تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۰۹:۵۶
عبدالسلام بزرگزاده شاعر، نویسنده و پژوهشگر بومی سیستان و بلوچستان گفت: لازم است افرادی که خداوند نعمت ثروت حلال را به آن ها امانت داده به فرمان الهی که توسط بزرگان دینی ابلاغ شده است لبیک بگویند و برای کمک مومنانه پای کار بیایند.
کمک مومنانه؛ رزمایشی که فراتر از مرز و مذهب است/ وقتی مردم برای دستگیری از همنوع  لبیک می گویند
به گزارش عصرهامون، رزمایش کمک مومنانه که پس از نیمه شعبان و با تاسی از بیانات مقام معظم رهبری برای کمک به نیازمندان شکل گرفت همچنان ادامه دارد. بسیاری از مردم ولایتمدار سیستان و بلوچستان هم پای کار آمدند و برای دستگیری از نیازمندان هر آن چه در توان داشتند انجام دادند.

در دهه امامت و ولایت هم کمک مومنانه با الگو گیری از راه و منش حضرت علی (ع) همچنان ادامه دارد و صحنه های زیبایی از این اقدام جهادی ثبت شده است که فرهنگ اصیل ایرانی را در کنار الگوگیری از اهل بیت علیهم السلام به رخ جهانیان می کشد.

در این میان چهره های فرهنگی،شاعران و نویسندگان سیستان و بلوچستان هم سهم خود را با قلم خود ادا می کنند و فرهنگ سازی در این جبهه عشق و ایثار را برعهده دارند تا واژه کمک مومنانه و اقدامات جهادی پیرامون آن به عنوان خاطره ای زیبا در روزهایی جهان با کرونا درگیر است در جمهوری اسلامی ایران در ذهن ها به یادگار بماند.
 
کمک مومنانه لبیک به پیام الهی است

عبدالسلام بزرگزاده شاعر، نویسنده و پژوهشگر بومی سیستان و بلوچستان در این رابطه به خبرنگار ما گفت: از همان ابتدای دین توسعه و گسترش اسلام از طریق کمک های یاران پیامبر صورت گرفت که نمونه آن هم حضرت خدیجه (س) است و اسلام با همین شیوه، روش و کار نیک گسترش یافت.

وی بیان کرد: تاکید بزرگان دینی اسلام و رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران به عنوان بزرگ دینی در جهان و رهبر سیاسی یک کشور تاثیر بسیار خوبی در گسترش این اقدام خداپسندانه داشت، همچنان که صحبت های امام خمینی (ره) هم در ابتدای انقلاب برای تشکیل کمیته امداد، بنیاد شهید و امور ایثارگران به این امر اختصاص دارد و با شیوه ها و ادبیات های مختلف به آن پرداخته شده است.

این پژوهشگر ادامه داد: امروز موقعیت جمهوری اسلامی ایران شبیه به زمان پیامبر اعظم (ص) که پیروان دین مبین اسلام در شعب ابیطالب در تحریم های اقتصادی به سر می بردند.

بزرگزاده تصریح کرد: به فرمایش رهبر معظم انقلاب مشکلات معیشتی ایران همگی اقتصادی نیست و بخش عظیمی از آن امنیتی و سیاسی است و هدف مشخصی هم دارد که برای نارضایتی مردم و سرنگونی نظام انجام می شود، در حالی که این نظام از مستضعفان جهان حمایت می کند.

وی ادامه داد: حال که مشکلات اقتصادی زیاد شده و مردم به ویژه افراد کم درآمد و آسیب پذیر در تنگنا هستند، دولت محدودیت هایی دارد و بر اساس درآمدهای نفتی و حکومتی خود اقدام می کند، زیرا نگهداری یک کشور در جهان قلدرانه استکبار هزینه های زیادی دارد، در این شرایط تنها راه نجات همراهی مردم و توانمندان است.

این شاعر بومی سیستان و بلوچستان گفت: مردم مومن همیشه در کنار بزرگان دینی خود بودند و از ابتدای انقلاب با جان و مال خود از نظام جمهوری اسلامی دفاع کردند. امروز هم افرادی که از نظر اقتصادی سرآمد هستند و ثروت حلالی دارند می توانند به کمک نظام بیایند.

بزرگزاده افزود: امروز نیاز نظام جمهوری اسلامی مانند هشت سال دفاع مقدس جانی نیست، بلکه ابعاد اقتصادی دارد و اکثر مردم ایران هم در شرایطی قرار گرفتند که امکان حمایت برای آن ها وجود ندارد چون در تنگنا هستند.

وی اضافه کرد: بنابراین لازم است افرادی که خداوند نعمت ثروت حلال را به آن ها امانت داده به این فرمان الهی که توسط بزرگان دینی ابلاغ شده است لبیک بگویند و این کار لبیک به یک پیام الهی است که در همه ادیان به ویژه اسلام بسیار به آن تاکید شده و تاثیر بسیاری را هم خواهد داشت.

ضرورت فرهنگ سازی گسترده برای کمک به نیازمندان

نویسنده استان ادامه داد: اعتقاد دارم در این 40 سال به موضوعات مهم مانند خیراندیشی و تشویق خیران به کار فرهنگی و فرهنگ سازی اقدام چندانی صورت نگرفته، این انتقاد به خود من هم که در این فرهنگ سازی سهیم هستم وارد است و افرادی که با قلم، زبان، شعر و نیز عمل باید در این زمینه فرهنگ سازی می کردند.

بزرگزاده افزود: در ابتدای شیوع کرونا در سیستان و بلوچستان افراد زیادی بودند که برای کمک به همنوعان خود پای کار آمدند از جمله "ناصر کهرازهی" که در همان ابتدا مستاجران مغازه ها، غرفه ها و خانه های خود را از پرداخت اجاره معاف کرد، این اقدام فقط کمک اقتصادی نبود که الگوسازی به شمار می رفت و سبب شد افراد دیگر در استان هم این کار را انجام دهند و فرهنگ سازی شد و با کار خیر خود فرهنگی ایجاد کرد و دیگران هم تشویق شدند.

شاعر، نویسنده و پژوهشگر بومی سیستان و بلوچستان بیان کرد: اگر شاعر، نویسنده و متنفذ فرهنگی توانایی اقتصادی ندارد می تواند با قلم خود کمک مومنانه را ترویج دهد و امروزه رسانه هایی همچون این پایگاه خبری در گسترش این فرهنگ خیر در جامعه بسیار تاثیرگذار هستند.

بزرگزاده گفت: کمک مومنانه در ذات کمک انسانی است و افرادی که در انسانیت دارند خیر هم هستند و خیران عموما به نژادها، رنگ ها، مذهب و قومیت نگاه نمی کنند و نگرش آن ها بشر دوستانه و انسان دوستانه است.

وی ادامه داد: بنابراین کمک مومنانه به همه مذهب ها و ادیان اختصاص دارد و خیران به دین و آیین افراد نیازمند توجهی ندارند و بر اساس انسانیت کمک می کند و کار خیر فراتر از مرزها و قومیت ها و فرهنگ ها است، اما در اسلام و میان مسلمانان بیشتر تاکید شده است.

انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcci4qsx2bqii8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما