تاریخ انتشار :جمعه ۲۸ شهريور ۱۳۹۹ ساعت ۰۰:۰۰
اولین بیمارستان تخصصی تنفسی کشور بالاخره بعد از گذشت هشت سال در زابل به بهره برداری رسید، اما در عمل همچنان قرار نیست مرهمی بر زخم های بیماران ریوی و تنفسی شود، چراکه در شرایط فعلی امکان پذیرش از این افراد در این مرکز درمانی وجود ندارد.
افتتاح دست و پاشکسته اولین بیمارستان تخصصی تنفسی کشور/بیماران ریوی سیستان همچنان پشت درهای بسته درمان
به گزارش عصرهامون، سال هاست که ریزگردها و هوای تیره و تار بخشی از زیست مردمان پهناورترین استان کشور شده است، توفان های شدیدی که در طول سال و به ویژه در ایام گرم میهمان ناخوانده اهالی این منطقه می شود.
 
اما این ماجرای غم انگیز که عمری به قدمت سالخوردگان این دیار دارد، فقط به بر برهم زدن چهره شهر و روستا و نشاندن گرد و غبار بر طاقچه ها و سفره اهالی خلاصه نمی شود، بلکه به واسطه جولان  آن سالیان درازیست که نفس های مردم این خطه به شماره افتاده است.
 
ریزگردهایی که هر سال شدت بیشتری گرفت و وضعیت بدتری را در منطقه حاکم کرد، به گونه ای که آمار بیماران تنفسی این منطقه روز به روز افزایش پیدا کرد و از طرفی سیستان به کانون سل در منطقه تبدیل شد، شرایطی که احداث بیمارستان تنفسی را در منطقه الزامی کرد.

وعده های دولت در حد شعار
 
بالاخره در اوایل دهه 90 تصمیم بر راه اندازی چنین مرکزی در این خطه گرفته شد، بیمارستانی که هر سال وعده افتتاح آن داده می شد، اما همچون دیگر وعده های دولت در حد شعار بود و تا عملی شدن باید راه طولانی را طی می کرد.
 
با وجود نیاز مبرم منطقه به بیمارستان تنفسی، ساخت این بیمارستان از همان ابتدا با بی مهری مواجه بود، چراکه صدور مجوز ساخت آن در سال 91 صادر و پس از 2 سال یعنی در سال 93 عملیات احداثش آغاز شد، در ادامه نیز بنا بر گفته های وزیر بهداشت و مسئولان دانشگاه علوم پزشکی زابل قرار بود این پروژه در سه ماه نخست سال 96 به بهره برداری برسد، اما این وعده هم محقق نشد.
 
در حالی که به اذعان مسئولان امر، این پروژه در ابتدای سال 96 با پیشرفت 95 درصدی همراه بود، اما نه تنها در موعد مقرر افتتاح نشد تا این که سال های 97 و 98 و نیمی از 99 هم گذشت و مردم همچنان در انتظار مهر مسئولان بودند تا دیگر مجبور نشوند علاوه بر تحمل سختی بیماری، رنج سفر را هم بر دوش بکشند و برای درمان به دیگر نقاط کشور مراجعه کنند.
 
آری بیش از هشت سال از نواخته شدن آهنگ راه اندازی بیمارستان تخصصی تنفسی در سیستان گذشت تا این که روز گذشته بالاخره این بیمارستان با حضور جمعی از مسئولان کشوری و استانی به بهره برداری رسید، ولی با وجود این که ایجاد مرکز سل در جوار این مرکز درمانی هم از وعده های دولت برای بهره برداری در سال 96 بود، هنوز این پروژه افتتاح نشده است.
 
از سویی هم خبرها حاکی از آن است که هنوز تنها بیمارستان تخصصی تنفسی کشور، هنوز قرار نیست در اختیار بیماران تنفسی این منطقه قرار بگیرد و گویا همچنان بیماران این خطه باید رنج سفر را به جان بخرند و از دیاری به دیار دیگر برای درمان بروند، چراکه به جز بیماران کرونایی از دیگر افراد با وجود داشتن مشکل تنفسی پذیرش نمی شود.
 
رنج بیماری تنفسی و سفر به دیاری دیگر

مهناز عسکری، یکی از شهروندن زهک در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: حدود 12 سال است که به دلیل جولان گرد و غبار در منطقه و هوای ناسالم استان دچار بیماری تنفسی شده ام، از آنجایی که مرکز درمانی و پزشکان متخصص این بیماری در منطقه وجود ندارد، هر سه ماه یکبار به اجبار باید رخت سفر ببندم و برای درمان عازم مشهد شوم.
 
وی ادامه داد: سال هاست مسئولان امر خبر از راه اندازی بیمارستان تنفسی در سیستان می دهند، خبری که وقتی برای اولین بار شنیده شد بارقه امید را دل مردمان رنج دیده منطقه روشن کرد اما مدت ها گذشت تا این که روز گذشته به بهره برداری رسید، ولی در واقع این خبر برای بیماران تنفسی مسرت بخش نبود چراکه با این وجود همچنان این بیماران در این بیمارستان پذیرش نمی شوند.

به گفته این شهروند، حدود یک ماه است که با شدت گرفتن بادهای 120 روزه بیماری ام شدیدتر شده است، اما به دلیل شیوع کرونا امکان سفر به مشهد یا تهران ندارم و به سختی این روزها را سپری می کنم، در حالی که اگر خدمات بیمارستان تنفسی شامل حال مردم زخم دیده این دیار می شد، دیگر نیازی به سفر نبود.

عدم پذیرش بیماران تنفسی 

 صادق نارویی، یکی دیگر از اهالی سیستان به خبرنگار ما گفت: سال هاست توفان شن و گرد و خاک شدید امان مردم را بریده و سبب شده است بسیاری از مردم منطقه گرفتار بیماری های تنفسی شوند و به واسطه این درد، سالیان زیادی رنج بکشند.
 
وی ادامه داد: به دلیل گرد و غبار ناشی از توفان های 120 روزه نه تنها ریه های سالمی برای بزرگسالان نمانده بلکه خردسالان هم با مشکل تنفسی رو به هستند، چراکه گاهی به دلیل شدت گرد و غبار وضعیت به اندازه ای بحرانی می شود که حتی در خانه ها به سختی می توان نفس کشید.
 
این شهروند تصریح کرد: متاسفانه مراکز درمانی خاص هم وجود ندارد که به بیماران تنفسی در آن رسیدگی شود، تا این که وعده مسئولان مبنی بر افتتاح بیمارستان تنفسی زابل پس از سال ها عملی شد، اما هنوز از بیماران تنفسی پذیرش ندارد.
 
این موضوع بعد از پیگیری های خبرنگار ما از سوی یک منبع آگاه نیز تایید و اعلام شد که در شرایط فعلی قرار نیست هیچ بیمار تنفسی در این بیمارستان پذیرش شود.

کانون بیماری های ریوی

اما هادی میرزایی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زابل در این باره بیان کرد: وزش توفان‌های شدید همراه با گرد و خاک و هجوم شن‌های روان در سیستان که سالبانه ۱۶۰ تا ۱۸۰ روز ادامه دارد، سبب شده همواره تعداد زیادی از مردم منطقه به دلیل مشکلات تنفسی در مراکز بهداشتی و درمانی بستری شوند.

وی ادامه داد: با توجه به شرایط حاد منطقه سیستان به لحاظ توفان شن، ریزگردها و همجواری با کشور افغانستان به عنوان کانون بسیاری از بیماری‌های ریوی، ساخت بیمارستان تخصصی تنفسی در زابل لازم بود.
 
این مقام مسئول اضافه کرد: با توجه به این مهم عملیات ساخت این بیمارستان با زیربنای پنج هزار و ۸۰۰ متر مربع از سال ۹۴ در شمال سیستان و بلوچستان آغاز شد و با ۲۷ میلیارد تومان اعتبار به بهره برداری رسید.

ضرورت راه اندازی مرکز سل
 
احمد علی موهبتی، استاندار سیستان و بلوچستان نیز ضرورت راه اندازی مرکز سل را در این منطقه تایید و اذعان کرد: به جهت همسایگی با افغانستان که بیماری سل در آنجا جدی است، بیمارستان تنفسی یکی از نیازهای اساسی منطقه بوده و ساختمان بیماری سل نیز آماده است که در آینده نزدیک تجهیز می شود و امیدواریم تا دهه فجر به بهره‌برداری برسد.‌
 
وی ادامه داد: بیمارستان تنفسی به جهت وجود گرد و غبار و  وجود بیماران تنفسی در منطقه وجود دارد، یکی از نیازهای اساسی سیستان و بلوچستان است.

اولین بیمارستان تخصصی تنفسی کشور
 
قاسم جان بابایی، معاون درمانی وزارت بهداشت در این باره گفت: با توجه به این که مردم سیستان به علت بادهای 120 روزه با مشکلات جدی مواجه بودند، اولین بیمارستان تخصصی تنفسی کشور در زابل افتتاح شد.
 
وی افزود: به زودی بیمارستان سل برای انجام مطالعات تحقیقاتی و درمانی نیز در جوار این بیمارستان به بهره برداری می رسد.
 
در حالی این موضوع از سوی معاون وزیر و استاندار مطرح شد که قرار بود این مرکز در سال 96 افتتاح شود، اما همان گونه که افتتاح بیمارستان سال ها به تاخیر افتاد این پروژه نیز از این قائده مستثنا نبود، حال با توجه به وعده جدید مسئولان امر باید دید که آیا این قول این بار عملی می شود یا همچنان باید مردم در انتظار مهر مسئولان رنج بیماری را تحمل کنند.
 
انتهای پیام/    
https://www.asrehamoon.ir/vdcjaheviuqe8oz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها