تاریخ انتشار :چهارشنبه ۵ شهريور ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۱۹
در حوزه دریاچه هامون دو نقطه برای مرگ ماهیان دارای شرایط بحرانی است و به دلی وسعت تالاب امکان وقوع این اتفاقات وجود دارد، اما بسیج مردمی می تواند در کاهش این موضوع کمک کند.
شناسایی 2 نقطه بحرانی در دریاچه بزرگ جنوب شرق/ گروه های مردمی برای صید آبزیان بسیج شدند
به گزارش عصرهامون، در گزارش هایی که در این پایگاه خبری با عناوین تکرار تراژدی غم بار مرگ ماهی ها در تالاب هامون در چهارم تیرماه امسال و جزئیات تراژدی خشکی هامون و مرگ ماهی ها / کارخانه ها و استخرها مقصد ساکنان تالاب در دوم شهریورماه امسال منتشر شد، مرگ ماهیان تالاب هامون و انتشار عکس هایی در این خصوص مورد بررسی قرار گرفت.

خبرنگار ما، در پیگیری این گزارش شرایط فعلی تالاب هامون و اقدامات انجام شده آن را مورد بررسی قرار داده است.   

شیلات متولی مرگ ماهیان است

وحید پورمردان، مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان در این خصوص به خبرنگار ما گفت: مرگ ماهی ها در تالاب هامون روند هرساله هست و اکثر این ماهی ها قابلیت خوردن ندارند و تحت عنوان هرز ماهیان هستند و جهت فروش با کارخانه های پودر ماهی استفاده دارند.

به گفته این مقام مسئول، البته متولی مرگ ماهیان اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان (آب های داخلی) بوده که میبایست در این خصوص برنامه داشته باشند ماهم چندین نامه در این زمینه ارسال و پیش بینی کردیم که البته کارهای خوبی هم انجام دادند.  ولی لازم است که توضیح فنی و بیشتری برای مردم بدهند.

بسیج گروه های مردمی برای نجات ماهیان

عیسی میرانی شاهرودی، مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان (آب های داخلی) در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون بیان کرد: خشک شدن آب تالاب هامون یکی از معضل هایی است که با آن روبرو هستیم، در حوضه هامون پوزک یا چونگ سرخ مردم مشغول جمع آوری ماهی ها هستند.

وی ادامه داد: یکی از اتفاقاتی که در سال های اخیر رخ داد بسیج مردم منطقه برای جمع آوری ماهی های دارای صرفه اقتصادی است، با توجه به وسعت دریاچه امکان خشک شده آب در قسمت های مختلف وجود داد و برخی از نقاط از دسترس خارج می شود.

به گفته این مقام مسئول، اگرچه دوست نداریم که اتفاقی برای ماهی ها بیفتد اما ممکن است این رویداد رخ دهد، اما برای کاهش این اتفاق مردم و جوامع زیادی هم پای کار هستند و از این موضوع نفع هم می‌برند.

مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان (آب های داخلی) اظهار کرد: بنابراین صیادان، تعاونی‌ها و حتی اتحادیه تعاونی های منطقه سیستان را بسیج کردیم و تعاونی های صیادی در این زمینه فعالیت می کنند.

میرانی شاهرودی تصریح کرد: برخی از گودال ها ماهی ها گرفتار شدند که با کمک مردم جمع آوری و به استخرها منتقل شده است، حتی هرزماهیانی که قابلیت پرورش ندارند مردم جمع آوری می کنند و پس از خشک شدن برای تولید پودر ماهی به کارخانه های خارج از استان می‌رود.

وی افزود: همه ماهی ها ارزش اقتصادی دارند، برخی برای پرورش و برخی هم برای تولید پودرماهی مورد استفاده قرار می گیرند، اگرچه ماهیان غیر پرورشی که در واقع آفت هستند در استخرها در انتقال بیماری ها نقش دارند به عنوان ماهی هرز خشک و به کارخانجات پودر ماهی ارسال می شود.

به گفته این مقام مسئول، از زمانی که آب کم می شود صید ماهی به صورت زنده و انتقال آن به استخرهای پرورش ماهی در دستور کار قرار می گیرد.

وی با انتقاد از انتشار عکس های مربوط به ماه های گذشته مرگ ماهیان در تالاب هامون اظهار کرد: به جای حل معضل، خود مشکل دیگری را اضافه می کنیم، در صورتی که مردم با گرفتار شدن ماهی ها در حوضچه های آبی کوچک مواجه می شوند آن را به ما گزارش دهند تا بتوانیم برای نجات آنها و انتقال به استخرها اقدام کنیم.

مرگ ماهیان در تالاب وسیع هامون اجتاب ناپذیر است

به گفته این مقام مسئول، تالاب هامون ۵۷۰ هزار هکتار وسعت دارد که به دلیل سطح وسیع امکان بروز اتفاقاتی نظیر این موضوع وجود دارد و نیازمند همکاری همگانی مردم است، اگرچه اداره کل شیلات دستگاه متولی در این زمینه است اما نمی‌تواند به طور کامل این موضوع را پوشش دهد چون دریاچه بسیار وسیع است.

مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان (آب های داخلی) بیان کرد: مردم عادی در صورتی که برای جمع آوری ماهیان اقدام کنند می توانند از این موضوع منتفع شوند، از قبل به تعاونی های صیادی و اتحادیه مذکور اطلاع رسانی شده است تا در دریاچه نسبت به جمع‌آوری گسترده ماهی اقدام شود.

مدیریت دو نقطه بحرانی کنونی در تالاب

به گفته این مقام مسئول، دو نقطه ای که در حوزه دریاچه هامون شرایط بحرانی دارد که یکی هامون پوزک و منطقه چونگ سرخ و دیگری هامون هیرمند و منطقه چونگ محمدصفر است که میزان آب آن کاهش یافته و مردم هم ساماندهی شدند تا برای جمع آوری ماهیان اقدام شود.

وی اظهار کرد: نقطه دیگر در نزدیکی کوه خواجه است و خوشبختانه در بستر تالاب هامون تا این لحظه تلفات ماهی نداشتیم چون گروه های محلی را پای کار آورده ایم و آن ها اجازه اینکه تلفات اتفاق بیفتد نمی دهند، چون صید می کنند و به بازار مصرف می فرستند.

مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان (آب های داخلی) تصریح کرد: کل تلفاتی که در رودخانه اتفاق افتاده به خاطر کمبود آب بوده و قطعا هرز ماهی بوده که جمع و خشک شده و به کارخانه‌های پودر ماهی خارج از استان ارسال می شود.

حداقل درآمد تالاب برای هر صیاد 100 هزار تومان

میرانی شاهرودی گفت: هامون صابوری به لحاظ آبی شرایط خوبی دارد و مردم مشغول صید و صیادی هستند و امیدواریم که آب هم بماند تا منبع درآمد وجود داشته باشد، زیرا انتشار اخبار کذب می تواند کتابی از ناامیدی مردم شود.

وی بیان کرد: تالاب هامون به صورت فصلی است و کم کم خشک می شود، اما اگر مردم برای جمع آوری ماهیان گرفتار در حوزه تالاب اقدام کنند می توانند حداقل روزی ۱۰۰ هزار تومان از صید ماهی در دریاچه درآمد داشته باشند و دریاچه فرصت خوبی برای مردم است.

انتهای پیام/
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcgzy9qnak9xx4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما