تاریخ انتشار :پنجشنبه ۹ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۰۹
گویا سریال اهمال کاری های دولت در جنوب شرق ایران پایانی ندارد، چراکه با وجود جولان فقر و محرومیت در بزرگترین سکونت گاه غیر رسمی کشور، هنوز ساماندهی این منطقه در انتظار مصوبه دولت است تا بر مبنای آن نسبت به ارائه خدمات به مردم این مناطق اقدام شود.
ساماندهی بزرگترین سکونتگاه غیر رسمی کشور در انتظار مصوبه دولت/ وقتی بهشت گمشده ایران، در باتلاق حاشیه نشینی جان می دهد
به گزارش عصرهامون بهشت گمشده ایران نام دارد، اما فقر و محرومیت در آن جولان می دهد، همه نام آن را که می شنوند یاد دریای خروشان و هوای همیشه بهاری اش می افتند، اما شاید خیلی ها نمی دانند که همین شهر بیشترین جمعیت حاشیه نشینی را در خودش جای داده است.
 
مقصودمان چابهار است، شهری که وقتی در آن پا بگذاری وقتی پا به این شهر می گذاری، به خوبی می توانی نظاره گر تناقض و تفاوت زمین تا آسمان بین شهر و منطقه آزاد باشی.
 
اما در نقاط حاشیه این شهر شرایط به مراتب اسفناک تر است، این را من نمی گویم، آلونک های ساخته شده از چوب درختان، کوچه ها و خیابان های پر از سنگلاخ، کابل های برق فرش شده در معابر، عطش، نبود فضای مناسب بهداشتی، جولان سگ های ولگرد، نبود حتی یک لوله آب و صدها مشکل دیگر گواه این فقر و محرومیت است.
 
دریافت اشتراک آب و برق در انتظار بنیاد مسکن
 
موضوعی که شیر محمد بامری، رئیس شورای روستای کمب چابهار در خصوص آن به خبرنگار ما گفت: عمده مشکلات ما با بنیاد مسکن است، مسئولان این نهاد از 2 سال قبل که دفترش راه اندازی شده است، اعلام می کنند که برای ساماندهی ساکنان پرونده سازی می کنیم، اما فقط آمار گیری انجام داده اند و در عمل هیچ اقدامی برای بازگشایی معابر و واگذاری اسناد انجام نشده است.
 
وی با بیان این که آن ها هر روز ادعای انجام کاری را دارند اما هنوز هیچ اقدامی صورت نگرفته است، ادامه داد: اداره برق اعلام می کند که پای کار است و قرار شد برای اتمام برق‌رسانی همکاری کند اما متاسفانه در شبانه روز با خاموشی مواجه هستیم در حالی که زمان دریافت هزینه مردم حاشیه نشین و شهر نشین یکسان هستند.
 
بامری اضافه کرد: مردم کمب یک سال قبل برای دریافت اشتراک، هزینه پرداخت کردند اما به دلیل اهمال کاری مسئولان امر مجبور به استفاده از برق غیرمجاز هستند و به این دلیل با جریمه یک میلیون تومانی مواجه می شوند، در حالی که اداره برق مقصر ماجرا است.
 
 وی تصریح کرد: واگذاری اشتراک برق به دلیل مشخص نشدن حریم از سوی بنیاد مسکن متوقف شده است، اما این دستگاه به جای رفع مشکل مردم فقط در حال تغییر نقشه است، مردم بس که عقب نشینی کردند و منتظر اقدام مسئولان ماندند، امانشان بریده است.
 
این موضوع به عنوان یکی از سوژه های مهم استان طی ماه های اخیر توسط خبرنگار ما پیگیری و گزارش هایی با عنوان "جولان فقر و محرومیت در بزرگترین سکونتگاه غیررسمی کشور" و "بزرگترین سکونت گاه غیررسمی ایران غرق در واژه های غریب آب و بهداشت" در این پایگاه خبری منتشر شد، اما بنیاد مسکن به عنوان متولی ساماندهی این معضل پاسخگو نبود، تا این که پس از مدت ها پیگیری به سوالات خبرنگار ما را پاسخ داد.
 
تعیین حرائم طرح هادی؛ بر عهده بنیاد مسکن
 
علیرضاصفی پور، قائم مقام و معاون مسکن شهری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی سیستان و بلوچستان در این باره گفت: شرکت های آب و برق باید جهت مشخص کردن حرائم اقدام کنند، بنیاد مسکن فقط حرائم طرح هادی را مشخص می کند.
 
وی ادامه داد: طرح هادی حاشیه شهر چابهار، یعنی محدوده‌ای که قرار است به شهر الحاق شود توسط مشاور شهر و خانه که از مشاوران اداره کل راه و شهرسازی است، تهیه شد و در ادامه پیگیری ها حدود یک ماه قبل توانستیم حرائم را بگیریم، ولی هنوز مصوب نشده اما اما به تصویب نزدیک است و بر اساس آن شرکت آب و برق می توانند خدمات زیرساختی را ارائه دهند.
 
به گفته این مقام مسئول، این اقدام برای کسانی انجام می شود که مالک زمین هستند و اجازه ساخت و ساز داشته باشند، قریب به ۹۰ درصد اراضی که مردم در آن ساکن هستند، تصرفی است و برای اینکه مالکیت آن کسب شود روالی دارد، اگر افراد دارای سابقه سکونت بالای ۶ سال باشند به آن ها کمک می کنیم و تسهیلات نیز در اختیارشان می گذاریم.

آماده سازی معابر برای بازگشایی
 
وی اضافه کرد: بازگشایی معابر نیز در این مناطق شروع و در این راستا آماده سازی حدود یک میلیون و سیصد هزار متر مربع از معابر انجام و ۲۰ کیلومتر از اراضی تصرفی، بازگشایی شده است.
 
صفی پور گفت: البته انجام هر گونه اقدامی بر اساس شرایط است و این گونه نیست که با اعلام حریم همه چیز مشخص شود، چراکه کاربری عمومی این محدوده که حدود هزار و ۷۴ هکتار است باید مشخص شود.
 
وی ادامه داد: همچنین در ادامه باید حریم دکل برق و تصفیه خانه و سایر زیرساخت های مورد نیاز آن مشخص شود، متاسفانه به دلیل عدم نظارت در گذشته تمام اراضی تصرف شده است و تا زمانی که مردم کم کم در جاهای مشخص هدایت نشوند و سکونت نیابند، باید تحمل کنند.
 
قائم مقام و معاون مسکن شهری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی سیستان و بلوچستان عنوان کرد: در کمب حدود ۱۵ هکتار فضای سبز نیازمندیم که متاسفانه همه این میزان را مردم تصرف کرده اند، با تک تک ساکنان این منطقه در حال مذاکره هستیم و آنها را در مکان‌های دیگر جانمایی می‌کنیم تا در نهایت برای ساخت و ساز اقدام کنند.

ساماندهی به صورت گام به گام
 

وی تصریح کرد: شبکه برق را نمی توان در مکانی که هنوز تکلیف آن مشخص نیست، برد این منطقه نیاز به مدرسه و بهداشت و فضای سبز دارد که باید محل ایجاد آن مشخص شود اما متاسفانه در ساخت و ساز رعایت نشده است، بنابراین گام به گام پیش می رویم.
 
صفی پور گفت: منطقه به 76 قسمت تقسیم شده است که از این میزان مشاور برای 18 قسمت طرح تهیه کرده است که با مردم در حال مذاکره هستیم، به ساکنانی که دارای قدمت هستند که این نیز بر اساس آرشیو تصاویر هوایی مشخص می شود، زمین با قیمت بسیارمناسب اعطا و سند نیز واگذار می شود، علاوه بر این تسهیلات بدون بهره ۴۰ میلیون تومانی و ۲۵ میلیون تومان وام بلاعوض به آن ها تعلق می گیرد.
 
وی با بیان این که نظارت ها برای این افراد رایگان است، افزود: نقشه های ساخت نیز به صورت رایگان به آنها اعطا می‌شود، اما کسانی که تازه اقدام به تصرف کرده اند باید قیمت روز زمین را پرداخت کنند که البته این پول در جیب دولت نمی‌رود و در راستای ارائه خدمات زیرساخت همین محدوده یعنی آسفالت و توسعه شبکه برق و آب هزینه می شود.

 45 میلیون متر از معابر حاشیه شهر فاقد آسفالت
 
این مقام مسئول اذعان کرد: دولت از منابع داخلی تا حدودی می تواند کمک کند در حالی که این محدوده حدود ۴۵ میلیون متر مربع فقط به آسفالت نیاز دارد که دولت امکان تامین آن را ندازد.
 
وی تاکید کرد: حرائم حاشیه شهر چابهار که جزو وظایف کمیته امور زیربنایی است، هنوز مصوب نشده و از طریق دفتر فنی استانداری برای برگزاری نشست این کمیته پیگیر هستیم.
 
صفی پور گفت: بعد از سیل 25 دی 98 حرائم مسیل ها چهاربخش شده است، در گذشته فاصله آن از سمت راست و چپ رودخانه 60 متر بود که به 120 متر افزایش یافته است، بنابراین باید خانه‌های این محدوده جمع شود.
 
وی خاطرنشان کرد: با توجه به این شرایط تا زمان مشخص نشدن حرائم و عدم ساماندهی، امکان واگذاری برق به ساکنان وجود ندارد، مشکلاتی در این منطقه است که باید به مرور برطرف شود، برای رفع مشکل بی آبی نیز چندین بار جلساتی با امور آب و وزارت نیرو داشته ایم تا بتوانیم حرائم را تغییر دهیم.
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcjyoevyuqe8vz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما