تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۵ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۳:۵۵
روتک خاش 124 کیلومتر مرز مشترک با پاکستان دارد و راه اندازی بازارچه مرزی در این منطقه می تواند شکوفایی اقتصادی را برای مردم به ارمغان بیاورد، اما به دلیل نداشتن راه دسترسی این ظرفیت سال های متمادی مغفول مانده است.
ساماندهی بازارچه استراتژیک روتک خاش در انتظار راه دسترسی/ وقتی پروژه اقتصاد مقاومتی جنوب شرق کشور 13 سال معطل جاده است
 به گزارش عصرهامون، در خبری که 14 مرداد ماه جاری در این پایگاه خبری منتشر شده بود، اسماعیل حسین زهی، نماینده مردم خاش، میرجاوه، تفتان در مجلس شورای اسلامی به خبرنگار ما بیان کرد: بازارچه مرزی روتک سالیان متمادی غیرفعال بوده و هیچ کالایی مبادله نمی شود، چون زیر ساخت های لازم برای بهره برداری از ظرفیت روتک و انجام مبادلات مرزی آماده نیست.

وی ادامه داد: یکی از زیرساخت ها جاده است، این بازارچه با میرجاوه و زاهدان فاصله طولانی دارد و به خاش نزدیک است و117 کیلومتر فاصله دارد، اما چون راه دسترسی ندارد بازارچه غیرفعال است، بابک دین پرست، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای وزارت کشور و استاندار سیستان و بلوچستان هم هفتم مرداد ماه جاری از این بازارچه مرزی بازدید داشتند و از نزدیک ظرفیت بالای تجاری این منطقه مرزی در راستای رونق اقتصادی و صادراتی این منطقه را بررسی کردند.

وی گفت: امیدواریم راه هم تامین اعتبار شود و می توان تا هنگامی که راه ساخته می شود، مبادلات مرزی را آغاز کرد و مردم حمل و نقل کالای خود را به عهده می گیرند.

خبرنگار ما در پیگیری این خبر و بررسی آخرین وضعیت بازارچه روتک و راه دسترسی به آن، با مدیر بازارچه های مرزی سیستان و بلوچستان و فرماندار خاش گفت و گو کرد.

راه اندازی بازارچه در گرو اتمام جاده دسترسی

مبین علی میر، مدیر بازارچه های مرزی سیستان و بلوچستان در این خصوص به خبرنگار ما گفت: بازارچه مرزی روتک در حال حاضر غیرفعال است و باید بعد از پسابندر که اقدامات لازم جهت راه اندازی آن در حال انجام است آغاز به کار کند.

وی بیان کرد: به دلیل نبود جاده دسترسی، کسی که حمل و نقل بار دارد باید از میرجاوه یا جالق عبور کند و سپس به روتک برود، مشکل از نبود راه مناسب است، اگر جاده دسترسی در حال احداث خاش به روتک به اتمام برسد بلافاصله این بازارچه هم فعال می شود.

به گفته این مقام مسئول، در حال حاضر که جاده دسترسی آماده نیست، راننده ای حاضر نیست اقدامات ثبت بار خود را در میرجاوه یا جالق انجام دهد و سپس مبادلات خود را از طریق روتک به ثمر برساند.

مدیر بازارچه های مرزی سیستان و بلوچستان اظهار کرد: اگر احداث جاده دسترسی خاش به اتمام برسد بلافاصله بازارچه فعال می شود، اکنون به دنبال تامین زیرساخت های آن منطقه هستیم تا ساختمان های لازم را در منطقه مستقر کنیم.

وی ادامه داد: راه و شهرسازی در حال فعالیت برای احداث این جاده است و فعلا بازارچه روتک فعال نیست که جزو بازارچه های اولویت دار ما است و باید به زودی فعال شود.

میر اظهار کرد: ساکنان دو طرف مرز جمعیت زیادی هستند و راه اندازی روتک به دلیل ظرفیت ویژه ای که منطقه دارد می تواند آن را جزو بازارچه های فعال استان قرار دهد.

مدیر بازارچه های مرزی سیستان و بلوچستان گفت: تنها مشکل در حال حاضر راه است و در صورتی که جاده خاش به روتک راه اندازی شود یکی از خاص ترین بازارچه های استان خواهد بود و در مدتی که راه در حال احداث است کار محوطه سازی، استقرار ساختمان ها را انجام می دهیم تا به بهره برداری برسد.

میر بیان کرد: کشور مقابل، پاکستان با راه اندازی این بازارچه مشکلی ندارد و قبلا هم خودش برای ایجاد بازارچه در این منطقه پیشنهاد داده است، روتک می تواند شهرستان خاش را از نعمت مرز و بازارچه بهره مند کند.

وی گفت: بازارچه های مرزی کمک خوبی برای اقتصاد است و 75 درصد تجارت استان از طریق این بازارچه ها انجام می شود، این جاده می تواند مسیر دسترسی را نسبت به میرجاوه و جالق کوتاه تر کند.

9 درصد پیشرفت فیزیکی راه دسترسی در 13 سال

صاحب گل صالحی، فرماندار خاش هم در این خصوص به خبرنگار ما گفت: راه روتک سال 86 آغاز شد و اکنون 9 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و 13 میلیارد تومان برای آن هزینه شده است.

وی با اشاره به توپوگرافی منطقه و صعب العبور و کوهستانی بودن این محور بیان کرد: طول پروژه 120 کیلومتر است که تقریبا 60 کیلومتر آن صعب العبور است و نیاز به کار دارد.

به گفته این مقام مسئول، در این سال ها به دلیل عدم تخصیص ها و نقدینگی کافی پروژه اگرچه متوقف نشده و پیمانکار تا حدودی مشغول به کار بود، اما به دلیل عدم تخصیص اعتبار لازم به نوعی راکد محسوب می شد.

وی بیان کرد: سال گذشته در سفر محمدباقر نوبخت معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور یکی از مطالبات ما این راه بود.

فرماندار خاش  گفت: از طریق منطقه مرزی روتک 124 کیلومتر مرز مشترک با پاکستان داریم و مطالبه مردم ما از معاون رئیس جمهور برای برون رفت از این مشکلات و جهش اقتصادی و ایجاد فضای کسب و کار اتمام پروژه راه بود.

صالحی بیان کرد: از نظر اقتصادی منطقه خوبی است، معاون رئیس جمهور قول داد تا پایان دولت ارزیابی انجام شود که اگر این پروژه در پایان دولت به اتمام برسد اعتبار می دهد.

صالحی ادامه داد: کارشناسان از این منطقه بازدید کردند و در آخرین خبر و اطلاعاتی که ما داریم اعتبار این پروژه به تلفیق اعلام شده و امید است این پروژه از طریق رئیس سازمان برنامه و بودجه تامین اعتبار شود.

وی بیان کرد: روتک جزو پروژه های اقتصاد مقاومتی در استان است و بر این موضوع تمرکز کردیم که اگر راه روتک درست شود منطقه ما از نظر اقتصادی بهره مند می شود و پس از آن هم مجوز بازارچه مرزی را دولت خواهد داد که پیگیر راه اندازی بازارچه هم در روتک هستیم.

فرماندار خاش گفت: اما اگر راه نباشد قطعا بازارچه مرزی امکان پذیر نیست و یک رویا خواهد بود، امیدواریم در سفر کمیسیون عمران و معاون وزیر به خاش بتوانیم برای این راه اعتبار جذب کنیم.

انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdceov8znjh8wwi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما