تاریخ انتشار :پنجشنبه ۹ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۳:۲۴
در تداوم گرانی های این روزهای بازار، پارازیت نوسان قیمت به دام های عید قربان رسید و به دغدغه های مردم دامن زد، چرا که افراد سودجو با برهم زدن نظم بازار در نظر دارند از این فرصت پیش آمده سود بیشتری را عاید خود کنند.
پارازیت گرانی به بازار دام عید قربان رسید/ سنت حسنه قربانی زیر تیغ سودجویان
به گزارش عصرهامون، عید قربان به عنوان یکی از اعیاد بزرگ اسلامی نزد مردم سیستان و بلوچستان اهمیت و جایگاه بالایی دارد و مردم منطقه به مناسبت این عید رسم دیرینه قربانی را با شکوه خاصی ادا می کنند و هر سال در آستانه این عید بزرگ بازار دام حرارت بالایی به خود می گیرد.

امسال هم با وجود شیوع کرونا و وضعیت بحرانی منطقه، باز هم مردم سیستان و بلوچستان وارد میادین عرضه دام شدند تا با خریداری دام این سنت را به جا آورند، فارغ از این که رعایت پروتکل های بهداشتی در این شرایط الزامی است و به طور قطع متولیان امر بهداشت نظارت های جدی را خواهند داشت، آنچه همچون هر سال در این روزها ضرورت پیدا می کند، نظارت بر نحوه قیمت گذاری هاست.

چراکه در این بازار علاوه بر این که تنوع دامی بسیاری به چشم می خورد، تنوع قیمت نیز خود نمایی می کند و این مهم سبب شده است تا خرید دام با قیمتی مناسب و منطقی در این روزها به یکی از دغدغه های مردم تبدیل شود.

مشاهدات و بررسی های خبرنگار ما حاکی از آن است که با وجود اعلام نرخ مصوب برای فروش دام عید قربان، در برخی مکان ها به ازای هر کیلوگرم 30 هزار تومان بیشتر از مردم دریافت می شود که به خودی خود نشان دهنده نبود نظارت جدی برا این بازار و عدم برخورد جدی با سودجویان است.

هر کیلوگرم دام زنده 90 هزار تومان!

سارانی، یکی از شهروندان زاهدانی که در یکی از مکان های عرضه دام در زیباشهر برای خرید آمده است؛ در این باره به خبرنگار ما گفت: هر سال وعده هایی برای ارزانی دام به مردم داده شد، بنابراین مردم به این امید که شاید امسال بتوانند این رسم دیرینه را ادا کنند، وارد بازار شده اند، اما با گذری این بازار قیمت هایی اعلام می شود که خریدار را از حضورش آن هم در شرایط بحرانی این روزها پشیمان می کند. 

وی ادامه داد: بهتر است برای عرضه دام به قیمت مناسب و یکسان تدابیر بهتری اتخاذ و متناسب با شرایط اقتصادی هر منطقه نسبت به قیمت گذاری اقدام شود.

این شهروند اذعان کرد: اما نه تنها این مهم رعایت نمی شود بلکه با تفاوت چشمگیر قیمت ها متفاوت هستیم، به گونه ای که دام کیلویی در برخی مراکز 60 و در بعضی مکان ها 90 هزار تومان عرضه می شود که به نظر می رسد مسئولان امر به موضوع نظارت بی توجه هستند.

تفاوت چشمگیر قیمت ها

شهرکی، یکی دیگر از شهروندان هم بیان کرد: قیمت دام سال به سال گران تر می شود و در آستانه عید قربان افزایش چشمگیری پیدا می کند و از آنجایی که بسیاری از مردم استان خود را مقید به قربانی کردن می دانند، بالا بودن قیمت ها به مشکل جدی برای آن‌ها تبدیل شده است.

وی افزود: متاسفانه در حالی که باید گوسفند به صورت کیلویی به فروش برسد، در زاهدان کلی عرضه می شود و قیمت ها بسیار متفاوت و گران است، به گونه ای یک گوسفند سبک که در نهایت شاید فقط ۱۵ کیلوگرم گوشت داشته باشد در یک غرفه سه میلیون و در مکانی دیگر ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان بالاتر به فروش می رسد.

نرخ مصوب 60 هزار تومان

محمد قاسمی، معاون بازرسی و حمایت از مصرف کنندگان سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان در این باره به خبرنگار ما گفت: با توجه به محدودیت های کرونا قرار شد با نظارت فرمانداری و تدابیر امنیتی جهت عرضه دام اقدام شود تا تجمعی صورت نگیرد.

 وی ادامه داد: با توجه به شرایط موجود، امسال جلسه تنظیم بازار دام جهت نرخ گذاری برگزار نشده اما طبق اعلام اتحادیه دامداران هر کیلوگرم دارم به قیمت ۵۷ تا ۶۰ هزار تومان باید عرضه شود.

این مقام مسئول بیان کرد: در حالی که در همه نقاط کشور دام به صورت زنده باسکول عرضه می شود اما در سیستان و بلوچستان با توجه به فرهنگ موجود به صورت توافقی به فروش می رسد که هر سال با این موضوع مشکل داشتیم.

عرضه دام به صورت زنده باسکول

وی تصریح کرد: تاکید ما بر عرضه دام به صورت زنده باسکول در مکان های مشخص عرضه شود، بنابراین ۲ جایگاه در کمربندی زاهدان _ کرمان به این منظور تعیین شده است که فروش دام به صورت ۱۰۰ درصد زنده باسکول است‌.

قاسمی با اشاره به حضور ماموران بهداشت و علوم پزشکی در خصوص عرضه بهداشتی دام در میادین عرضه، اضافه کرد: بازرسان سازمان صمت نیز جهت نظارت بر قیمت ها از امروز فعالیت خود را در اماکن عرضه دام آغاز کرده اند تا این کالا با نرخ مصوب به فروش برسد که در صورت بی توجهی به طور قطع با متخلفان برخورد می شود.

انتهای پیام/ 
https://www.asrehamoon.ir/vdcb5wb8grhb58p.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما