کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

ضربه بی مهری به ورزش جنوب شرق؛

مبارزه نفس گیر ورزشکاران جوان ترین استان کشور با کمبودها پایانی ندارد/ کورسوی امید برای نوسازی پیرترین ورزشگاه سیستان و بلوچستان

22 شهريور 1399 ساعت 8:03

گویا بی مهری مسئولان امر و مبارزه نفس گیر ورزشکاران جوان ترین استان کشور با کمبود زیرساخت ها و امکانات پایانی ندارد، این را می توان در زخم های پیرترین ورزشگاه این منطقه به نظاره نشست.


به گزارش عصرهامون، سیستان و بلوچستان، استانی با تمدنی چندین هزار ساله و سرشار از قابلیت ها و ظرفیت های مختلف، به ویژه در حوزه ورزش استعدادهای زیادی را در خود پرورانده است، اما برخلاف این همه فرصت و استعداد، از نظر زیرساخت های ورزشی در قعر جدول قرار دارد.
 
با این وجود مجموعه ورزشی 17 شهریور که در واقع پیرترین ورزشگاه این استان پهناور و تنها امید بسیاری از جوانان برای فعالیت های ورزشی بود، این روزها حال خوشی ندارد، استادیومی که در طول عمر چندین ساله اش شاهد برگزاری رقابت های مختلف ورزشی بوده است و خیلی ها از آن خاطره هایی به یادگار دارند، اما دیگر آن مکان همیشگی برای خاطره بازی جوانان مشتاق به ورزش نیست.
 
ورزشگاهی که در هر قسمت آن برای رشته های مختلف ورزشی یک سالن ایجاد شده و هیئت های مختلف ورزشی را گرد هم جمع کرده بود، پس از گذشت سال ها به سمت نابودی پیش رفت، نابودی که می شد اولین نشانه های آن را در زمین چمن، سکوهای تماشاچیان و حتی دیواره های سالن های ورزشی دید.
 
تا این که پس از سال ها بی مهری به این مجموعه بزرگ و قدیمی که می توانست به پلاسکویی دیگر تبدیل شود، بهسازی آن در سال 96 در برنامه مسئولان امر قرار گرفت و از همان سال آغاز شد، اما بعد از گذشت قریب به چهار سال از شروع این طرح همچنان ورزشکاران چشم انتظار بهره مندی از آن هستند، تا مکانی استاندارد برای تمرین و مسابقه داشته باشند و از میادین رقابت های ملی و فراملی بازنمانند.

در همین راستا با تعدادی از ورزشکاران گفت و گویی انجام شده است، اما با هدف ممانعت از شناسایی این افراد، از انتشار اسامی اشخاص در متن معذوریم.
 
خانه امید بسیاری از ورزش دوستان
 
یکی از ورزشکاران زاهدانی در این باره به خبرنگار ما گفت: ورزشگاه 17 شهریور مدت هاست فرسوده شده و فقط تعداد محدودی از هیئت های ورزشی در 2 سالن آن تمرین می کنند و در واقع مکان اختصاصی برای فعالیت ندارند.
 
به گفته وی، متاسفانه شرایط زیرساخت های ورزشی در سیستان و بلوچستان که امکانات تفریحی کمتری برای پر کردن اوقات فراغت جوانان دارد، قابل قبول نیست، این ورزشگاه هم که در واقع خانه امید بسیاری از ورزش دوستان بود، همچنان در گیر و دار ساخت و ساز است و با این روندی که پیش می رود گویا قرار نیست به این زودی در اختیار مشتاقان به ورزش قرار بگیرد.

این ورزشکار اضافه کرد: قریب به پنج سال از آغاز عملیات بازسازی این ورزشگاه که در واقع قدمتی طولانی دارد، می گذرد اما نه تنها پیشرفت چندانی نداشته که به مامنی برای معتادان و مخروبه تبدیل شده است.
 
5 سال انتظار بی پایان برای بازسازی سالن ها
 
یکی دیگر از ورزشکاران نیز گفت: حدود پنج سال است که بخش هایی از ورزشگاه 17 شهریور زاهدان را تخریب کرده اند، از آن زمان به بعد از نظر امنیت شرایط خوبی نداشت تا این که طی روزهای اخیر دیوار چینی آن انجام شد و شرایط بهتری پیدا کرد و می توان با خیالی آسوده در گوشه هایی از آن به تمرین پرداخت.
 
وی ادامه داد: در گذشته بیشتر هیئت های ورزشی در این مجموعه ورزشی خانه ای برای تمرین و مسابقه داشتند، اما اکنون فقط 2 سالن در اختیار آن ها قرار دارد که به صورت مشترک استفاده می شود و تعدادی از هیئت ها هم در دیگر سالن های زاهدان تمرین می کنند.
 
این ورزشکار افزود: فقط اسکلت بندی سالن ها انجام شده و با وجود گذشته قریب به پنج سال از آغاز عملیات نوسازی آن، هنوز بهره برداری نرسیده و شرایط برای ورزشکاران بسیار سخت شده است، به گونه ای که کشتی گیران در سالن دوومیدانی دهکده المپیک تمرین می کنند و بانوان هم مجبور به کوچ از این ورزشگاه شدند.
 
وی گفت: سالن شهید حسین فهمیده مجموعه ورزشی 17 شهریور که شرایط بهتری دارد، در اختیار بخش خصوصی قرار گرفته است و در عمل هیچ هیئتی امکان بهره مندی از آن را ندارد.


نوسازی سالن های 70 ساله

 فرشید صالح زهی، رئیس گروه نظارت فنی و اماکن ورزشی اداره کل ورزش و جوانان سیستان و بلوچستان در این باره به خبرنگار ما گفت: از از روز اول بنا بر این بود که سالن های قدیمی این ورزشگاه که مربوط به 60 یا 70 سال قبل است و حالت انبار داشت و آن زمان ها با توجه به نیاز، تبدیل به سالن شده بود بازسازی و تعمیر شود.
 
وی ادامه داد: در همین راستا نقشه ها آماده شد و پروژه را به مناقصه گذاشتیم، اما پس از استارت کار متوجه شدیم که دیوارهای سالن ها بسیار فرسوده است و شرایط لازم را ندارد، به همین دلیل تصمیم گرفتیم برای تعمیر آن اقدام کنیم، اما سالن ها بسیار غیر استاندارد و استفاده از آن خیلی خطرناک بود، نگران این بودیم که پلاسکویی دیگر تبدیل نشود.

احیای سالن ها برای 6 رشته
 

این مقام مسئول تصریح کرد: در همین راستا با سازمان مدیریت و برنامه ریزی مشورت کردیم و برنامه این شد که این سالن ها را به جای تعمیر بازسازی کنیم، بنابراین نقشه ها برای 6 رشته ورزشی غیر توپی شامل وزنه برداری، تکواندو، تیراندازی و ... طراحی شد و ساخت خوابگاه هم در برنامه قرار گرفت.
 
وی با اشاره به دلایل تاخیر در تکمیل این پروژه، اضافه کرد: همزمان با این مجموعه ورزشی 130 پروژه دیگر در استان داریم که به موازات باید کار می شد که برخی قدیمی تر بوده و تعدادی هم در شورای برنامه ریزی مصوب شده، اعتبارات ما نیز از محل ارزش افزوده بود که باعث شد پروژه‌ها تکانی بخورد و ورزشگاه 17 شهریور هم بر اساس همین اعتبارات تا این مرحله پیش رفت.
 
صالح زهی گفت: از آنجایی که تعداد پروژه‌ها و وسعت و پراکندگی استان زیاد است، مجبور هستیم اعتبارات را به گونه ای تقسیم کنیم که به همه پروژه ها تخصیص یابد، به همین دلیل ممکن است پیشرفت ملموس نباشد، چراکه همه همزمان و به حالت یکنواخت و یک آهنگ پیش می رود.

توسعه پروژه هابا یک آهنگ
 
به گفته وی، اگر قرار است شهروند زاهدانی در سالن استاندارد بازی کند، شهروندان سیستانی هم که فاقد امکانات هستند، باید از چنین فضاهایی بهره‌مند شود، البته از آنجایی که امسال سال آخر دولت است، برنامه ریزی های صورت گرفته و آهنگ پروژه‌ها حفظ و طرح هایی که بالای 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، تکمیل شود که یکی از این پروژه ها مجموعه ورزشی 17 شهریور است.
 
 رئیس گروه نظارت فنی و اماکن ورزشی اداره کل ورزش و جوانان سیستان و بلوچستان ادامه داد: قرار شد فرمانداری نیز اعتباری به این پروژه اختصاص دهد که امیدواریم امسال بتوانیم یک فاز یا هر دو فاز آن را به اتمام برسانیم که البته تا پایان مرداد ماه در این رابطه تخصیصی به ما ابلاغ نشده بود تا برای مناقصه جدید و ادامه کار اقدام شود، قانون جدید می گوید تا زمانی که اعتبار نباشد نی توانیم تعهد ایجاد کنیم.
 
وی گفت: عملکرد ورزش و جوانان در تکمیل پروژه ها با توجه به اعتبارات تزریق شده و گستردگی طرح ها مثبت و شاید هم فراتر از انتظار بوده است، چراکه 21 شهرستان داریم و این امکانات باید بین همه توزیع شود، بالاخره مردم تمام نقاط انتظار دارند، بنابراین با توجه به اعتبارات مالی که داشتیم، توانستیم بین همه پروژه‌ها توازن ایجاد کنیم.

400 میلیارد تومان نیاز 130 پروژه نیمه تمام
 
صالح زهی اذعان کرد: برای تکمیل 130 پروژه ناتمام ورزشی استان 400 میلیارد تومان اعتبار نیاز است، اما وقتی هر سال به سال دیگر موکول می‌شود، مبلغ مورد نیاز افزایش می یابد، چراکه تورم روی پروژه ها تاثیر منفی می گذارد، با این حال به نسبتی که در سال ۹۸ مشکلات اقتصادی داشتیم بر اساس اولویت هایی که سازمان مدیریت و برنامه ریزی اعلام می‌کند، پیش می رویم.
 
وی با بیان این که امسال سیل و کرونا بر توزیع اعتبارات تاثیرگذار بوده است، ادامه داد: با این وجود در سال های قبل که شرایط مهیا تر بود، پیشرفت خوبی داشتیم الان هم عقب نیستیم و به مسئولان حق می دهیم، چراکه گرفتار مشکلات خاص استان هستند، اما اگر تزریق اعتبارات با این آهنگ باشد کار زمان بر می شود، مگر اینکه مثل امسال که چند پروژه با پیشرفت بالای ۷۰ درصد انتخاب برای تزریق اعتبار انتخاب شده است، نگاه شود.
 
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: با فرمانداری نیز نشستی برگزار و مقرر شد از طریق منابع دیگر به این پروژه اعتبار تزریق شود که در صورت تخصیص تا پایان ۹۹ می توانیم این پروژه را به پایان برسانیم، با توجه به شرایطی که سازمان برنامه در سال ۹۸ داشت باز هم شرایط خوب پیش رفت.
 
وی گفت: در سال ۹۹ قرار است که اعتبار خوبی به ورزش و جوانان تخصیص یابد تا پروژه‌های بالای ۷۰ درصد را به پایان برسانیم و روند اجرایی پروژه‌هایی که هم پیشرفت شان کمتر است، تعطیل نشود که قرار شد برای ۱۷ شهریور هم منابع لازم تخصیص یابد تا بتوانیم آن را امسال به پایان برسانیم.

4 سال گذشت؛ فقط 40 درصد پیشرفت فیزیکی
 
ادهم کرد، مدیرکل ورزش و جوانان سیستان و بلوچستان هم گفت: دیوار کشی مجموعه ورزشی 17 شهریور آغاز شده، اما از آنجایی که مطالبات پیمانکار بالای 2 میلیارد تومان است باید پول وی را پرداخت کنیم.

وی ادامه داد: از محل اعتبارات شهرستان نیز 5 میلیارد تومان برای این پروژه پیش بینی شده است که اگر محقق شود جزو پروژه هایی است که امیدواریم به زودی احیا شود.

این مقام مسئول درصد پیشرفت فیزیکی این پروژه را 40 اعلام و اذعان کرد: قرار است این مجموعه در 2 طبقه احداث شود که در وهله اول قصد داریم تک طبقه را اجرا کنیم تا چند رشته ورزشی که در مکان های غیر مرتبط تمرین می کنند، بتوانند از فضایی استاندارد و مجهز بهره ببرند.

وی گفت: همچنین مجموعه ورزشی 17 شهریور جزو پروژه های نقاط محروم محسوب می شود که اگر اعتبارش محقق شود، می توان کار را با سرعت بیشتری پیش برد.

انتهای پیام/


کد مطلب: 129680

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/report/129680/مبارزه-نفس-گیر-ورزشکاران-جوان-ترین-استان-کشور-کمبودها-پایانی-ندارد-کورسوی-امید-نوسازی-پیرترین-ورزشگاه-سیستان-بلوچستان

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir