کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

تناقض‌های کرونائی؛

تراژدی غم انگیز صف های طولانی گاز در زاهدان/ وقتی بار بی تدبیری مسئولان بر دوش مردم سنگینی می کند

5 شهريور 1399 ساعت 12:00

مردم کلان شهر زاهدان در حالی این روزها به دلیل کوتاهی مسئولان، رنج صف‌های چند ساعته سیلندر گاز را متحمل می شوند که همچنان کرونا در کمین است و خبری هم از موج سرما نیست.


به گزارش عصرهامون، مردم سیستان و بلوچستان که سال هاست در سایه بی تدبیری مسئولان امر برای تامین امکانات اولیه شان سختی بسیاری را متحمل می شوند و زمستان هر سال به دلیل بی بهره بودن از گاز شهری رنج صف های طولانی گاز را به جان می خرند، در روزهای گرم امسال هم در حال تجربه این معضل بزرگ هستند.
 
آری، این روزها سیلندر گاز در زاهدان کیمیا  شده است، اما نه دست دلالان بلکه در شرکت های مجری، چراکه به راحتی و البته با پرداخت پول درشت، می توان گاز را از آزاد فروش ها خرید، اما صف گاز در مجاری اصلی طولانی است و خیلی ها هم با دست خالی برمی گردند و در نهایت به اجبار باید پول زیادی را به آزاد فروش ها بدهند تا اجاق خانه شان خاموش نشود.
 
این در حالی است که کرونا در گوشه گوشه جهان جولان می دهد و متولیان بر رعایت پروتکل های بهداشتی تاکید می کنند، اما مگر می شود در صف های طولانی و غم انگیز گاز که در سایه اهمال کاری مسئولان امر به وجود آمده است، از گزند کرونا در امان ماند؟!
 
گرمای تابستان و صف های طولانی
 
یکی از شهروندان زاهدانی در این باره گفت: روز گذشته باز هم شاهد صف های طولانی گاز در زاهدان بودیم، همه مردم در آفتاب سوزان این روزها وقتشان را تلف می کنند تا شاید بتوانند یک کپسول تهیه کنند.
 
وی ادامه داد: مسئولان استانی گویا خواب هستند، بهتر است از این خواب خرگوشی بیدار شوند و لحظاتی در جمع مردم بیایند و ببینند می توانند گرمای سوزان این روزها و معطلی های بی فایده را تحمل کنند.
 
این شهروند اضافه کرد: انتظار می رود مسئولان ارشد استانی به ویژه استاندار سیستان و بلوچستان برای رفع این معضل چاره ای بیندیشند و به داد مردم برسند.
 
کرونا؛ در کمین مردم
 
محمد گرگ، یکی دیگر از شهروندان زاهدانی هم در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: در حالی که مسئولان اذعان می کنند، مردم به دلیل شیوع کرونا پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند، اما در صف های شلوغ گاز چگونه می توان فاصله را رعایت کرد؟ آن هم در شرایطی که وقتی یک خودرو می آید فقط به تعدادی از مردم گاز می رسد و خیلی ها دست هالی به خانه شان باز می گردند.

وی ادامه داد: روز گذشته بعد از تحمل چند ساعته صف گاز و گرمای هوا به اجبار مجبور شدم که کپسول مورد نیازمان را از آزاد فروش ها آن هم با قیمت 50 هزار تومان تهیه کنم، در حالی که نرخ دولتی آن هشت هزار تومان اعلام شده، از سویی مشکل این است که وقتی گاز نیست، آزاد فروش ها چگونه آن را تامین می کنند؟
 
نبود مخزن استراتژیک گاز؛ مشکل تاریخی زاهدان
 
ابوذر مهدی نخعی، فرماندار زاهدان نیز با اشاره به مشکل سیلندر گاز در این کلان شهر بیان کرد: مردم گلایه مند هستند که چرا در حالی که فصل تابستان است، مشکل کمبود گاز رخ داده، باید گفت که گاز مورد نیاز سیستان و بلوچستان از 2 پالایشگاه بندرعباس و اصفهان تامین می شود.
 
وی تصریح کرد: پالایشگاه اصفهان عمده بارش را برای شرکت پرسی و ایران به صورت ریلی می آورد که کافی است طوفانی رخ دهد و مسیر مسدود شود، قطار 24 ساعت با تاخیر می رسد و جبران این مدت زمان، 48 ساعت می شود و از سویی با عطش تقاضا مواجه می شویم.
 
این مقام مسئول اضافه کرد: گاز از پالایشگاه بندرعباس نیز به صورت زمینی منتقل می شود و گاهی مشکلاتی به دلیل چرخه حمل و نقل به وجود می آید که این اتفاق ها از اراده ما خارج است.
 
وی اذعان کرد: متاسفانه یکی از مشکلات تاریخی زاهدان این است که مخزن استراتژیک گاز ندارد که بتوان میزان زیادی از این منبع را در آن نگهداری کرد تا هر زمانی که مشکلی پیش می آید از آن بهره برد، شرکت های توزیع گاز این شهر خصوصی است و فقط برای نگهداری یک یا 2 روز آن ظرفیت دارد.
 
نخعی گفت: گاهی تولید پالایشگاه به دلایلی کم می شود و سهمیه کمتری به استان ها اختصاص می دهد که در زاهدان نمود بیشتری پیدا می کند، چراکه هنوز شبکه مشترکین کامل نیست و مردم همچنان کپسول استفاده می کنند، البته خطوط اصلی گاز این کلانشهر به پیشرفت 90 درصدی رسیده است اما افزایش مشترکین به میزان تقاضای مردم بستگی دارد.

افزایش تمایل مردم به گاز LPG
 
وی اضافه کرد: مشکل دیگری که از سال گذشته به وجود آمد، این بود که به دلیل افزایش نرخ بنزین تقاضای مردم برای سوخت خوودروهایشان به سمت گاز LPG سوق پیدا کرد که میزان پیمایش آن از بنزین و CNG بیشتر و ارزان تر است، این موضوع سبب شد که تقاضای کاذبی توسط شهروندان ایجاد شود که بالای 30 درصد نیاز این شهر به همین منظور است.
 
فرماندار زاهدان افزود: در حالی که 37 درصد مردم این شهر در یک سال گذشته مشترک گاز شهری شدند و سهمیه گاز زاهدان نیز 35 درصد افزایش یافت، اما باز هم شاهد این مشکلات هستیم، چراکه تقاضای کاذب زیاد شده است.
 
نخعی افزود: اخیرا هم مشکلاتی در چرخه حمل و نقل به وجود آمد و تعدادی از واگن ها در مسیر یزد دچار مشکل شد و گاز دیر رسید، موضوع دیگری هم وجود دارد که شرکت های گاز بابت آن متحمل جریمه سنگینی شدند.
 
وی تصریح کرد: هزینه کرایه ماشینی که بخواهد صادرات گاز را به سمت پاکستان انجام دهد، از مبدا تا مرز میرجاوه نسبت به خودرویی که همزمان با آن گاز مورد نیاز شرکت موزع را تامین می کند، چند برابر بیشتر است و بخش خصوصی دنبال صرفه بیشتری است، بنابراین بیشتر خودروها به حمل گاز به سمت مرز تمایل دارند که با توجه به این موضوع شرکت های متولی جریمه شدند.
 
این مقام مسئول با تاکید بر این که ها موظف هستند با تامین کشنده برای تامین گاز مورد نیاز مردم اقدام کنند، افزود: علاوه بر افزایش نیاز مردم، برخی شرکت ها هم خوب کار نمی کردند که مجبور شدیم جرایم سنگینی برایشان در نظر بگیریم.
 
سیستان و بلوچستان؛ تنها استانی که گاز ندارد
 

در همین راستا، ماندانا زنگنه، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: در زمینه گاز مشکلات زیادی وجود دارد که در یک سال نمی توان برطرف کرد، با توجه به افزایش قیمت بنزین در سال گذشته بسیاری به سمت استفاده از گاز مایع برای سوخت خودروهایشان روی آوردند که باعث افزایش استقبال از آن شد، به همین منظور رفع مشکل به صورت جدی در دستور کار قرار گرفته است.
 
وی با بیان این که سیستان و بلوچستان تنها استانی است که گاز ندارد، گاز مایع با ناوگان ریلی به این استان منتقل می شود که رساندن میزان گازی که استفاده می کنیم سخت است، اذعان کرد: مشکلات روزهای اخیر به افزایش قابل توجه قیمت حمل و نقل بود، اما مشکل رفع کردیم.
 
انتهای پیام/
 
 


کد مطلب: 129213

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/report/129213/تراژدی-غم-انگیز-صف-های-طولانی-گاز-زاهدان-وقتی-بار-بی-تدبیری-مسئولان-دوش-مردم-سنگینی-می-کند

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir