تاریخ انتشار :جمعه ۱۷ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۰۸:۴۲
مسعود فیروزکوهی، کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: وقتی سیستم ایمنی بدن به یک غذا واکنش نشان دهد، آنتی بادی هایی علیه آن ترشح و پس از مصرف غذای آلرژی زا، هیستامین تولید می شود که علائمی مثل کهیر، جوش های پوستی و... را به دنبال دارد.
حساسیت به مواد افزودنی و نگهدارنده های غذایی عامل بروز کهیر است
به گزارش عصرهامون، بسیاری از افراد در مراحل مختلفی از زندگی خصوصاً در هوای گرم تابستان حداقل یک بار، به بیماری کهیر مبتلا می‌شوند.

این بیماری به شکل واکنش هایی مانند قرمزی، التهاب روی پوست به صورت موضعی بروز و می تواند منتشر شود.

در همین راستا یکی از شهروندان با بیان اینکه سه سال پیش به دنبال مصرف آنتی بیوتیک دچار آلرژی شدید پوستی (کهیر) و تنفسی شده است، گفت: پس از آن یک هفته در بیمارستان بستری و بعد از درمان دیگر مشکلی نداشتم تا اینکه این هفته بدون مصرف هیچ مواد آلرژی زایی روی دو دستم از مچ تا بالای آرنج و قسمت هایی از صورتم ( پیشانی و تا حدودی دور چشم)  با خارش شدید دانه های یکدست و برجسته  (کهیری) زد. نگران هستم مبادا کرونا باشد البته هیچ علائم دیگری ندارم.

شهروند دیگری هم با ارسال پیامی به خبرنگار ما راهکارهای لازم برای درمان بیماری کهیر از دیدگان کارشناسان تغذیه را خواستار شد و افزود: حدود 8 ماه پیش بر اثر نیش یه پشه بدنم دچار کهیر زیادی شد که با استفاده از قرص و تزریق آمپول ضد حساسیت خوب شدم ولی از آن موقع به بعد هراز چند گاهیدچار کهیر می شوم حتی چشم و لب هایم ورم می کند که نمی دانم علت چیست.

کهیر چرا و چگونه

در همین راستا طی تماسی که خبرنگار ما با مسعود فیروزکوهی، کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان داشت، وی با بیان اینکه کهیر یک اختلال حساسیتی که مشخصه آن وجود نواحی برآمده روی پوست، همراه با خارش و قرمزی و برافروختگی است، گفت: این اختلال می تواند در هر جایی از پوست انسان از جمله پوست سر، لب ها، کف دست و پاها دیده شود.

وی ادامه داد: وقتی سیستم ایمنی بدن به یک غذا واکنش نشان دهد، آنتی بادی هایی علیه آن ترشح و پس از مصرف غذای آلرژی زا، هیستامین تولید می شود که علائمی مثل کهیر، جوش های پوستی، تورم زبان یا گلو، مشکل تنفسی، استفراغ یا اسهال، درد شکم و گاهی کاهش فشار خون، از دست دادن هوشیاری و حتی مرگ را به دنبال دارد.

این کارشناس تغذیه با اشاره به اینکه افزودنی های غذایی خاص یا مواد نگهدارنده یکی از علل بروز حساسیت و کهیر به شمار می روند، افزود: ژله های آماده موجود در بازار، بدلیل وجود رنگ مصنوعی و افزودنی ها، در کودکان می توانند باعث حساسیت و کهیر شوند، همچنین برخی افراد به لاتکس ( نوعی پلاستیک) حساسیت دارند و درصورت استفاده، دچار خارش های شدید و کهیر می شوند.
 
کهیر شایع است اما مسری نه

وی با بیان اینکه کهیر شایع است اما مسری نیست، خاطر نشان کرد: این حساسیت معمولا بین چند ساعت تا چند روز ادامه می یابد اما ممکن است حتی ماهها طول بکشد حتی ممکن است از یک نقطه پوست ناپدید و در جایی دیگر ظاهر شود.

فیروزکوهی تصریح کرد: کهیر به دلایل مختلفی شامل گزش و نیش حشرات یا غذا که رایج ترین آن شیر، تخم مرغ، بادام زمینی، مغزهای درختی (مثل بادام، گردو)، سویا، گندم، ماهی و...بروز داده می شود.

وی افزود: براساس بررسی ها و در راستای درمان این بیماری افراد مبتلا باید یک لیوان آب سیب همراه با یک قاشق خاکشیر قبل از غذاها میل کنند، همچنین مصرف چای نعنا، بابونه و سنبل الطیب می تواند برای بهبودی موثر باشد.
 
راهکارهای درمانی

این کارشناس تغذیه تصریح کرد: فرد بیمار می تواند به صورت ناشتا یک استکان مخلوط 50 درصد عرق کاسنی به اضافه 50 درصد عرق شاه تره که یک قاشق غذا خوری خاکشیر به آن اضافه کرده  و بنوشد، همچنین ماء الشعیر خانگی برای درمان کهیر موصر بوده به این شکل که چند پیمانه جو را در دیگی بریزید، 14 برابر آن آب بریزید، بگذارید تا بجوشد تا وقتی که جو پخته شده و شکافته شود،شعله را خاموش کرده و پس از سرد شدن ، صاف کنید، از ماده صاف شده روزی یک لیوان خورده شود.

وی گفت: شربت آب زرشک و آبلیموی تازه، مالیدن آلوئه ورای له شده یا ژل برگ این گیاه بر روی موضع، ماليدن خاكشیرآسیاب شده مخلوط شده با روغن گل سرخ روی نواحی مبتلا به کهیر، استفاده از دمنوش گزنه به اضافه کمی عسل یا آبلیمو، استفاده از ۲تا ۳ لیوان در روز چای سبز ( خاصیت آنتی هیستامین دارد) از مواردی است ‌ که در درمان کهیر موثر است.

فیروزکوهی خاطرنشان کرد: مصرف غذاهای غنی از ویتامین C و E  و روی( Zn  )، خوردن یک لیوان بلغور جو به اضافه ۳قاشق مربا خوری نشاسته ذرت مخلوط کرده و روی موضع بمالید و پس از نیم ساعت بشویید، مرهم مخلوط شامل یک قاشق مربا خوری روغن زیتون یا نباتی به اضافه چند قطره عصاره دانه گریپ فروت را تهیه و روی موضع بمالید  تا باعث تسکین درد و بهبودی شود و در یک لیوان آب جوش یک قاشق غذا خوری بلغور جو بریزید و بگذارید تا نیم ساعت بحال  خود مانده و دم بکشد، صاف کرده و با پنبه روی موضع بمالید تا کهیر درمان شود.

وی افزود: برای درمان کهیر می توان به چند قاشق روغن نارگیل، کمی زردچوبه اضافه و مخلوط و روزی سه نوبت هر نوبت ۵دقیقه روی موضع بمالید، سوپ جو، عدسی (در عدسی یک قاشق سرکه طبیعی اضافه کنید)، مخلوط یک قاشق سرکه سیب به اضافه یک قاشق آب با استفاده از پنبه روی موضع مالیده شود و زمانی که دو ساعت ماند، شسته و  بشوئید این کار دو روز انجام شود.

این کارشناس تغذیه ادامه داد: برای درمان کهیر قطع مصرف تمام مواد غذایی و غیر غذایی که به آن حساسیت و آلرژی دارید و عدم پوشیدن لباس هایی که موضع کهیر را تحریک می کند باید به عنوان یک اولویت پیگیری شود.

 فیروزکوهی در پایان با تاکید بر اینکه آلودگی میکروبی یا شیمیایی در مواد غذایی عامل بروز مسمومیت ، بثورات پوستی و  کهیر است،گفت: مواد غذایی سالم استفاده و از محیط ها و موادی که باعث آلرژی می شود مثل باغ و باغچه حاوی گلها ، حیوانات خانگی و ...دوری کنید .
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcjtoeviuqe8tz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما