تاریخ انتشار :پنجشنبه ۶ شهريور ۱۳۹۹ ساعت ۰۸:۰۰
قطعی دامنه‌دار آب در جنوب شرق کشور زندگی مردم را با مشکل مواجه کرده و این معضل مهم به ویژه برای مرکزنشینان پهناورترین استان ایران به بحران تبدیل جدی شده و مردم این منطقه هم از بی‌آبی رنج می‌برند و هم وعدهای بی سرانجام امانشان را بریده است.
تدبیر روحانی هم کام تشنه پهناورترین استان کشور را سیراب نکرد/زاهدانی ها غرق در سیلاب وعده ها
به گزارش عصرهامون، تیرماه امسال بود که مدیرعامل شرکت آبفای سیستان و بلوچستان وعده رفع مشکل قطعی آب زاهدان را تا نیمه مرداد ماه داد و اعلام کرد که این مهم با افتتاح فاز چهارم آب شیرین کن این کلانشهر با ظرفیت ۱۵ هزار متر مکعب در شبانه روز محقق می شود.
 
این در حالی است که نه تنها مرداد ماه به پایان رسید بلکه یک هفته از شروع آخرین ماه تابستان هم گذشت، اما خبری از عملی شدن این وعده و فروکش کردن عطش مردم این منطقه نیست و همچنان نا امید از تدبیرها با این معضل دست و پنجه نرم می کنند.
 
مشکلی جدی که تابستان هر سال خودنمایی می کند، اما امسال با شیوع کرونا و از سویی کاهش سفرها بحرانی تر شده است، اما گویا این معضل فقط شنیده و راه حل ها برای رفع آن در سیلاب وعده ها خلاصه می شود.
 
همه تلاش های اخیر مسئولان امر نیز معطوف می شود به بهره برداری از تعدادی چاه و افزایش قطره چکانی ظرفیت تولید آب آن هم در کلان شهری که روز به روز در حال توسعه است.
 
موضوعی که از ابتدای شروع این بحران از طریق این پایگاه خبری به صورت مستمر پیگیری و گزارش های زیادی از مشکلات مردم و وعده های مسئولان منتشر شد و تا حصول نتیجه نیز تداوم خواهد داشت.
 
تجهیزات آبشرین کن؛ در گیر و دار مشکلات گمرکی
 
 و اما 23 مرداد ماه بود که در پی پیگیری های خبرنگار ما علیرضا قاسمی، مدیرعامل آبفای سیستان و بلوچستان در خبری ضمن پوزش از شهروندان زاهدان، از تأخیر پیش آمده در راه اندازی فاز چهارم آب شیرین کن زاهدان، گفت: متأسفانه بروز مشکلاتی در واردات تجهیزات آب شیرین کن زاهدان، بهره برداری از این پروژه را با اخلال روبه رو کرد.
 
وی ادامه داد: این شرکت با پیگیری ها و همکاری استاندار و نمایندگان مردم زاهدان در مجلس مشکل ترخیص تجهیزات آب شیرین کن زاهدان را از گمرک مرتفع کرده و بخشی از تجهیزات کارخانه آب شیرین کن، به زاهدان منتقل شده است که با تلاش پرسنل شرکت آب و فاضلاب استان در کمترین زمان ممکن، وارد مدار بهره برداری قرار می گیرد.
 
قاسمی با بیان این که شهر زاهدان با کمبود 550 لیتر آب در ثانیه مواجه است، افزود: با بهره برداری از چاه های جدید و راه اندازی فاز جدید آب شیرین کن زاهدان، حدود نیمی از این کمبود شدید، جبران می شود و مشکلات موجود، کاهش چشمگیری خواهد داشت.
 
وعدهایی که به قوت خود باقی است
 
اما باز هم صحبت های این مقام مسئول در حد وعده باقی ماند و آخرین خبر این شرکت برای رفع این معضل خلاصه می شود به افتتاح خطوط جمع‌آوری انتقال آب از چاه‌های شمال زاهدان به سایت آب شیرین کن که روز گذشته به مناسبت هفته دولت انجام شد و گویا قرار است به واسطه آن دبی آب شهر زاهدان 170 لیتر برثانیه افزایش یابد و جمعیتی بالغ بر 20 هزار نفر از این طرح، بهره مند و مشکل کم آبی بخشی از مشترکین شهر زاهدان رفع شود.
 
بی بهره از آب از طلوع خورشید تا پاسی از شب
 

و اما مردم همچنان گلایه مند از وضعیت موجود، از طریق این رسانه خواستار رفع مشکل هستند، در همین خصوص مهناز براهویی یکی از شهروندان زاهدانی که ساکن خیابان خوارزمی است، به خبرنگار ما گفت: متاسفانه هر روز از صبح زود تا پاسی از شب شاهد قطعی آب در این منطقه هستیم، معضلی که شروع آن از اردیبهشت ماه بود و هر روز بحرانی تر می شود.
 
وی ادامه داد: طی چند روز گذشته با وجود گرمای طاقت فرسای هوا، آب همچنان قطع بود، گویا باید این روزهایمان را با باد پنکه سپری کنیم، اما جدای از سخت بودن تحمل گرما، آنچه شرایط را سخت تر کرده شرایط کرونایی و نداشتن امکان لازم برای شست و شو و ضدعفونی دست و خریدها است.
 
این شهروند اضافه کرد: متاسفانه مردم به دلیل نبود آب نمی توانند آن گونه که باید پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند و خریدهایشان را با خیال راحت به داخل منزل ببرند، اما سوال این است که چه کسی پاسخگوی بیماری و رنج مردم خواهد بود؟!
 
مسئولان بی خیال
 
مهران کیخا، یکی از ساکنان خیابان بدر زاهدان هم به خبرنگار ما گفت: گویا قرار نیست امسال هم معضل بی آبی در این کلانشهر پایان یابد، انگار مسئولان خودشان در نعمت به سر می برند که بی خیال از این موضوع می گذرند و دلشان به حال مردم نمی سوزد.
 
وی ادامه داد: این معضل فقط مربوط به امسال نیست، سال های سال است که مردم مرکزنشین با کمبود امکانات اولیه دست و پنجه نرم می کنند و گویا خبری از تدبیر مسئولان امر برای پایان دادن به این مشکل جدی نیست، چراکه هر سال بحرانی تر می شود.
 
عدم دسترسی به منابع پایدار
 
ابوذر مهدی نخعی، فرماندار زاهدان نیز در این باره گفت: اصلی ترین مشکل آب سیستان و بلوچستان و به تبع آن زاهدان این است که به منابع پایدار دسترسی نداریم، به لحاظ آب وابسته هستیم و غالب این شهر از محل دیگری تغذیه می شود.
 
وی ادامه داد: در فصل سرما که کولر استفاده نمی شود و استحمام کمتر است، قریب به 700 لیتر  بر ثانیه کمبود تولید آب داریم، گاهی با بیان این مهم اشتباه کارشناسی در ذهن افراد ایجاد می شود مبنی بر این که بارندگی های زیادی صورت گرفته و منابع آبی تغذیه شده است، اما بحث ما در تامین آب این منبع نیست.
 
این مقام مسئول تصریح کرد: موضوع این است که شبکه توزیع آب در زاهدان 700 کیلومتر بر ثانیه کمبود در تولید و توزیع دارد، اگر به اقیانوس ها هم وصل شویم وقتی شبکه ناقص است، مشکل رفع نمی شود.
 
330 هزار میهمان ناخوانده در زاهدان
 
وی تصریح کرد: در فصل گرما 330 هزار میهمان ناخوانده به جمعیت این شهر اضافه می شود، چراکه راندمان مصرف هر کولر آبی که در منازل استفاده می شود، به اندازه سه نفر است و 110 هزار کولر آبی روشن فعال در زاهدان وجود دارد. 
 
نخعی با بیان این که این مشکلات تا سنوات قبل بود، افزود: امسال مشکل جدیدتری به زاهدان اضافه شد و به دلیل شیوع کرونا مصرف آب توسط مردم نسبت به سال گذشته 25 درصد افزایش یافت.
 
وی اضافه کرد: آب شیرین کنی با ظرفیت 15 هزار مترمکعب در زاهدان به بهره برداری رسید اما اثر معنا دار آن را ندیدیم، چراکه 25 درصد افزایش مصرف داشتیم.
 
ضرورت های اجتناب ناپذیر
 
فرماندار زاهدان اذعان کرد: برای رفع این مشکل بهره برداری از خط 2 انتقال آب از زابل به زاهدان ضرورتی اجتناب تاپذیر است، اما ضرورت اصلی ما به نتیجه رسیدن پروژه انتقال آب از دریای عمان به عنوان منبع پایدار است.
 
وی عنوان کرد: روزانه 40 میلیون متر مکعب در کشورهای حاشیه خلیج فارس از دریا برداشت و شیرین می شود و علاوه بر شرب، برای مصارف کشوری نیز مورد استفاده قرار می گیرد، بنابراین با توجه به موقعیت جغرافیایی و استراتژیک چابهار و دسترسی به آب های آزاد، راه اندازی این طرح ضروری بوده که البته دولت پیگیر موضوع است.
 
نخعی تاکید کرد: اتفاقی که امسال شاهد آن هستیم و شهروندان زیادی دچار رنج شدند و باید از آن ها عذرخواهی کرد به دلیل نبود منابع پایدار و از سویی افزایش میزان استفاده مردم است.

انتهای پیام/ 
https://www.asrehamoon.ir/vdcexo8z7jh8wwi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما