیباشهر زاهدان نه تنها هر روز هفته گرفتار مشکل آب هستیم، بلکه گاهی قطعی آب به بیش از 48 ساعت می رسد.
 
وی ادامه داد: این مشکل از بهار شروع شده است و هر بار هم با شرکت آب و فاضلاب تماس می گیریم اعلام می کنند که افت فشار است، در حالی که از صبح تا پاسی از شب با مشکل قطعی مواجه هستیم.
 
این شهروند تصریح کرد: این در حالی است که در طول روز هوا به شدت گرم بوده و از طرفی با توجه به شیوع کرونا نیاز مبرم به آب به منظور رعایت موازین بهداشتی بیش از پیش احساس می شود، اما این امکان برای مردم این کلان شهر وجود ندارد.
 
روزها آب نداریم

 
خارک کوهی، یکی از ساکنان خیابان تختی نیز گفت: افت فشار و قطع شدن آب در زاهدان پایانی ندارد، حدود سه ماه است که با افت شدید فشار آب مواجه هستیم، اما این وضعیت با شروع تابستان حادتر شده و فقط از ساعت 2 بامداد تا هشت صبح و گاهی کمتر از این آب داریم و روزها به طور کامل قطع است.
 
وی ادامه داد: برای افرادی که روزها سرکار می روند و بچه داری می کنند، سخت است که بخواهند شب را بیدار بمانند تا آب وصل شود و بتوانند برای فردایش ذخیره کنند، آن هم در این روزها که با بحران کرونا مواجه هستیم.
 
این شهروند اضافه کرد: این معضل امانمان را بریده است و باعث شده استرس بیشتری را متحمل شویم، گویا مسئولان امر گرفتار این معضل نیستند که تدبیری بیندیشند و به راستی باید پرسید که دلیل بروز این مشکل بی آبی است یا بی تدبیری؟
 
وابستگی به آب زابل؛ ریشه مشکل

 
حسینعلی شهریاری، نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی در این باره در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: مشکل قطی آب در زاهدان وجود دارد که به طور قطع یک روزه حل نمی شود، گاهی هم که پمپ های خط انتقال دچار مشکل می شود، شاهد تشدید این مشکل هستیم.
 
وی ادامه داد: مشکل این است که وابسته به آبی هستیم که از زابل می آید، این آب باید از طریق چهار ایستگاه پمپاژ شود که ارتفاع آن هزار و ششصد متر است که با توجه به این مهم بی تردید دچار مشکل می شویم و متولیان نیز قول دادند که آب شیرین کن جدید زاهدان تا پایان تیرماه راه اندازی شود که امیدواریم تا اواسط مرداد شاهد بهره برداری آن باشیم.
 
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: این طرح نیاز به یکسری دستگاه دارد که باید از خارج وارد شود، اما در وضعیت تحریم هستیم و گاهی ممکن است اتفاق کوچکی رخ دهد و پروژه در مقطع زمانی مشخص اجرایی نشود.
 
کرونا و تشدید بی آبی

 
شهریاری با اشاره به وضعیت کرونا و تاثیر آن بر تشدید مشکل بی آبی بیان کرد: مشکل اصلی این شهر که منابع آبی کافی ندارد، این است که روز به روز توسعه پیدا کرده که آب مورد نیاز آن باید از زابل منتقل شود، اما مردم سیستان اظهار می‌کنند که وقتی خودمان مشکل داریم چرا آب به زاهدان برود، همچنین به عنوان راهکار دوم قرار شد آب از دریای عمان و خلیج فارس منتقل شود که ۱۰ سال است این طرح به تصویب رسید اما شرکت های داخلی حاضر نیستند که سرمایه‌گذاری کنند، چرا که از توان کافی برخوردار نیستند.
 
نماینده مردم زاهدان افزود: یک راهکار این است که از ۹۰ کیلومتری زاهدان آب منتقل شود که زمان بر خواهد بود، راه دیگر این است که آب چاه‌های شور تصفیه شود که تصفیه خانه جدید زاهدان به همین منظور در دست احداث است.

تصفیه آب شور زیر زمینی
 
وی گفت: بنابراین با راه اندازی تصفیه خانه جدید، امکان تصفیه آب شور زیرزمینی به وجود خواهد آمد که می توان آن را به شبکه تزریق کرد.

شهریاری اذعان کرد: یکی از دلایلی که باعث افزایش مشکلات شد، کرونا است چرا که مردم مجبور شدند آب بیشتری استفاده کنند، وقتی توصیه می‌کنیم که دست‌هایتان را بشویید یعنی اینکه شیر را باز و آب مصرف کنید، از طرفی هم به خاطر اینکه مردم منابع مالی ندارد سفر ها اتفاق نمی افتد و کرونا هم در خانه ماندن مردم تاثیر گذار بوده است.
 
 وی تاکید کرد: تابستان هر سال درصد قابل توجهی از مردم سفر می‌رفتند که امسال به دلیل شیوع کرونا و نداشتن منابع مالی سفرها تعطیل شده است، برای رفع مشکل با وزیر نیرو، مدیران عامل آب منطقه ای و آبفا و استاندار سیستان و بلوچستان صحبت هایی انجام شده است که همه قول دادند که تابستان مشکل نداشته باشیم و امیدوارم که این اتفاق بیفتد،

شهریاری اذعان کرد: همه تلاش می کنند ما نیز هر روز پیگیر موضوع هستیم و هر زمانی که پیام های مردمی را دریافت می‌کنیم فوری آن را به اطلاع شرکت آب و فاضلاب می رسانیم.
 
این نماینده درباره خط دوم انتقال آب به زاهدان هم گفت: سیستان نیز وابسته به آب هیرمند است که اگر آب نباشد، هر اندازه هم خط انتقال از این منطقه به زاهدان داشته باشیم، کارگشا نخواهد بود.
 
انتهای پیام/
 
 
 
 
 
 
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcc4mqso2bqi48.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما