تاریخ انتشار :شنبه ۲۹ شهريور ۱۳۹۹ ساعت ۱۳:۴۶
ائمه جمعه شمال سیستان و بلوچستان و معاون سازمان تبلیغات اسلامی کشور از قیام مردم سیستان به خونخواهی امام حسین(ع) به عنوان عمق ولایتمداری مردم این خطه یاد کردند و گفتند: برپایی مراسم پاسداشت حرکتی ارزنده نوعی تجدید بیعت با اباعبدالله (ع) است.
قیام خونخواهی امام حسین(ع)؛ عمق ولایتمداری مردم سیستان است/حرکتی ارزنده برای تجدید بیعت با اباعبدالله (ع)
به گزارش عصرهامون، تاریخ، فرازهای مختلفی را از مردمان شمال سیستان و بلوچستان که سرزمینشان از دیرباز به دارالولایه معروف بود، به ما نشان می دهد، مردمی که در واقع نخستین خونخواهان امام حسین (ع) پس از واقعه عاشورا بودند، چراکه حتی توابین و مختار پس از آنان قیام كردند.
 
با توجه به این مهم به منظور پاسداشت این قیام، برگزاری اجتماعی در روز 25 محرم در منطقه سیستان برنامه ریزی و امسال با شکوه خاص و رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار شد که در همین راستا با ائمه جمعه حوزه سيستان و معاون سازمان تبلیغات اسلامی کشور که به عنوان مهمان ویژه در این مراسم حضور داشت، گفت و گویی انجام شده است.
 
تجدید بیعت با اباعبدالله (ع)
 
حجت الاسلام والمسلمين مجتبی اشرفيان، امام جمعه شهر علی اكبر در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: حضور بسیار ارزشمند، باشکوه و یکپارچه مردم دارالولایه سیستان در مراسم پاسداشت نخستین خون خواهان حسینی که امسال با شکوه و در ابعاد ملی برگزار شد، ستودنی است.
 
وی با بیان این که این برنامه ها بزرگترین سند افتخار برای مردم سیستان و اثبات ولایتمداری و مقاومت آن ها و بزرگان و نیاکانشان است، ادامه داد: این اجتماعات مهر تایید و تجدید بیعتی است با اباعبدالله (ع) و باعث ثبات قدم در مسیر ولایتمداری می شود و هر سال با شکوه تر از سال های قبل برگزار خواهد شد.
 
این خطیب جمعه افزود: از همه سیستانی های مقیم دیگر نقاط کشور دعوت می کنیم که سال های آینده در این اجتماع باشکوه حضور یابند و رسانه ها نیز در انعکاس آن کمک کنند، چراکه این هدف در ابعاد ملی خلاصه نمی شود و نگاهمان به این قیام و مراسم پاسداشت آن فراملی و جهانی است.
 
وی تصریح کرد: این مهم افتخاری برای جهان اسلام محسوب می شود، چراکه اولین قیام در جهان اسلام به خون خواهی سیدالشهدا (ع) توسط مردم ولایتمدار این سرزمین است.
 
نقش ارزنده مردم ولایتمدار سیستان
 
حجت الاسلام والمسلمين ابراهیم گزمه، امام جمعه شهرستان هيرمند هم ضمن تقدیر از عاملان مراسم پاسداشت قیام مردم سیستان که امسال با شور و شکوه برگزار شد، گفت: افرا زیادی از جمله حجت الاسلام والمسلمین اصغری حسامیه و حجت الاسلام و المسلمین حیدری نسب از ماه ها و سال ها قبل برای برپایی این مراسم تلاش کردند و مردم ولایتمدار سیستان هم در برگزاری با شکوه این اجتماع نقش ارزنده ای داشتند.
 
وی ادامه داد: برگزاری اولین بار این اجتماع شروع بسیار خوبی است برای احیای داشته های سیستان و آنچه که در این دارالولایه اتفاق افتاده، ممکن است کمی ها و کاستی هایی در هر برنامه ای که برای اولین بار برگزار می شود، وجود داشته باشد.
 
این خطیب جمعه افزود: می توان با هم اندیشی و هم فکری نواقص و ایرادات را رفع و سال به سال با نقص کمتری این مراسم را برگزار کرد تا جایگاه سیستان بیش از پیش به جهانیان معرفی شود، آن هم جایگاه معنوی که اهمیت ویژه ای دارد و مختص دارالولایه سیستان است.
 
جلوه ای از وحدت مردم سیستان
 
حجت الاسلام والمسلمين محمود پارسا، امام جمعه شهر بنجار هم گفت: مردم سیستان با وحدت، انسجام و همدلی در مراسم پاسداشت خون خواهی اباعبدالله حسین (ع) شرکت کردند که حضور گرم، صمیمی و ارزشمند همه آن ها جای تقدیر دارد.
 
وی ابراز امیدواری کرد: بتوانیم در سال های آینده این مراسم را با شکوه تر برگزار کنیم و بر افتخاراتمان بیفزاییم.
 
 هویت مردم سیستان
 
حجت الاسلام والمسلمين حسن خدری، امام جمعه شهرستان زهک هم ضمن تشکر از متویان برپایی این اجتماع گفت: طی سال های گذشته برای برگزاری پاسداشت قیام مردم سیستان به خون خواهی اباعبدالله (ع) اقدام های فوق العاده ای انجام شد که از همه دست اندرکاران برپایی این مراسم و حضور چشمگیر مردم سپاسگزاریم.
 
وی با بیان این که میراث ارزشمند وفاداری اهل بیت (ع) را باید به عنوان یک افتخار حفاظت کنیم، ادامه داد: از آن جایی که سال اول برپایی این اجتماع بود با نقاط قوت و ضعفی همراه شد که می طلبد برای رفع و تقویت آن با برگزاری جلساتی اقدام شود.  
 
این خطیب جمعه از این قیام به عنوان هویت مردم سیستان یاد و اذعان کرد: با برپایی این اجتماع می توان در حفظ و شناساندن این مهم گام برداشت.
 
عمق ولایتمداری مردم سیستان

حجت‌الاسلام والمسلمين روح‌الله حریزاوی، معاون راهبری استان‌ها و ارتباطات سازمان تبلیغات اسلامی كشور نیز گفت: اقدام دست اندرکاران، محققان و کسانی که با انگیزه احیای واقعه تاریخی نخستین قیام مردم سیستان به خون خواهی سیدالشهدا قدم برداشتند و اهتمام ورزیدند جای تقدیر دارد.
 
وی ادامه داد: این واقعه تاریخی که نشان دهنده عمق ولایتمداری مردم ایران به خصوص مردم سرافراز سیستان است، ممکن است از نظر جزییات تاریخی ابهاماتی در بعضی از جهات آن وجود داشته باشد اما اصل موضوع مفروض است.
 
این مقام مسئول تصریح کرد: این قیام قبل از زمینه سازی برای قیام مردم عراق، در بین مردم ایران شکل گرفت که مایه فخر و افتخار است و باید سال به سال با شکوه تر و عظمت بیشتری برگزار شود و به عنوان یک رویداد فرهنگی که ابعاد مختلفی می تواند داشته باشد، مورد توجه قرار گیرد.
 
وی گفت: همه اقشار جامعه شامل زنان، کودکان، نوجوانان دانشجویان و سایر مجموعه های فکری، پژوهشی و علمی می توانند در برپایی این رویداد نقش ایفا کنند و به برکت این حرکت ارزنده شاهد اثرگذاری عمیق اعتقادی و رفتاری باشیم.
 
انتهای پیام/
 
 
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcc1oqss2bqio8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما