تاریخ انتشار :شنبه ۱ شهريور ۱۳۹۹ ساعت ۰۰:۰۰
با اتکا به قابلیت ویژه کشاورزی در دلگان سیستان و بلوچستان و اختصاص هزار هکتار به کشت پنبه می توان مواد اولیه یکی از بزرگترین و قدیمی ترین صنایع جنوب شرق را تامین کرد و از این حیث واردات آن کاهش می یابد.
دلگان قطب تولید پنبه برای کاهش واردات می شود/ صنایع بافندگی سیستان و بلوچستان در مسیر رونق
به گزارش عصرهامون، کشاورزی پتانسیل ویژه ای در سیستان و بلوچستان محسوب می شود، ظرفیتی که می تواند در تولید صنایع دیگر جهش ایجاد کند.

با استفاده از محصولات کشاورزی می توان چرخ صنایع استان را به حرکت درآورد و با تامین مواد اولیه زمینه را برای جهش تولید و کاهش هزینه ها و سودآوری بیشتر فراهم کرد، به علاوه استفاده از این ظرفیت می تواند راه را برای اشتغالزایی جوانان هموار کند.

در این میان صنایع بافت بلوچ که از گذشته های دور در ایرانشهر فعال است بخش اعظمی از مواد اولیه مورد نیاز خود را که پنبه است از پاکستان وارد می کند، با اتکا به کشاورزی منطقه این ظرفیت وجود دارد که پنبه مورد نیاز این کارخانه در داخل استان تولید شود و هزینه ها کاهش یابد و از واردات آن از دیگر کشورها بی نیاز شویم.

کشاورزی پتانسیل ویژه برای اشتغالزایی

عبدالناصر درخشان نماینده مردم ایرانشهر، سرباز، دلگان، فنوج، لاشار، بنت، آشار و آهوران در مجلس شورای اسلامی این خصوص گفت: یکی از پتانسیل های بالقوه و مهم حوزه انتخابیه کشاورزی است که می‌توان از آن به عنوان یک فرصت طلایی برای رشد و شکوفایی اقتصاد و اشتغال جوانان استفاده کرد.

وی بیان کرد: در دیدار با مرتضی بختیاری رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) کشور برای استفاده از ظرفیت های بالقوه کشاورزی ایرانشهر، هزار هکتار از اراضی مجتمع کشت و صنعت کمیته امداد امام ( ره) در جلگه چاه هاشم به کاشت پنبه برای کمک به چرخه تولید شرکت گسترش صنایع بلوچ اختصاص یافت.

به گفته این نماینده، با هماهنگی انجام شده در مرحله اول ۵۰۰ هکتار از اراضی مجتمع مذکور زیر کشت پنبه خواهد رفت.

واردات پنبه از پاکستان کاهش می یابد

مجتبی شجاعی، فرماندار دلگان هم در این باره به خبرنگار ما گفت: با کمک نماینده ایرانشهر و همکاری استاندار اقدام مشترکی برای ایجاد حلقه و یا زنجیره تولید بین ایرانشهر و دلگان ایجاد می کنیم.

وی ادامه داد: این اقدام برای حمایت از بافت بلوچ و تولید در منطقه صورت می گیرد، با پیگیری نماینده حوزه، 500 هکتار از مجتمع کشت و صنعت پنج هزار هکتاری جلگه چاه هاشم دلگان در مرحله اول به کشت پنبه اختصاص می یابد.

به گفته این مقام مسئول، این مجتمع بزرگترین مجتمع کشت و صنعت استان است و هزار هکتار آن را نخیلات شامل می شود و بزرگترین سایت نخیلات کشور است که مربوط به هلدینگ کمیته امداد امام خمینی در تهران می شود.

فرماندار دلگان تصریح کرد: سال گذشته به صورت آزمایشی کشت پنبه در قطعه کوچکی از این مجتمع انجام شد که نتیجه خوبی داشت.

به گفته این مقام مسئول، پنبه مورد نیاز برای کارخانه بافت بلوچ از کشورهایی مانند پاکستان وارد می شود که اگر این مساحت زمین به کشت پنبه در استان اختصاص یابد، زنجیره تولید کارخانه بافت بلوچ کامل می شود.

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcc14qsi2bqio8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها