تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۰ شهريور ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۲۵
پنج روز تا آغاز سال تحصیلی و بازگشایی مدارس فرصت باقی مانده و همچنان بسیاری از خانواده ها نگران هستند که سناریوهای بازگشایی مدارس به چه صورت است مبادا فرزندانشان در محیط آموزشی به ویروس کرونا مبتلا شوند.
خانواده ها در دوراهی؛ ادامه یا ترک تحصیل/ سناریوهای آموزش ‏و پرورش برای بازگشایی مدارس چیست؟
به گزارش عصرهامون، در حالی پنج روز تا نواخته شدن زنگ آغاز سال تحصیلی جدید فرصت باقی مانده که امسال شور و شوق چندانی برای حضور در مدارس بین دانش آموزان و والدین به علت شیوع بیماری کرونا دیده نمی شود.
 
نگرانی از روند وضعیت آموزشی و سلامت دانش آموزان دو دغدغه این روزهای والدین است، از یک سو تعطیلی ناگهانی مدارس از اسفندماه سال گذشته و تغییر ناگهانی شیوه آموزش از حضوری به غیرحضوری و فعالیت در شبکه های پیام رسان و از سوی دیگر دل نگرانی از ابتلای فرزندان به این بیماری منحوس که درمان قطعی برای آن پیدا نشده و... همه دست در دست هم داد تا خانواده ها سال تحصیلی جدید را با چاشنی ترس از کووید 19 آغاز کنند.
 
اگر چه دغدغه خانواده ها همه ساله انتخاب مدرسه، ثبت نام کتاب، لباس فرم دانش آموزان، سرویس مدارس و ... بود که امسال کرونا از تمامی مشکلات پیشی گرفت و صدر نشین جدول دل نگرانی والدین شد.
 
از فراهم نبودن زیرساخت ها تا لطمه به یادگیری دانش آموزان
 
به گفته اربابی یکی از والدین دانش آموزان زاهدانی، فراهم نبودن زیرساخت های اینترنتی در اقصی نقاط استان، عدم دسترسی تمام دانش آموزان به تلفن همراه و حضور در گروه های کلاسی، عدم دسترسی به شبکه شاد مشکلات بارزی بود که در سال گذشته تمام خانواده ها به ویژه افرادی که دارای3-2 فرزند مدرسه ای بودند، با آن مواجه شدند که اگر این وضعیت امسال هم تداوم داشته باشد با این معضل مواجه خواهیم بود که دانش آموزان از لحاظ آموزشی، تربیتی و پرورشی که بخشی از آن در مدرسه شکل می گیرد، به شدت ضربه خواهند خورد.
 
وی ادامه داد: عدم دسترسی دانش آموزان به شبکه ها و سامانه های آموزشی ازیک سو، نحوه نظارت برای مقابله با ویروس کرونا در مدارس از سوی دیگر دو دغدغه مهم خانواده ها است و آنچه این دلهره و نگرانی را دو چندان می کند این مهم است که آموزش و پرورش چه تدابیری برای جلوگیری از این ویروس منحوس به داخل مدارس دارد؟ آیا دانش آموزانی که وارد کلاس درس می شوند از سلامتی برخوردار هستند؟ و یا ماسک و دستکش برای تعدادی ازدانش آموزان که توان تهیه این اقلام را ندارند مهیا خواهد بود؟
 
 
 
کندری، مادر یکی از دانش آموزان در ادامه بیان کرد: هرچه به زمان بازگشایی مدارس نزدیک می شویم دلهره ما بیشتر می شود، به این علت که چگونه در مدرسه تردد دانش آموزان کنترل می شود به ویژه در زنگ تفریح و مسیر رفت و آمد که اگر یک فرد مبتلا باشد می تواند تمام آن مدرسه از دانش آموز گرفته تا معلم و خدمه را درگیر این بیماری کند.

 وی گفت: رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری یکی از مهمترین موضوعاتی است که در پیشگیری از این بیماری موثر است، آیا آموزش و پرورش در طرح زوج و فرد این تدابیر را اندیشیده که سلامت فرزندان در این شرایط تهدید نمی شود و مواد ضدعفونی مورد نیاز در هر مدرسه تهیه شده یا مختص به مدارس خاص است؟ هم چنان که در مدارس حاشیه شهر مسائل بهداشتی به ندرت هم رعایت نمی شود واز چشم بازرسان در امان هستند و دیده نمی شوند.

از هزینه سرسام آور اینترنت تا عدم عودت شهریه چندماه تعطیلی مدارس به خانواده ها

شه بخش یکی دیگر از والدین با بیان اینکه هزینه اینترنت برای حضوردانش آموزان درکلاس مجازی سرسام آوراست، افزود: سال گذشته طبق مصوبات مقرر شد هزینه چندماه تعطیلی به والدین عودت داده شود که نشد، چه تضمینی وجود دارد امسال علیرغم واریز شهریه و شیوع ویروس کرونا که از مدت ها پیش احتمال افزایش آن در پاییز توسط دانشگاه های علوم پزشکی گوش زد شد، باز هم مدارس تعطیل نشود! در این صورت تکلیف شهریه های میلیونی که والدین پرداخت کرده اند چه می شود؟

به گفته وی، در چنین شرایطی بر سر دوراهی مانده ایم که آیا فرزندان خود را به مدرسه راهی کرده یا یکسال ترک تحصیل موقت کنند تا شرایط به حالت عادی برگردد.

سناریوهای آموزش و پرورش برای بازگشایی مدارس

داود گلی، رییس اداره اطلاع‌رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش سیستان وبلوچستان در گفت وگو با خبرنگار ما گفت: با توجه به دغدغه‌هایی که مجموعه آموزش و پرورش و خانواده‌ها برای مهر۹۹ دارند بر روی سناریوهای مختلفی کار و مقرر شد تا مدارس در سه حالت و دو وضعیت بازگشایی شوند.

 وی بیان کرد: با توجه به دل نگرانی خانواده ها و برگزاری جلسات و نشست های هم اندیشی مختلف با حضور مدیران و اوامر مدارس نگرانی برای حضور دانش آموزان بر سر کلاس درس وجود ندارد و مقرر شد زمان بازگشایی مدارس در سیستان وبلوچستان از همان ۱۵ شهریور باشد.

وی با اشاره به اینکه آمادگی کامل برای بازگشایی مدارس در سیستان وبلوچستان وجود دارد، افزود: تورهای نظارتی در اداره ‌کل تشکیل و بازرسان به مناطق مختلف اعزام شده‌اند تا آمادگی مدارس و تمدید مقررات را برای بازگشایی بررسی کنند.

گلی بیان کرد: سناریوی اول این است که اگر شرایط وضعیت قرمز بود کلاس ها به صورت کاملاً مجازی و مدارس تعطیل است، یعنی دانش‌آموز در مدرسه و کلاس حضور ندارد و از طریق فضای مجازی، شبکه شاد؛ کانال های ارتباطی و پیام رسان ها آموزش آنها ادامه پیدا می‌کند.
 

وی در تکمیل مطلب فوق تصریح کرد: شبکه تلویزیونی آموزش، شبکه چهار هم به نام مدرسه تلویزیونی ایران نام گذاری شده که از این ظرفیت نیز در شرایطی که بیماری کرونا در استان و منطقه ای قرمز باشد استفاده می شود.

رییس اداره اطلاع‌رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش استان ادامه داد: سناریوی دوم این است که در شرایطی با وضعیت زرد، مدارس به صورت نیمه حضوری فعال خواهد بود و دانش آموزان بر حسب تعداد و ظرفیت کلاس درس در روزهای زوج و فرد بر سر کلاس ها حاضر می شوندُ در این صورت مدیران مدارس ازسامانه شاد برای انجام فعالیت‌ها و تکالیف درسی نوآموزان یا دانش‌آموزان با نظارت و هدایت والدین و ارائه بازخورد توسط معلمان آن‌ها استفاده می کنند.

وی اذعان کرد: سناریوی سوم نیز برای آن مناطقی است که وضعیت آنان سفید و عادی بوده و دانش آموزان همه باید در مدارس حضور پیدا کنند به ویژه روستاها که وضعیت سفید و مشکل بحران کرونا وجود ندارد.

آمادگی کامل برای بازگشایی مدارس درسیستان وبلوچستان وجود دارد

این مقام مسئول خاطر نشان کرد: بازگشایی مدارس به این بستگی دارد که تا آن زمان موقعیت ما در مقابله با کرونا چطور باشد، این سه وضعیت پیش بینی آموزش و پرورش است که تا روز ۱۵ شهریور باز هم قابل بررسی خواهد بود، به این علت که هر چه به تاریخ موعود نزدیک‌تر شویم شرایط بازگشایی مدارس بهتر قابل سنجش است اما آن چیزی که آموزش و پرورش تدبیر کرده این است که همه مدارس استان بلا استثنا به عنوان مدارس سفید با این هدف و با این نگاه این آمادگی را دارند چرا که تفکیک مقدمات صورت گرفته و از لحاظ بهداشتی، ضدعفونی، گندزدایی و... برای دانش‌آموزان مشکلی پیش نخواهد آمد.

وی اذعان کرد: روزانه از طریق اوامر دخیل در مدرسه و حمایت‌های آموزش و پرورش و سایر دستگاه ها همچون مراکز بهداشتی، دانشگاه های علوم پزشکی، فرمانداری‌ها و بخشداری‌ها موارد بهداشتی و ... انجام خواهد شد.

گلی در خصوص حضور معلمان در کلاس درس گفت: بر اساس آن چیزی که وزارتخانه اعلام کرده چه دانش آموزان بر سرکلاس درس باشد و یا به علت بیماری کرونا در مدارس حضور نداشته باشند، معلمان و اوامر مدرسه به عنوان کارمند و شاغلان مجموعه باید در مدرسه حضور داشته باشند. اگر سفید باشد دانش آموز خواهند داشت، اگر زرد باشد یک روز در میان دانش آموز دارند و اگر قرمز هم باشد شورای مدرسه تصمیم می گیرد که همکاران در فضای مدرسه حضور داشته باشند یا به صورت مجازی کار خود را انجام و گزارش ارائه دهند که فرایند آموزش آنان چگونه صورت گرفته است.

وی بیان کرد: مدارس روزانه و در هر شیفت ضدعفونی می شوند و مواد ضدعفونی و اقلام بهداشتی (ماسک و دستکش و ...) در مدارس تهیه شده؛ اگر چه برای پیشگیری بیشتر از این بیماری نیاز به حمایت و همراهی والدین داریم تا وسایل شخصی را به فرزندان خود داده و آنها را با اصول و موارد بهداشتی آشنا کنند تا چالش و مشکلی برای شخص یا اشخاصی حادث نشود.
 
رییس اداره اطلاع‌رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش استان افزود: اولویت آموزش و پرورش در این شرایط صیانت از سلامت دانش آموزان و همکاران و آحاد جامعه و همچنین ایجاد اعتماد و آرامش برای خانواده ها است که نگرانی آنها برطرف شود، قطعا اگر جایی احساس خطر باشد تصمیمات تغییر پیدا خواهند کرد و به روش دیگری آموزش ها را ادامه می دهیم.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcjvhevmuqe8tz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما