تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۹ شهريور ۱۳۹۹ ساعت ۰۷:۵۴
افزایش چشمگیر مصرف مشروبات الکلی در مناطق مختلف کشور تأثیرات منفی و مخربی را در عرصه‌های خانوادگی جسمی، روحی و روانی افراد مصرف ‌کننده به همراه دارد.
وقتی جوانان و نوجوانان غرق در اغوای مشروبات الکلی می شوند / شرب خمر از مصادیق جرائم مبتنی بر مفاسد اخلاقی
به گزارش عصرهامون، مصرف نوشیدنی های الکلی بر مغز انسان و ضعیف کردن حافظه و اعصاب تاثیر می گذارد، در کنار آن می تواند سبب بروز سرطان های کبد، دهان، گلو شود و زخم های معده و اثنی عشر و سکته قلبی را سبب شود.

مصرف مشروبات الکلی در بسیاری از موارد سبب مرگ می شود و متاسفانه در سال های اخیر این موارد در کشور زیاد شده است و خبر مسمومیت و فوت هموطنان بر اثر شرب خمر در رسانه ها شنیده می شود.

 همچنین باید بیان داشت که بسیاری از تصادف های حادثه آفرین رانندگی که به از دست دادن جان تعداد زیادی از سرنشینان خودروها منجر می شود، بر اثر این نوشیدنی ها رخ می دهد.

در این میان نوجوانان و جوانان به دلیل اقتضای سنی خود و ماجراجویی گاهی به سراغ مصرف الکل می روند و با توجه به اینکه در اغلب موارد به صورت پنهانی این کار را انجام می دهند ممکن است دچار آسیب هایی شوند که لازم است برنامه ریزی ها و اقدامات گسترده ای برای کاهش میزان مصرف به ویژه در این قشر انجام شود.

سوءمصرف مشروبات الکلی، از مصادیق جرائم مبتنی بر مفاسد اخلاقی

غلامرضا باغ شیرین، سرپرست مدیریت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان سیستان و بلوچستان در این خصوص در گفت و گو با خبرنگار ما اظهار کرد: مصرف مشروبات الکلی در مناطق مختلف کشور و به تبع آن سیستان و بلوچستان افزایش داشته است.

به گفته این مقام مسئول، مصرف مشروبات الکلی، یکی از نابهنجاری هایی است که تأثیرات منفی و مخربی را در عرصه‌های خانوادگی جسمی، روحی و روانی افراد مصرف ‌کننده به همراه دارد.

وی بیان کرد: همه ‌ساله میلیون‌ها انسان در سراسر جهان به این دلیل جان خود را از دست می‌دهند یا بر اثر عوارض سوءمصرف الکل معلول می شوند.

به گفته این مقام مسئول، میان مصرف مشروبات الکلی و جرائم به وقوع پیوسته ارتباط مستقیم وجود دارد، سوءمصرف مشروبات الکلی یکی از مصادیق جرائم مبتنی بر مفاسد اخلاقی است که در زمره آسیب‌های اجتماعی اولویت‌دار و مدنظر مقام معظم رهبری محسوب می شود.

سرپرست مدیریت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان سیستان و بلوچستان اظهار کرد: تاکنون در برخی نشست‌های شورای اجتماعی کشور نیز طرح موضوع شده و دستورالعمل اجرایی مقابله با قاچاق، تولید و عرضه مشروبات الکلی با تعیین شرح وظایف برای چهارده نهاد متولی تدوین و بیش از شش سال است که به دستگاه‌های مرتبط ابلاغ شده است.

باغ شیرین گفت: با توجه به تأکیدات و منویات مقام معظم رهبری جهت مرتفع کردن این آسیب اجتماعی همه دستگاه‌های مسئول باید در این راستا تمام ظرفیت خود را به کار گیرند تا شاهد کاهش قاچاق و به تبع آن سوءمصرف مشروبات الکلی در سیستان و بلوچستان باشیم.

جذابیت استفاده از مشروبات در میان جوانان و نوجوانان

فریده نوری صادق کارشناس اداره مراقبت در برابر آسیب های اجتماعی اداره ‌کل آموزش‌ و پرورش سیستان و بلوچستان با توجه به تهدیدات جدی مصادیق سوءمصرف مشروبات الکلی در جامعه دانش‌آموزی در این رابطه به خبرنگار ما اظهار کرد: شاید این گونه به نظر برسد مشروبات الکلی با توجه به حرمت شرعی آن کمتر مورد استفاده قرار گیرد، اما به دلیل جذابیت‌های آن برای نسل نوجوان و جوان بویژه در مراسم جشن که معمولاً خارج از نظارت والدین است بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند.

وی بیان کرد: اداره‌ کل آموزش‌ و پرورش با توجه به کاهش سوءمصرف مشروبات الکلی و مطلع کردن جامعه هدف دانش‌آموزی که نسل جوان و نوجوان را در برمی‌گیرد اقداماتی از جمله به کارگیری کارشناسان آموزشی در جلسات اولیا و مربیان با هدف آگاه سازی و پیشگیری از آسیب های اجتماعی را مطمح نظر قرار داده است.

مرگ به واسطه سوءمصرف مشروبات الکلی

شهرزاد حداد کارشناس پیشگیری از اعتیاد معاونت بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان هم دراین خصوص به خبرنگار ما بیان کرد: جمعیت حدود پنج هزار نفری دانشجویان مشغول به تحصیل در این واحد دانشگاهی حضور دارند.

به گفته این مقام مسئول، در کشور علی‌رغم ممنوعیت مصرف مشروبات الکلی سالانه چندین میلیون انسان به واسطه سوءمصرف این ماده جان خود را از دست می‌دهند.

وی اظهار کرد: با توجه به تحقیقات، بیشترین میزان مصرف الکل در مردان به ویژه در سنین انتهایی نوجوانی روی می‌دهد، بنابراین مسئولان آموزشی و کانون‌های دانشگاهی می‌توانند با به ‌کارگیری از تمام ظرفیت خود برای برگزاری کارگاه‌های اطلاع‌رسانی آثار زیان‌بار سوء مصرف مشروبات الکلی بر جسم و روح در پیشگیری از مصرف و کاهش آمار سوء مصرف‌کنندگان مؤثر واقع شوند.

انتهای پیام/
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcaeon6u49nui1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما