تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۵ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۰۹:۴۸
شماری از کارشناسان مذهبی با اشاره به ویژگی کرم و بخشش امام علی نقی (ع) گفتند: مردم در روزهای کرونایی از طهارت و کرم اهل بیت و مواسات امام هادی (ع) الگو بگیرند.
امام هادی(ع)؛ مظهر کرم و بخشش/ مردم در روزهای کرونایی از مواسات "باب الحرم" الگو بگیرند
حجت الاسلام و المسلمین علیرضا اصغری حسامیه، کارشناس مسائل مذهبی با تبریک میلاد با سعادت امام هادی (ع) در گفت و گو با عصرهامون بیان کرد: امام هادی (ع) از حیث شخصیت خانوادگی از خاندان وحی و امامت و رسالت هستند، پدر ایشان حضرت جوادالائمه (ع) و مادر بزرگوارشان از خانم‌های مومنه و معروف به پاکدامنی و طهارت بود.
 
وی ادامه داد: امام هادی (ع) در سال ۲۱۲ هجری قمری در یکی از روستاهای اطراف مدینه متولد شد که یکی از ولادت های با برکت در عالم خلقت، ولادت حجت خدا و این امام معصوم (ع) است، در سنین کم و در هشت سالگی به امامت رسید، ولی دوره امامت امام هادی بسیار طولانی و قریب ۳۴ سال است که آثار این دوره فقط برای جهان تشیع نبوده، همه مسلمانان و حتی غیرمسلمانان از کلام، وجود و رهنمودهای ایشان استفاده کردند.
 
این کارشناس با اشاره شخصیت اجتماعی امام هادی (ع) گفت: با توجه به جایگاهی که امام رضا (ع) پیدا کردند، به خاطر ولایت عهدی فرزندش جوادالائمه که داماد خلیفه عباسی بود، امام هادی (ع) نوه ولیعهد حکومت عباسی و به نحوی از منسوبین و اقرباء و فامیل های حکومت محسوب می شود و یک جایگاه اجتماعی سیاسی بسیار مورد توجهی داشت که خود همین جایگاه باعث شده بود که آن حضرت کانون توجه باشند و همه اقدامات ایشان در عرصه اجتماعی و سیاسی بسیار مورد توجه بود.
 
وی گفت: از حیث علمی خاندان پیامبر (ص) معدن علم و حکمت بودند، لذا توجه به آثار علمی امام هادی (ع) یکی از موضوعاتی است که آثار خود را در جامعه آن زمان نشان می‌داد، توجه به آثار علمی آن حضرت آنجایی مهم تر می شود که فرقه های مختلفی قصد دارند برای خودشان بازاری پیدا کنند، ولی امام دهم با بیان معارف حق با همه فرقه های باطل مقابله می کند.

لزوم توجه به زیارت غدیریه
 
اصغری حسامیه با بیان این که یکی از نکاتی که درباره امام هادی (ع) باید مورد توجه قرار بگیرد، آثار بسیار مهم و قابل توجهی است که از ایشان باقی مانده است که زیارت جامعه کبیره از جمله این آثار ارزشمند محسوب می شود، افزود: یکی دیگر از آثاری که از امام هادی (ع) به ما رسیده، زیارت غدیریه است که با توجه به اینکه ولادت امام هادی (ع) در ۱۵ ذی الحجه و عید غدیر در 18 این ماه است، می طلبد به متن زیارت غدیریه بیشتر توجه کنیم.
 
وی اضافه کرد: این زیارت در اهمیت موضوع ولایت و بخشی از آن درباره اوصاف امیرالمومنین و ویژگی های حضرت علی (ع) است، بسیاری از فضائلی که ما از امیرالمومنین (ع) شنیدیم از جمله خوابیدن به جای پیامبر (ص) در بستر ایشان، و حدیث منزلت و فضایل دیگر در متن زیارت غدیریه آمده است.
 
این کارشناس مذهبی تصریح کرد: یکی دیگر از ابعاد شخصیتی امام هادی (ع) موضوع پرورش انسان های متدین، عالم، متعهد و نیک بود، مانند عبدالعظیم حسنی، وی کسی است که در علم، تقوا، کمالات معنوی و فضائل اخلاقی، شجاعت، سخاوت، رافت، دلسوزی، رساندن معارف دینی به مردم، یا دعوت و دفاع از حق، در عرصه سیاسی، معرفی اهل بیت و ائمه معصوم (ع) شخصیت کم نظیری بود.
 
وی با بیان این که عبدالعظیم چنان جایگاه والایی در نزد اهل بیت دارد که زیارت قبر وی را با زیارت امام حسین (ع)، برابر شمرده اند، ادامه داد: تربیت شاگرد و چنین مردانی از اقدام های مهم امام هادی (ع) بود.
 
اصغری حسامیه با توصیه به مردم و به ویژه جوانان بر اساس ویژگی های شخصیت حضرت امام هادی (ع) گفت: با توجه به اینکه ایشان در سنین کم به امامت رسیدند، موضوعاتی که می فرمایند و مطالبی که در زندگی ایشان نهفته، برای قشر جوان بیشتر قابل درک است.

وی با تاکید بر این که توجه به معنویات، ارزش‌های اخلاقی و قیامت یکی از نکاتی است که امام هادی (ع) حتی در اشعاری مورد توجه قرار می‌دهد، اذعان کرد: امام هادی علیه السلام تاکید ویژه ای در رشد علمی افراد دارد که خوب است این نکته را جوانان مدنظر قرار دهند، توجه به رشد علمی مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز بوده و است.

به گفته این کارشناس، درباره اهل بیت عصمت و طهارت به چند موضوع باید توجه کنیم، آن ها سعی می کردند گرفتار و بیمار نشوند، آسیب نبیند که توجه به این مهم در روزهای کرونایی بیشتر تاکید می شود.
 
وی اضافه کرد: درباره بذل، بخشش و مواسات در جامعه دینی سفارش می شود که گرفتاران را مقدم بر خودتان بدانید، خداوند در قرآن درباره حضرت علی (ع) و حضرت زهرا (س) که اجداد امام هادی (ع) هستند و امام دهم هم مانند آن هاست، درباره این ویژگی های آن دو حضرت اشاره فرمودند.

اصغری حسامیه تاکید کرد: در کشورهای غیر اسلامی می‌بینیم که همه مردم فقط به فکر خودشان هستند، اما در دنیای اسلامی که فرهنگ اهل بیت و امام هادی (ع) الگو قرار گرفته است، مومنان دیگران را بر خود مقدم می دانند.
 
امام هادی (ع)؛ الگوی ساده زیستی و مناعت طبع
 
حجت الاسلام و المسلمین حاتم بامری، یکی دیگر از کارشناسان مسائل مذهبی نیز در خصوص سبک زندگی اسلامی در سیره امام هادی (ع)، در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: ساده زیستی، مناعت طبع و بزرگی و عظمت در سایه عبادت از مواردی هست که در سیره امام هادی (ع) توصیه هایی به آن شده است.
 
 
وی افزود:  امام هادی (ع) با این که در علم و فضیلت بی‌نظیر بود، داشتن بهترین وسایل زندگی را مقتضی شأن و منزلت نمی‌دانست و با زندگی در خانه محقر ناراحت نمی‌شد، و حتی بی‌احترامی‌های صاحبان قدرت او را در این دیدگاه الهی متزلزل نمی‌کرد.
 
این کارشناس مسائل مذهبی با اشاره به این که امروزه میل به زندگی اشرافی و مسابقه در زرق و برق زندگی بسیاری از افراد را به بردگی شیطان و شیطان صفتان گرفته است، افزود: امام هادی (ع) با این که می‌توانست با زور گویانی مانند متوکل همدست شده و زندگی مرفهی برای خود تشکیل دهد و از قدرت و نفوذ ظاهری برخوردار باشد، ولی مناعت طبع و آزاد منشی او مانع از پیوست او به این زورگویان شده و هیچ گونه درخواست دنیایی از آنان نداشت، همه خواسته‌های خود را با روزی‌ده بی‌همتا، در میان می‌گذاشتند.
 
حجت الاسلام و المسلمین بامری خاطر نشان کرد: امام هادی (علیه‌السلام) با این که نه لشکری داشت، نه ادوات جنگی در اختیار داشت و از نظر زندگی دنیایی بسیار ساده و زاهدانه می‌زیستند، دارای اُبهت و عظمت خاصی بودند به طوری که دشمنان تا دندان مسلح آن روز از حضورش ترس داشتند و با داشتن نیرو و ثروت و حکومت، از دیدن حضرت لرزه بر اندامشان می‌افتاد، این نشان از عظمت و بزرگی حضرت در سایه عبادت و بندگی خداوند سبحان و دوری از تجملات و زرق و برق دنیایی است.
 
انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcjooevvuqe88z.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما